Сб, 2024-04-27, 07:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 12 » КНДР провела третє ядерне випробування: вибух майже як у Хіросімі
11:12
КНДР провела третє ядерне випробування: вибух майже як у Хіросімі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Геологічна служба США (USGS) у вівторок вранці, 12 лютого, зафіксувала підземні поштовхи на території Північної Кореї неподалік від полігону для ядерних випробувань. Напередодні вона проінформувала владу США і Китаю про плани провести ядерне випробування, передає РИА "Новости".

Згідно з даними служби, опублікованими на її сайті, землетрус магнітудою 4,9 стався в районі Сонджінбегам на глибині 1 кілометр. Координати епіцентру землетрусу вказані як 41.299 градуса північної широти і 129.081 градуса східної довготи в 378 кілометрах на північний схід від Пхеньяна, неподалік від міста Кільччу.

Супутникові знімки зафіксували раніше активність в районі ймовірного полігону для підземних ядерних випробувань на північному сході КНДР. Сама Північна Корея підтвердила, що готується до ядерного вибуху після розширення санкцій Ради Безпеки ООН у відповідь на запуск Пхеньяном 12 грудня 2012 року ракети, що вивела на орбіту штучний супутник, але потенційно могла бути використана і у військових цілях з ядерних боєзарядів.

Дипломати з Ради Безпеки ООН підтвердили, що підземні поштовхи на півночі КНДР були випробуванням ядерної зброї.

"Ми були проінформовані представниками Південної Кореї про те, що в КНДР проведено випробування ядерної зброї", - повідомив репортерам один з дипломатів, який попросив не називати його імені.

Офіційний представник південнокорейського уряду підтвердив, що Північна Корея ще напередодні проінформувала владу США і Китаю про плани проведення третього ядерного випробування. Також Сеул скликає екстрене засідання Ради безпеки ООН. Зустріч, як очікується, відбудеться 12 лютого.

"У ООН інформовані про повідомлення преси щодо цього і збирають подальшу інформацію", - повідомив офіційний представник організації Мартін Несіркі.

Вибух, майже як у Хіросімі

"Сьогодні наші спостережні станції зафіксували ознаки незвичайної сейсмічної активності на території КНДР. Характер підземних поштовхів аналогічний вибухів, проведеним в 2006 і 2009 роках. У разі підтвердження інформації про проведення ядерних випробувань, дії КНДР будуть кваліфікуватися як створення загрози міжнародній безпеці", - йдеться в заяві організації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Власне, мало хто сумнівається в тому, що КНДР сьогодні провела чергове підземне випробування. Зокрема, інформацію про проведення випробувань попередньо підтвердили влада Китаю, передають місцеві ЗМІ. США і Південна Корея дотримуються тієї ж думки і в даний момент проводять спільні спостереження за КНДР, повідомили джерела в південнокорейському уряді. До речі, за попередніми даними Сеула, нинішній вибух за потужністю перевершує попередні два. Потужність протестованого вибухового пристрою майже досягає тієї, що мала бомба "Малюк", скинута на Хітросіму, відзначає The Washington Post.

Та ж ситуація в Японії, де при уряді навіть створено екстрений штаб. А в райони країни, найближчі до місця передбачуваного вибуху, спрямовано літаки з устаткуванням для вимірювання рівня радіації.

22 січня Рада Безпеки ООН ухвалила рішення про розширення санкцій проти Північної Кореї у відповідь на успішний запуск ракети "Инха-3", вироблений в грудні 2012 року. Західні країни підозрюють, що КНДР під прикриттям виведення на орбіту супутника проводила випробування балістичної ракети.

У відповідь на санкції ООН 24 січня КНДР заявила про намір провести "ядерні випробування високого рівня".

В середині січня стало відомо про плани керівництва Північної Кореї провести найближчим часом чергове ядерне випробування.

Преса також повідомляла, що КНДР найближчим часом може провести одночасно два ядерні вибухи, а через деякий час навіть випробування водневої бомби.

Офіційний представник Держдепартаменту США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон не знімає з порядку денного можливість заподіяння упереджувального удару по КНДР. "Ми нічого не знімаємо з порядку денного", - сказала дипломат на брифінгу у відповідь на запитання про можливість такого спільного з Південною Кореєю кроку щодо Пхеньяна.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: abel | Теги: КНДР, ядерне випробування
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ