Пт, 2024-03-29, 07:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Жовтень » 11 » Кілька корисних порад водіям-початківцям
20:40
Кілька корисних порад водіям-початківцям
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Кілька корисних порад водіям-початківцям

Всім відомо, що навчаючись в автошколі, більшість отримують недостатню кількість знань. Отримавши права і почавши експлуатацію свого першого автомобіля, новоспечені водії замислюються, як зробити свою їзду більш ефективної, а найголовніше - безпечною. Саме для цього нижче представлено кілька порад, які допоможуть водіям краще відчути свій автомобіль. Про все це розглянемо далі, але спочатку зауважимо, що якщо ви лише хочете вигідно купити бу авто з Європи за своїм смаком, тоді радимо неодмінно відвідати спеціалізований ресурс auto-company.com.ua.

Перегазовка при перемиканні вниз

Дана порада підійде тільки для власників авто з механічною коробкою передач. Перегазовка є навмисним підняття оборотів двигуна при перемиканні на одну передачу вниз. Такий прийом дозволяє під час повороту завантажити передню вісь автомобіля і прибрати ефект недостатньої поворотності, а також уникнути можливого занесення.

Крім того роблячи перегазовку можна уникнути пробуксовування ведучих коліс. Коли водій перемикається на кілька передач нижче, він може помітити, як двигун передає підвищений крутящий момент на колеса, що може привести до їх пробуксовки та зносу, особливо це актуально в зимовий період. Перегазовки роблять рух автомобіля більш плавним, а також зберігають постійний контакт коліс з дорогою. Під час їзди слизькою дорогою обов'язково потрібно використовувати перегазовку.

Даний прийом позитивно позначається на ресурсі коробки передач. Збільшуючи оберти двигуна під час перемикання вниз, водій поєднує швидкість обертання коленвала і КПП, через що синхронізатори працюють в щадному режимі.

Імітація роботи ABS

Дана рекомендації, відмінно підходить для автомобілів, в яких невстановлена система ABS або вона знаходиться в несправному стані.

В першу чергу ABS потрібна для більш ефективного гальмування. Крім цього система дозволяє зберігати контроль над автомобілем при екстреному гальмуванні, колеса не блокуються і водій може уникнути зіткнення.

При відсутності даної системи, слід спробувати імітувати її роботу. Для цього досить часто натискати на педаль гальма, контролюючи уповільнення і таким чином не даючи колесам блокуватися. Даний прийом має високу ефективність, однак не рекомендується використовувати його, до тих пір, поки процес не буде доведений до автоматизму.

Початок руху з другої передачі

Це прийом відмінно підходить для холодної пори року. Стартуючи з першої передачі, двигун передає підвищений крутящий момент на ведучі колеса, через що висока ймовірність їх пробуксовки. Для того щоб уникнути подібної ситуації, можна почати рух з другої передачі, завдяки чому автомобіль плавно зрушить з місця, а ймовірність пробуксовки буде мінімальною. Подібний старт актуальний, якщо потрібно рушити з заледенілої поверхні або заїхати на засніжений схил.

Відведення погляду в сторону

У нічний час більшість водіїв проїжджаючи повз зустрічний автомобіль, дивляться на його фари, що є великою помилкою. Така поведінка швидко стомлює очі і погіршує їхню адаптацію до темряви. Щоб уникнути цього, досить при проїзді повз зустрічне авто відводити погляд убік узбіччя. Можна зафіксувати увагу на розділовій смузі або дивитися на бічну лінію розмітки. Так можна не тільки вберегти очі від втоми, але і уникнути можливості бути засліпленим.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 472 | Додав: admin | Теги: купити, бу, Авто
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ