Пт, 2024-03-29, 10:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 29 » Китайська компанія GAC і японська Honda створюють новий бюджетний автомобіль
18:38
Китайська компанія GAC і японська Honda створюють новий бюджетний автомобіль
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Китайська компанія GAC (Guangzhou Automotive Company) нещодавно голосно заявила про себе спільним проектом з японською Honda, що отримав назву Li Nian, - черговим "бюджетником" для китайського ринку. Японці надали технології, а GAC - виробничі потужності в м. Гуанчжоу. В результаті цього Китай розжився ще одним потенційним бестселером, який найближчими роками буде розтиражований в кількості сотень тисяч, пишуть "Автоновости".

Але крім бренду Li Nian, GAC виробляє і власні автомобілі. Одним з них став седан Е класу GAC Trumpchi. Він, як сподіваються його творці, зможе в Китаї конкурувати з Toyota Camry. Дуже амбітне прагнення, надто враховуючи той факт, що GAC Trumpchi є першою самостійною розробкою GAC.

Втім, розробка ця не така вже і самостійна. Якщо копнути глибше, то з'ясуються деякі цікаві подробиці. Крім Honda, GAC має спільне підприємство ще і з Fiat. Італійці дуже цінують свого китайського партнера і надають йому допомогу. Причому дуже істотну. Коли в 2007 році в Італії було припинено виробництво седана Alfa Romeo 166, то автомобіль не вийшов на пенсію, а отримав китайське громадянство. Китайці купили всю технічну документацію, розробили власний дизайн, що більше відповідав смакам місцевих покупців, внесли деякі зміни до конструкції машини і в результаті отримали цілком сучасний, за китайськими поняттями, автомобіль бізнес-класу.

GAC Trumpchi лише на сантиметр коротший за Toyota Camry (4,80 м), тоді як ширина і висота у них ідентичні (1,82 м і 1,48 м). Китайський седан оснащується єдиним на сьогодні двигуном - ліцензійним альфівським дволітровим мотором потужністю 150 к.с. (183 Н-м) з яким агрегатується п'ятиступінчаста механічна КПП.

Але, як і належить седану бізнес-класу, найближчим часом з'явиться модифікація з автоматичною КПП. Базова версія з "механікою" коштуватиме в Китаї трохи більше 18 000 дол, а модифікація з "автоматом" - близько 23 000 дол. Але, найголовніше, ліцензійна угода з Fiat не накладає на GAC жодних обмежень. І цей автомобіль може на цілком законних підставах експортуватися в інші країни.

Як повідомлялося, Honda вирішила взятися за випуск автомобілів під новим брендом Li Nian. Саме під цією торговою маркою японці хочуть продавати недорогі моделі, створені спеціально для китайського ринку. Таким чином Honda хоче увірватися в сегмент "бюджетних" автомобілів, які мають у Піднебесній величезний попит, але при цьому не завдати шкоди своєму іміджу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 905 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ