Чт, 2024-04-18, 20:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 17 » Київ зустрів Медведєва градом. А для них з Януковичем - це добрий знак
19:01
Київ зустрів Медведєва градом. А для них з Януковичем - це добрий знак
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент РФ Дмитро Медведєв називає довгоочікуваним свій візит в Україну. Про це заявив сам Медведєв під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем у понеділок у Києві.
"Цей візит довгоочікуваний для нас, і я сподіваюся на конструктивні, дружні переговори", - сказав він, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

За словами російського президента, він давно не був у Києві і "скучив" за українською столицею.

Медведєв зазначив, що "початок нових відносин" між Україною і Росією, їхнє поновлення "абсолютно логічно починати з офіційного візиту в столицю України".

Російський президент також висловив сподівання, що у відносинах двох країн зникне той негатив, що накопичився в останні роки.

"Я сподіваюся, що цей дощ, що пройшов (у столиці України під час візиту президента РФ ішов сильний дощ із градом), змив те, що було зроблено в попередній період негативне, і дасть нам добру основу для повноцінних, добросердечних, дружніх відносин між нашими країнами", - додав Медведєв.

У свою чергу Янукович вважає позитивним символом для розвитку відносин з Росією сьогоднішній дощ у Києві. На його думку, така погода є добрим символом, адже, за народними прикметами, якщо дощ іде, то це до грошей.

Медведєв нагадав, що це вже його сьома зустріч з Януковичем.

"Така максимальна інтенсивність свідчить тільки про одне - до цього зустрічей було мало, є чим займатися, розгрібати ці самі завали і створювати сучасні, прагматичні й водночас дуже дружні відносини між нашими країнами", - наголосив глава російської держави.

Медведєв сказав, що під час його візиту пройдуть і неформальні зустрічі з його колегою. На його думку, від особистих відносин голів держав також багато залежить.

Президент РФ під час зустрічі зробив акцент і на тому, що останнім часом між двома країнами "серйозно" виріс товарообіг.

У свою чергу Янукович, випереджаючи підсумки офіційного візиту свого колеги в Україну, зазначив, що за невеликий період вдалося знайти взаємоприйняті рішення, що відповідають інтересам двох країн і настроям народів України і Росії.

"Ми змогли за цей короткий період часу знайти взаємоприйняті рішення, що не просто відповідають інтересам наших країн, але відповідають настроям українського і російського народів", - заявив Янукович.

Підписані в понеділок російсько-українські документи - "це тільки початок", вважає Медведєв

Президент Росії Медведєв вважає, що домовленості, які будуть підписані сьогодні за підсумками засідання російсько-української міждержавної комісії, "це тільки початок".

"Ніхто не чекає, що ми відразу вирішимо всі проблеми, але головне не знижувати тиск, не переходити на понижену передачу", - заявив голова російської держави на засіданні Міждержвної комісії в понеділок у Києві.

Медведєв нагадав, що сьогодні будуть підписані три політичні декларації - з європейської безпеки, безпеки Чорноморського регіону і по придністровському врегулюванню, а також конкретні економічні угоди.

У свою чергу український президент Янукович висловив надію, що за сьогоднішніми угодами будуть і нові.

"Сьогодні ми вийшли на підписання важливих угод, зокрема про демаркацію кордону", - заявив він. "Розраховую, що найближчим часом ми вийдемо на рішення по делімітації морських просторів", - додав Янукович.

Як наголосив голова Української держави, одним із найважливіших документів, який сьогодні буде підписано між міністрами закордонних справ України і Росії, є угода про демаркацію українсько-російського державного кордону (лише сухопутної ділянки – ред.).

"Розраховую, що найближчим часом ми вийдемо на прийняття конкретних рішень також і в питанні делімітації морських просторів України і Росії", - сказав Янукович.

Він також зауважив, що Міністерства закордонних справ вже ведуть роботу для вирішення цього питання.

"Вважаю також важливим обговорити можливість підготовки довгострокової програми співпраці строком на 10 років", - запропонував президент України.

Янукович наголосив, що така програма стане дієвим механізмом розвитку стратегічного співробітництва між двома державами, а також дозволить удосконалити міжнародно-правовий механізм реалізації положень "Великого договору" від 1997 року між Україною і Росією.

"Ми таку програму вже почали готувати. Вона у стадії розробки", - сказав Янукович.

Медведєв з такою пропозицією погодився.

Янукович впевнений, що Україна має всі передумови для набуття позаблокового статусу, а економічні реформи Київ втілюватиме за підтримки Москви

Україна розраховує на підтримку Росії, заявивши про реформи в своїй економіці, заявив в понеділок президент України Янукович.

"Ми в цей непростий період часу починаємо реформи, і вже в червні оголосимо план реформ", - заявив Янукович.

"Ми вважаємо, що нашим стратегічним партнером в цьому питанні є Росія", - наголосив президент України.

Також президент Янукович заявляє, що на сьогодні створено всі передумови для набуття державою позаблокового статусу. Про це Янукович заявив на третьому засіданні Українсько-Російської міждержавної комісії, яке зараз проходить у Києві під головуванням Президентів двох держав.

"У цьому році Україна буде урочисто відзначати 20-ту річницю від прийняття Декларації про державний суверенітет, в якій вперше була проголошена наша мета стати позаблоковою державою", - сказав Янукович.

У зв'язку з цим він висловив впевненість, що "сьогодні Україна, нарешті, має усі можливості, щоб у конкретній зовнішньополітичній площині реалізувати цю мету".

Президент України наголосив, що в цьому питанні вкрай важливою є взаємодія з Росією на міжнародній арені, зокрема у Європі, та в регіональному вимірі.

"Ми покликані разом зробити все, щоб остаточно ліквідувати небезпечні роздільні смуги у нашому регіоні, що утворилися за останні десятиліття. Ми повинні разом зробити європейський континент зоною миру і процвітання для усіх країн – великих і малих, які входять і не входять у воєнні союзи", - заявив Янукович.

Президент України також вкотре наголосив, що підтримує ініціативу Російської Федерації про необхідність створення нової системи безпеки в Європі.

"Важливо відзначити, що нові форми взаємодії у питанні безпеки можуть стати прикладом і для інших країн. Упевнений, що нові підходи забезпечення колективної безпеки повинні будуватися на поєднанні інтересів країн-учасників оборонних блоків, позаблокових країн, а також країн з нейтральним статусом", - заявив Янукович.

Сьогодні відбувається офіційна зустріч президентів України і Російської Федерації, під час якої планується підписати спільні договори про співпрацю.

Церемонія розпочалася на площі перед Адміністрацією президента України з виконання гімнів Росії і України. Глави держав обійшли стрій почесної варти. Потім вони вирушили покласти пам'ятні вінки до Вічного вогню на могилі Невідомого солдата, а також до Меморіалу жертв Голодомору.

Під час покладання вінків з Януковичем стався прикрий інцидент. Коли Янукович поклав свій вінок, той раптом відірвався і полетів на нього. Президент кілька секунд самостійно боровся з вінком, аж поки йому не допомогли охоронці, які встановили вінок на кріплення.

Водночас працівник прес-служби Януковича попросив журналістів не давати кадри з Януковичем і вінком в ефір.

За словами української влади, під час візиту планується підписати п'ять договорів - про демаркацію українсько-російського кордону, співробітництво з проекту ГЛОНАСС, партнерство банків ВТБ і "Укрексімбанку", а також дві угоди про взаємодію в гуманітарній сфері. План подальших дій Києва і Москви міститься в протоколі засідання міждержавної комісії, який буде підписано за підсумками зустрічі президентів.

Разом з тим, за даними Кремля, до підписання готують одразу вісім угод.

Як повідомив раніше голава Адміністрації президента РФ Сергій Наришкін, візит буде "розвитком безпрецедентного за інтенсивністю та результативністю політичного діалогу на найвищому рівні".

Наришкін зазначив, що президенти Росії і України обговорять і питання ініційованого прем'єром Росії Володимиром Путіним об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу України", проте їхнє підписання не планується.

Останній раз Медведєв був в Україні як голова Адміністрації президента РФ восени 2004 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1132 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ