Сб, 2024-04-20, 06:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 21 » "Кінець світу" крокує планетою. Міжнародні хроніки
11:08
"Кінець світу" крокує планетою. Міжнародні хроніки
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 21 грудня, має настати кінець світу. 21 грудня, згідно з віруванням, закінчується період, вирахуваний у стародавньому календарі індійців майя. Вважається, що із завершенням їхнього календаря світу також прийде кінець світу.

Прогнозований кінець світу 21.12.12 лякає велику частину населення планети. Цікаво те, що в кожній країні його уявляють по-різному. Наприклад, американці впевнені, що 21 грудня цього року планету захоплять зомбі. Тому всіляко готуються протистояти живим мерцям. В Аргентині наближення "судного дня" взагалі визнали на урядовому рівні. Влада країни порадила всім жителям ретельно підготуватися до кінця світла.

Цікаво, що на цю дату туристи по всьому світу стали купувати квитки тільки в один кінець. У зв'язку з цим авіаперевізники та туроператори змушені були організовувати спеціальні акції та дисконти.

У той же час підприємці спритно використовують цю паніку людства перед Армагеддоном. Одні майструють талісмани, які нібито допоможуть пережити кінець світу, другі отримують зиск із бажання оптимістично налаштованих людей закупити продуктів і речей першої потреби про запас, треті пропонують взяти в оренду бункер-бомбосховище. Цікаво, що подібні пропозиції мають попит.

У США десятки шкіл закрилися в очікуванні "кінця світу"

У десятках шкіл в американському штаті Мічиган різдвяні канікули розпочалися завчасу через побоювання щодо настання "кінця світу". У четвер, 20 грудня, з цієї причини на заняття не пішли тисячі дітей, повідомляють американські ЗМІ.

За словами місцевої влади, "чутки про кінець світу відволікають учнів і дезорганізують освітній процес". У зв'язку з цим було ухвалено рішення зачинити школи не 24 грудня, а на кілька днів раніше.

Деякі жителі США цілком серйозно сприйняли інформацію про швидкий "кінець світу" і ґрунтовно до нього підготувалися. Окремі сім'ї, згідно з повідомленнями ЗМІ, мають намір вирушити у спеціально підготовлені підземні бункери з місячним запасом їжі та води.

Як відомо, науковці американського космічного відомства NASA переконані, всупереч численним прогнозам, що кінець світу не настане. Тим не менш, опитування показують, що кожен сьомий житель Землі вважає, що кінець світу настане за його життя.

У Гватемалі шамани майя почали зустрічати кінець світу

Церемонії очищення священних місць майя поклали початок зустрічі 21 грудня в Гватемалі. Багато хто вважає цю дату днем так званого кінця світу. За словами Альберто Маррокіна, секретаря великої ради влад давніх народів майя, гаріфуна і шинку, які живуть у Гватемалі, цей день означає новий світанок для культури майя. Очищення охоплять 20 священних місць на території країни.

Жерці закликали всіх до загальної медитації. Тільки так, за їхніми словами, можна зберегти матір-землю і досягти братства між землянами.

Додамо, адміністрація Гватемали вважає, що на святкування завершення циклу календаря майя і початку нової доби в країну приїде щонайменше 200 тисяч туристів. Вже за кілька тижнів до фатальної дати - 21 грудня - знайти місця для ночівлі в регіонах, прилеглих до археологічних зон, було майже неможливо.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1177 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ