Пт, 2024-03-29, 15:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 11 » Кому і навіщо потрібен його арешт- розповів Мельниченко
11:14
Кому і навіщо потрібен його арешт- розповів Мельниченко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко обіцяє повернутися в Україну, коли будуть судити екс-президента Леоніда Кучму, щоб дати свідчення.

"Я обов'язково повернуся для того, щоб дати свідчення у справі Леоніда Кучми", - заявив він в інтерв'ю "КоммерсантЪ-Украина".

"Найбільш імовірний варіант – я прилітаю в перший день судового засідання, з аеропорту одразу їду до суду й розповідаю там усе, що знаю", - сказав Мельниченко.

"Так, мене можуть після цього заарештувати, я усвідомлюю це, але я цього не боюся – такий мій хрест, який я взяв на себе", - додав він.

На думку Мельниченка, ініціаторами рішення про його арешт "були ті, хто боїться моїх викриттів, ті, хто зацікавлений у тому, щоб я не дожив до суду над Кучмою".

Екс-майор підтвердив, що він перебрався зі США в Ізраїль. "Я зараз перебуваю в Ізраїлі, тому що знаю, що американське правосуддя й правосуддя тих європейських країн, у яких я був раніше, покажуть великий болт українській прокуратурі, якщо вона вимагатиме моєї екстрадиції", - сказав він.

"Я кидаю виклик цій системі: якщо в неї є що мені пред'явити, вимагаючи моєї висилки в Україну з Ізраїлю, то вони зобов'язані будуть надати цій країні хоч якісь обвинувачення на мою адресу. А обґрунтованих і законних обвинувачень у них немає!", - заявив Мельниченко.

Екс-майор у чергове спростував заяву Генпрокуратури, що він ухиляється від слідства: "Це брехня і ще раз брехня!.. До мене ніхто ніколи не застосовував підписку про невиїзд, мені не пред’являли жодних постанов слідчого про висування обвинувачень проти мене".

"Я звертався до Пшонки й голови СБУ Валерія Хорошковського з вимогою провести слідчі дії у відношенні мене, але вони відмовлялися, порушуючи Кримінальний кодекс", - підкреслив Мельниченко.

На запитання, що він збирається робити до початку суду над Леонідом Кучмою, екс-майор заявив: "Я збираюся робити все!". "Я буду звертатися в українські суди, у Європейський суд із прав людини і Європарламент. Робити все, щоб, по-перше, зло було покаране, а по-друге, щоб українці зрозуміли, що їм настав час припинити бути байдужою масою і повстати проти злочинного режиму", - уточнив Мельниченко.

На зауваження, що уникнути переслідування можна ще, ставши депутатом і отримавши недоторканність, він відповів: "Про це рано говорити. Я не знаю, чи буду я живий завтра".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 845 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ