Чт, 2024-04-25, 02:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 27 » КНДР погрожує ядерною бомбою та "військовими здібностями" Кім Чен Ина
22:40
КНДР погрожує ядерною бомбою та "військовими здібностями" Кім Чен Ина
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Північна Корея в черговий раз розповсюдила погрози на адресу США, заявивши, що "перетворилася на повністю незалежнe державe, що володіє ядерними і ракетними силами" і що континентальна частина "заклятого ворога" перебуває в межах їх досяжності. Про це йдеться в заяві одного з членів північнокорейського Національного комітету з мирного врегулювання, розміщеному в середу на сайті Урімінзоккірі.

Центральна газета КНДР "Нодон сінмун", у свою чергу, висловлює впевненість, що народна республіка на чолі з маршалом Кім Чен Ином "з його видатними військовими здібностями напевно візьме гору в протистоянні зі США, до якого прикуто увагу всього світу", передає http://aweb.ua/.

КНДР також звинуватила США в тому, що розвиток ситуації на Корейському півострові "повільно наближається до непередбачуваного етапу" і може стати вибухонебезпечним. Про це в середу заявив північнокорейський дипломат Со Се Пхен, виступаючи на сесії Конференції із роззброєння.

Він знову наголосив, що проведене в цьому місяці Пхеньяном третє ядерне випробування було "захистом суверенітету країни" і "рішучим кроком до самозахисту" перед обличчям "ворожих дій США по безглуздому порушенню законного права КНДР із запуску супутника в мирних цілях".

В цілому вся мова постійного представника КНДР при Конференції із роззброєння містила гостру критику на адресу Вашингтона. Так, Со Се Пхен заявив, що "США багаторазово зловживали повноваженнями Ради Безпеки ООН, роблячи догани КНДР за запуск супутника". Саме тому Пхеньян і "був змушений ухвалити важливе рішення" і "провести ядерне випробування".

Північнокорейський дипломат звинуватив Вашингтон у застосуванні подвійних стандартів, зауваживши, що саме Сполучені Штати "запустили найбільше супутників, включаючи військові", серед країн-членів ООН, справили найбільше в світі запусків "міжконтинентальних балістичних ракет", здатних нести ядерні заряди, а також найбільше ядерних випробувань. У такій ситуації, попередив дипломат, США можуть вибирати лише серед двох варіантів - поважати право КНДР на запуски супутників і відкрити шлях до політики розрядки і стабільності або "продовжувати йти по невірній дорозі, що веде до вибухонебезпечної ситуації".

США і КНДР формально перебувають у стані війни з 1953 року, коли було підписано угоду про перемир'я після закінчення трирічної Корейської війни. Визнаючи в якості єдиної законної держави Республіку Корея, Сполучені Штати відмовляються від дипломатичних відносин і підписання договору про мир з Північною Кореєю.

Відносини між КНДР і США загострилися після проведеного в грудні минулого року в КНДР штучного супутника Землі (ШСЗ) "Кванменсон-3" ("Сяюча зірка-3") і третього ядерного випробування 12 лютого. Дії Північної Кореї засудили НАТО, ООН, ЄС, США, Німеччина, Великобританія, Австралія, Японія, Китай і Франція.

У Пхеньяні вважають, що резолюція Ради Безпеки ООН, що розширює санкції щодо КНДР у зв'язку із запуском супутника, була ухвалена під тиском США. Її керівництво відмовляється визнати цей документ, який позбавляє країну права на мирне дослідження космічного простору.

Раніше північнокорейське військове командування звинуватило США у спробах спровокувати війну на Корейському півострові. Представник армії КНДР передав по телефону повідомлення американському генералу Джеймсу Турманову, в якому зазначається, що агресивні дії США можуть призвести до збройного конфлікту. "Вам слід пам'ятати, що тим, хто розв'язує війни, загрожує безжалісне знищення", - йдеться в повідомленні.

Цю заяву в Пхеньяні зробили незадовго до старту в березні масштабних спільних навчань військових із США і Південної Кореї. Ці маневри в КНДР назвали "актом агресії" і "вкрай небезпечним вчинком".

Незважаючи на наявну політичну напруженість між КНДР і США, вона не заважає двом державам підтримувати контакти на неофіційному рівні. У січні в Пхеньяні побувала американська делегація, до складу якої входив глава компанії Google Ерік Шмідт, який закликав владу КНДР зняти заборону на доступ до Всесвітньої мережі.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 2100 | Додав: abel
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ