Пт, 2024-03-29, 04:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 22 » Кого покличуть до військоматів - як відбувається мобілізація
10:01
Кого покличуть до військоматів - як відбувається мобілізація
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Звуть служити Батьківщині зазвичай поштою, однак надворі ХХI століття, а закон був написаний в 1993 році. З тих пір світ дуже змінився, з’явилися нові засоби зв’язку.

Зараз будуть продзвонювати за телефонами, але багато приходять до військкомату самі, без всяких повісток і дзвінків.
У військкоматах кажуть, що дзвонять в основному офіцерам запасу і тим, хто буде забезпечувати збір — складати списки, шукати контакти призовників і т.д.
В іншому все як зазвичай під час призову: повістка (дзвінок) — явка — інструктаж — розподіл в частину.
У період, який в законі України «про мобілізацію» називається «особливим» або «військовим», всі державні підприємства повинні працювати на потреби оборони країни, мобілізація торкнеться не лише громадян, а й заводи, фабрики, органи влади. Всі вони будуть переведені на обслуговування армії. Приміром, фабрики з пошиття одягу почнуть шити форму, автозаводи будуть перепрофільовані для випуску військової техніки.
 
Можуть залучити для виконання військових замовлень і приватні підприємства. Тоді держава даватиме військові замовлення, при цьому оплачуючи їх. До слова, перед Першою світовою війною саме на цьому грунтувалося небувале економічне зростання, тоді всі підприємства постійно мали замовлення і отримували за це гроші, а робочі постійно мали роботу.
 
До речі, на сигаретних фабриках в разі війни (потрібно лише незначне переобладнання) можна випускати патрони. Діаметр стандартної сигарети і патрона для автомата один — 7,62 мм.
З оголошенням мобілізації можуть забрати авто чи будинок
Згідно законам, громадяни зобов’язані надавати свої автомобілі та іншій транспорт в тому випадку, якщо військові вважають, що він допоможе оборонятися державі. Крім того, можуть зайняти будинок, якщо він потрібний буде для оборони.
Також громадян можуть залучити до вуличних робіт необхідних у воєнний час, наприклад, якщо треба копати траншеї або зводити оборонні споруди. У Києві це робити вміють, досить подивитися на барикади в центрі.
Кого візьмуть в армію при загальній мобілізації
Останнім часом заявляли, що у разі проведення мобілізації — вона буде вибірковою та добровільною. Та й браку у добровольцях зараз немає, військкомати навіть скаржаться, що людей приходить багато і немає фахівців, щоб усіх записати. Влада заявляла, що брати будуть чоловіків до 27 років, хто старше цього віку, але молодше 45 років — у штаб, хто старше 45, але молодше 60 — призначать на роботу з документами і паперами.
Кого не беруть до армії при оголошенні загальної мобілізації
Підприємства можуть «забронювати» особливо важливих співробітників призовного віку, щоб вони працювали в тилу на потреби оборони, якщо в цьому є необхідність. Не підуть також і ті, хто працюють в органах влади. Можуть звільнити від служби батька, у якого п’ятеро неповнолітніх дітей. Також звільняють і за станом здоров’я, Це встановлюється на комісії.
Правда, навіть отримавши відмітку «не придатний» потрібно кожні півроку приходити заново на огляд. Наприклад, якщо потенційний солдат без ноги, то йому кожні півроку потрібно буде приходити до військкомату і доводити, що нога не відросла.
Жіноче питання при мобілізації
Жінок набирати на передову не будуть. Але ті представниці прекрасної статі, які мають близькі до військових спеціалізації (телефоністки, оператори ПК), теж можуть потрапити на службу в армії, на роботу при штабі. Також можуть взяти жінку, яка прийде проситися добровільно, тут потрібно тільки пройти комісію, багатьох беруть в медсестри.
До речі, є деталь: скрізь в українському законодавстві мобілізація згадується тільки як необхідність для захисту країни. Ніде не сказано, що можуть екстрено набирати людей в армію для відправки в інші країни на війну.
Коли в бій
У воєнний час відразу в бій щойно мобілізованих ніхто не пошле, це і зрозуміло, толку від «салаги», який тримає перший раз автомат в руках не багато. Для цього мобілізація передбачає підготовку, наскільки довгу — це залежить від обставин і чітких визначень немає.
 
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1414 | Додав: adminA | Теги: мобілізація, військоматів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ