Чт, 2024-03-28, 14:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 17 » Кількість жертв вуличних боїв у столиці Таїланду досягла 35 осіб. Убито лідера опозиції
19:52
Кількість жертв вуличних боїв у столиці Таїланду досягла 35 осіб. Убито лідера опозиції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Число загиблих в Бангкоку в ході зіткнень армії з маніфестантами зросло до 35 осіб, серед них - один військовий, поранені понад 240 людей. Про це сьогодні повідомили журналістам у центрі порятунку Ераван, передає ИТАР-ТАСС. Вуличні бої тривають в столиці Таїланду п'яту добу.
Представники опозиційного руху "Червоних сорочок" почали в понеділок переговори з владою Таїланду про врегулювання політичної кризи. Про це повідомляє агентство ЕФЕ, передає Інтерфакс.

У штабі опозиціонерів пояснили, що зустріч, в якій беруть участь представники прем'єр-міністра, наразі проходить успішно. Мета переговорів - припинити зіткнення, що проходять в Бангкоку.

Діловий центр Бангкока ще й досі зайнятий демонстрантами -"Червоними сорочками", - які вимагають відставки уряду. З табору опозиції Червоний Хрест евакуював 2 тисячі жінок і дітей. Їх тимчасово розмістили при одному з буддистських храмів, передають Вести.ru.

Було вже кілька спроб штурму, але демонстранти не здаються, будують на вулицях барикади з автомобільних покришок і підпалюють їх. За ці дні столиця Таїланду перетворилася на зону справжніх бойових дій. Обстановка загострилася настільки, що армія і поліція відкривають вогонь на ураження.

Минулої ночі під обстріл потрапив п'ятизірковий готель "Дусіт Тані". Поряд з готелем, де проживає кілька десятків туристів, пролунав потужний вибух, гості були евакуйовані в підвал будівлі, де провели ніч. На даний момент проведена евакуація всіх туристів, персоналу і кількох журналістів, які використовували хол готелю як прес-центр.

Крім того, сьогодні командування Надзвичайним центром звернулося до мирних жителів, репортерів із закликом "не з'являтися в зоні конфлікту, тому що в довколишніх будинках ховаються невідомі снайпери, що атакують не тільки військових, а й цивільних осіб".

У неділю опозиція закликала владу припинити придушення маніфестації і погодилася на переговори за участю ООН, проте влада категорично відмовлялася вступати в діалог. За словами віце-прем'єра уряду Корбсака Савабасу Абхісіта Ветчачіви, "про будь-який діалог з злочинцями мова йти не може, зараз наше завдання повернути стабільність". Прем'єр-міністр Таїланду заявив, що не збирається залишати свою посаду, і сказав, що уряд не поступиться опозиції, навіть якщо йому будуть погрожувати.

17-18 травня в Бангкоку оголошено вихідними днями, влада має намір за дві доби нормалізувати ситуацію. До 24 травня продовжені шкільні канікули, а робота установ у зоні конфлікту припинена на невизначений час.

Ряд дипломатичних місій, зокрема США, Японії, Великої Британії, Бельгії, що розміщені в безпосередній близькості до місць бойових дій, почали евакуацію співробітників.

Вулиці Бангкока спорожніли, перекрито багато доріг, закрито численні громадські заклади, кафе, з настанням темноти обмежено освітлення вулиць. На дорогах міста також спостерігаються численні порушення, водії не дотримуються правил, виїжджаючи на зустрічні смуги, ігноруючи сигнали світлофорів.

У неділю уряд запровадив надзвичайний стан ще в п'яти провінціях країни крім Бангкока (надзвичайний стан в тайській столиці діє з 7 квітня) і 16 провінцій, в яких режим НС вже діє. Заяву урядового центру з оголошенням надзвичайного стану було розіслано о 18.15 місцевого часу (14.15 за київським часом) в редакції таїландських ЗМІ і потім зачитано на телебаченні. Отже, режим НС тепер діє в 21 з 76 провінцій Таїланду.

Введення НС зробило мітинги опозиції незаконними - за умовами режиму, будь-які збори більше п'яти осіб кримінально карані. При цьому маніфестації прихильників уряду проходили в квітні і травні без ускладнень із владою.

Таїландський опозиційний рух "Червоних сорочок" проводить у Бангкоку масові антиурядові маніфестації з початку березня. Опозиціонери, прихильники поваленого військовим переворотом 2006 року колишнього прем'єр-міністра Таксіна Чинавата, який перебуває в еміграції, вважають, що чинний уряд Апхісіта Ветчачіви прийшов до влади недемократичним шляхом, минаючи загальні вибори. Вони вимагають розпуску парламенту і проведення нових загальних виборів.

Внутрішньополітичний конфлікт, починаючи з 12 березня 2010 року, забрав 64 життя, поранення отримали понад 1,5 тисячі осіб.

10 квітня урядові війська здійснили спробу розігнати демонстрантів, проте "Червоні сорочки" чинили запеклий опір. В результаті загинули 25 людей, понад 870 дістали поранення. Ситуація в Бангкоку загострилася 22 квітня, коли невідомі обстріляли з гранатомета станції метро "Саладаенг", тоді загинули три людини, близько 80 зазнали поранень.

Один із лідерів опозиції Каттія Савасдіпол помер від отриманого поранення в голову

Військовий радник опозиції Таїланду генерал-лейтенант у відставці Каттія Савасдіпол помер від отриманих поранень.

Генерал був поранений у четвер, 13 травня, під час інтерв'ю японській телекомпанії, в якому він розповідав про політичні плани "Червоних сорочок". Куля потрапила Савасдіполу в голову.

Генерал Саватдіпхол на прізвисько Червоний командир, який не входив до Вищої ради антиурядового Об'єднаного фронту за демократію проти диктатури (ОФДД), став помітною фігурою в останніх подіях. Він готував охоронні загони опозиції і спроектував оборонні укріплення опозиційного "містечка" у центрі Бангкока.

Поранення військового лідера викликало хвилю запеклого протесту в центрі столиці. Демонстранти спробували захопити нові райони, військові взялися за зброю з метою запобігти захопленню.

На думку аналітиків, "смерть генерала може викликати нову хвилю агресії з боку опозиції".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1141 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ