Чт, 2024-04-18, 14:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 28 » КНДР ховає вождя: урочиста жалобна церемонія і три хвилини мовчання
13:06
КНДР ховає вождя: урочиста жалобна церемонія і три хвилини мовчання
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 28 грудня, в КНДР почалася церемонія похорону Кім Чен Іра. Заходи в рамках першого дня похорону лідера КНДР тривали кілька годин. Загалом церемонія похорону Кім Чен Іра триватиме два дні.

Похорони лідера КНДР Кім Чен Іра, який помер 17 грудня в віці 69 років, почалися з чотиригодинним запізненням, повідомляє РИА "Новости", посилаючись на південнокорейське агентство Ренхап. Останнє прощання з Кім Чен Іром мало розпочатися о 10.00 (03.00 за Києвом) за місцевим часом, але трансляція по центральному телебаченню і радіо ведеться з 14.00 (07.00 за Києвом).

Причини затримки церемонії невідомі. У Пхеньяні, як повідомляють південнокорейські ЗМІ, випав сніг.

Кадри з церемонії похорону транслював південнокорейський телеканал YTN. На площі перед колишнім президентським палацом Кімсусан, вкритій снігом, рухалися ряди чорних Mercedes і білих Volkswagen. Навколо стояли військовослужбовці, духовий оркестр грав жалібну музику.

Труну з тілом Кім Чен Іра було встановлено на даху лімузина - на "подушці" з білих квітів. Син Кім Чен Іра і його наступник - Кім Чен Ин - йшов поруч і тримався лівою рукою за капот лімузина. На очах його було видно сльози.

Труну провезли від палацу Кімсусан повз статую Кім Ір Сена, зробивши коло по центральних вулицях Пхеньяна. Попереду рухався лімузин з величезним портретом Кім Чен Іра, за яким прямував лімузин з вінком, потім лімузин з труною.

Телебачення показувало в прямому ефірі заплаканих воїнів Корейської народної армії, які стояли уздовж маршруту проходження траурного кортежу, і жителів міста, що ридали. Слідом за лімузинами рухалися військові вантажівки, завантажені білими вінками від організацій та підприємств КНДР.

Забальзамоване тіло Кім Чен Іра буде спочивати в колишньому президентському палаці Кімсусан у скляному саркофазі поруч з тілом померлого в 1994 році його батька Кім Ір Сена.

Нагадаємо, наступником Кім Чен Іра став його молодший син Кім Чен Ин. Передача влади в Північній Кореї у спадок від батька до сина пов'язана не тільки зі спробами не допустити розвалу режиму, заснованого на націоналістичній ідеології "чучхе", а й з конфуціанськими традиціями, які століттями підтримувалися корейцями, можливо, навіть більшою мірою, ніж у Китаї.

На центральній площі в Пхеньяні Кім Ір Сена заплановано масовий траурний мітинг, в якому візьмуть участь близько 100 тисяч осіб. Вони принесуть клятву вірності Кім Чен Ину, який поки що формально є заступником голови державного Комітету оборони КНДР, але вже названий в офіційній пресі керівником держави, партії і збройних сил.

Згідно з повідомленням комітету з організації похорону, в пам'ять про покійного керівника в Пхеньяні та інших містах прогримлять гарматні залпи салюту, прозвучать гудки з усіх локомотивів і кораблів, всі жителі країни схилять голови під час трихвилинного мовчання.

КНДР ухвалила рішення відмовитися від прийому іноземних делегацій на похороні Кім Чен Іра.

Сьогодні центральна північнокорейська газета "Нодон сінмун" присвятила в день похорону Кім Чен Іра статтю про "революційну спадщину" померлого лідера країни. Головною спадщиною в ній названо створення в КНДР власної ядерної зброї, яку було випробувано двічі - в 2006 і 2009 роках.

Аналітики визначають структуру влади згідно з розстановкою на похороні

Експерти та аналітики провідних країн світу стежать за церемонією прощання з Кім Чен Іром, щоб визначити можливі зміни в політичній ситуації цієї вкрай закритої країни. Як повідомили ИТАР-ТАСС обізнані джерела в Токіо, увагу, в першу чергу, звернуто до осіб, запрошених на похорон, до того порядку, в якому вони розставлені.

Спостерігачів також цікавить, чи буде виступати на церемонії Кім Чен Ин. Сам Кім Чен Ір на похоронах свого батька Кім Ір Сена в липні 1994 року зберігав скорботне мовчання - він не вимовив ані слова. На думку більшості експертів, нинішній спадкоємець вищої влади в країні, швидше за все, збереже таку традицію.

Важливим у цьому випадку стане той факт, хто виступить з головною промовою на церемонії. На похоронах Кім Ір Сена це зробив Кім Ен Нам - тоді він був заступником глави уряду і міністром закордонних справ. Зараз політик обіймає другу за значенням у країні посаду голови президії Верховного народного зібрання (парламенту) КНДР.

Експерти звернули увагу і на те, що біля труни Кім Чен Іра, принаймні офіційно, поки що не з'явилися два інших його сини - старший Кім Чен Нам і Кім Чен Чхоль, середній.

Якщо нинішня церемонія буде повторювати прощання з Кім Ір Сеном, то новий лідер країни Кім Чен Ин у супроводі представників вищого керівництва спочатку ще раз поклониться тілу померлого батька, в меморіальному комплексі Кімсусан в Пхеньяні. Потім труну встановлять на катафалк, який у супроводі кортежу машин з портретами має проїхати по центру столиці. У 1994 році на вулиці міста вийшли близько 2 млн осіб.

Жителі КНДР відмовляються вірити в смерть Кім Чен Іра

Багато жителів Пхеньяна, які прийшли у середу попрощатися з лідером КНДР Кім Чен Іром, настільки приголомшені його смертю, що не хочуть вірити в це, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на інформагентство ЦТАК.

За інформацією ЦТАК, громадяни КНДР викрикують гасла: "Дорогий генерал, не залишайте нас", "Будь ласка, поверніться до нас".

Диктори телебачення і радіо, які висвітлюють захід, в ефірі не можуть приховати емоції. "Навіть земля, річки, дерева, здається, трясуться в знак скорботи при звуках гіркого плачу військових і народу", - йдеться в повідомленні ЦТАК.

Кортеж з тілом Кім Чен Іра прибув до палацу Кимсусан, де відбудуться похорони. Поруч з машиною, на якій було встановлено обрамлений білими квітами труну, йшов наступник Кім Чен Іра - його молодший син Кім Чен Ин. Також поруч з машиною, за формою нагадує радянську машину Чайка, знаходилися північнокорейські воєначальники і дядько Кім Чен Ина Чан Сон Тхек.

У складі кілометрового кортежу з десятків чорних Мерседесів і білих Фольксвагенів слідував автомобіль, на якому закріпили плакат з фотографією Кім Чен Іра. На дахах декількох машин встановлені великі вінки квітів.

Судячи з кадрів телебачення КНДР, біля палацу вишикувалися сотні тисяч військовослужбовців. Вони схилили непокриті голови, коли повз проїхав кортеж із труною Кім Чен Іра. Телебачення показує натовпи ридаючих людей біля палацу.

Співробітники правоохоронних органів стримують натиск натовпу, що намагається попрямувати до Кимсусану.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: похорону Кім Чен Іра
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ