Пт, 2024-04-19, 22:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 10 » Книжку про те, як зрозуміти Донбас, написав американський історик
15:50
Книжку про те, як зрозуміти Донбас, написав американський історик
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

У видавництві "Дух і Літера" в перекладі Олексія Панича вийшла книга американського історика Хіроакі Куромії, який спеціалізується на історії СРСР та ситуації на Донбасі в різні історичні епохи. Видання "Зрозуміти Донбас" буде презентоване на "Форумі видавців" у Львові 12 вересня. Захід відбудеться за участю автора та перекладача книги, пише Cultprostir.

"Деякі відомі українські інтелектуали і далі стверджують, що Україні буде краще без Донбасу (і Криму). Я боюся, що вони короткозорі, і що вони не помічають історичних зв'язків між донбаським регіоном і сучасною Україною. Їхня позиція також безвідповідальна, оскільки ми не можемо стверджувати, що всі мешканці Донбасу сепаратисти. Відкинути Донбас, нібито нездатний ужитися з рештою України, означає ухилитися від політичної проблеми формування української нації", − пише у книзі Куромія.

Перекладач Олексій Панич зазначає на своїй сторінці у Facebook: "Насправді я ще коли вперше познайомився з текстом, одразу вирішив, що треба будь-що-будь встигнути перекласти і видати книгу до львівського Форуму видавців, щоб презентувати її саме там… Я не менше сподіваюся і на інтерес з боку всіх жителів Донбасу, які зараз на правах біженців мешкають в інших регіонах України. Та й взагалі, ця книга, спираючись на ретельно дібраний історичний матеріал, порушує дуже багато нагальних, гострих питань, актуальних для нашого сьогодення".

Нагадаємо, 9 вересня у Львові розпочався ХХІІ Форум видавців. На цьогорічному книжковому форумі організатори анонсують 5 тис. нових назв книжок, майже 1,5 тис. заходів, 770 учасників з 22 країн, з яких 350 авторів та 170 видавців.

Головна тенденція форуму – збільшення книг про війну і мемуарів. Зокрема, на книжковому ярмарку буде презентовано роман журналіста Сергія Лойка "Аеропорт"; книга незаконно утримуваної у Росії льотчиці Надії Савченко "Сильне ім‘я Надія"; книга "Оповідання" режисера Олега Сенцова, нещодавно засудженого в Росії за сфальсифікованим обвинуваченням до 20 років ув’язнення за нібито підготовку терактів у Криму; "Тюремні щоденники" акордеоніста Ігоря Завадського, якого звинувачують у педофілії; роман "Іловайськ" Євгена Положія; книги "Історії про життя, смерть та нейрохірургію" відомого британського нейрохірурга Генрі Марша.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: зрозуміти Донбас, американський історик, книжка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ