Пт, 2024-04-19, 16:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 16 » Комісія ООН: вбивству Беназір Бхутто можна було запобігти
10:14
Комісія ООН: вбивству Беназір Бхутто можна було запобігти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Уряд Пакистану на чолі з прем'єр-міністром Первезом Мушаррафом не зміг запобігти вбивству екс-глави пакистанського кабінету Беназір Бхутто, хоча це було можливо. Такі висновки містяться в оприлюдненій у четвер доповіді комісії ООН щодо встановлення фактів загибелі Бхутто, убитої в грудні 2007 року, передає ИТАР-ТАСС.

Як стверджується в доповіді комісії, влада Пакистану під керівництвом колишнього військового лідера Первеза Мушаррафа мала змогу запобігти вбивству Бхутто, вживши необхідних заходів "у відповідь на надзвичайну, свіжу і термінову інформацію, яку вони мали у своєму розпорядженні, - про те, що її безпека перебуває під загрозою".

У документі вказується, що влада країни не змогла забезпечити Бхутто після повернення в країну належною охороною. Так, згідно з доповіддю комісії, поліцейські, які відповідали за безпеку Бхутто, діяли вкрай неефективно, що призвело до трагічних наслідків, передає Бі-Бі-Сі.

На думку членів комісії, те, що розслідування у справі про загибель Бхутто, яке проводив Пакистан, провалилося, є "навмисними" діями пакистанської влади. Як заявив голова комісії, постійний представник Чилі при ООН Еральдо Муньйос, "уряд Первеза Мушаррафа також не став належним чином проводити розслідування не тільки на федеральному, а й на регіональному рівні".

За офіційною версією, виконавець убивства був один. Він спочатку випустив у Бхутто кілька куль, які не стали причиною її смерті, а потім пустив у дію вибуховий пристрій. Багато жителів країни, зокрема, члени Пакистанської народної партії, яку за життя очолювала Бхутто, досі не згодні з цими висновками.

Беназір Бхутто загинула 27 грудня 2007 року в результаті теракту під час мітингу її прихильників у місті Равалпінді. Разом з нею було вбито щонайменше 16 людей. В організації вбивства влада звинуватила лідера пакистанських талібів Бейтуллу Мехсуда, який заперечував свою причетність до замаху. У 2008 році Мехсуд помер. Свого часу колишній президент Пакистану Первез Мушарраф стверджував, що Беназір Бхутто вбив бойовик, пов'язаний з "Аль-Каїдою".

Незалежна комісія ООН з розслідування обставин вбивства Беназір Бхутто взялася до роботи в липні 2009 року. Вона була створена на прохання нової влади Пакистану, зокрема вдівця Бхутто, нинішнього президента країни Алі Зардарі.

Комісія не проводила кримінального розслідування, тому що цим займалася сама пакистанська влада, а лише з'ясовувала обставини вбивства. З цією метою були проведені сотні зустрічей і 250 інтерв'ю з окремими особами.

Учасники розслідування ООН також підкреслили, що робота комісії була ускладнена протидією з боку ряду високопоставлених пакистанських чиновників і співробітників місцевих спецслужб, відзначає Reuters.

Члени комісії здійснили декілька поїздок до Пакистану. До складу комісії, крім постпреда Чилі при ООН, також входили колишній генеральний прокурор Індонезії і ветеран національної поліції Ірландії.

Раніше в четвер голова комісії Еральдо Муньйос передав доповідь генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну, який, у свою чергу, передав його постпреду Пакистану при Об'єднаних Націях Абдуллі Хусаїну Харуну. Документ для ознайомлення також був переданий членам Ради Безпеки ООН. Доповідь була повністю готова 30 березня цього року, проте на прохання пакистанського керівництва оприлюднили її лише тепер.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1116 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ