Чт, 2024-04-18, 07:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 26 » Кому на вихід: у владних ешелонах розпочалася кадрова ротація
11:33
Кому на вихід: у владних ешелонах розпочалася кадрова ротація
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Президент Віктор Янукович почав ротацію в Адміністрації президента (АП), обумовлену обранням до парламенту кількох керівних співробітників відомства. 23 листопада було звільнено радника президента Ганну Герман і заступника голови АП Станіслава Скубашевського. Місце пана Скубашевського може посісти голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Ларін, наступника пані Герман поки що не визначено. Залишається неясним майбутнє першого заступника голови АП Ірини Акімової, яка також обрана до парламенту, але може так і не перейти на нову роботу, пише "КоммерсантЪ-Україна".

Згідно із законодавством, пані Акімова повинна до 3 грудня представити в Центрвиборчком документи про відставку з АП, інакше вона втратить шанс отримати депутатський мандат. Зволікання з ротацією першого заступника глави АП може бути викликане різними причинами, зокрема з невизначеністю з її новою посадою в Раді або в майбутньому складі уряду.

Пані Герман, яка була депутатом V і VI скликань, підтвердила свій намір працювати в Раді. "Я прийняла таке рішення, коли балотувалася. В такий складний для України час моє місце якраз у парламенті", - заявила вона. Ймовірно, до переходу в Раду Ганну Герман підштовхнуло те, що за минулі два роки вона втратила вплив на інформаційну політику глави держави.

Ганна Герман заявила, що після переходу в Раду хотіла б зберегти посаду голови гуманітарної ради при президенті. "Я залишуся в гуманітарній раді. Депутатський мандат не тільки дозволяє, а й сприяє цьому - у мене буде більше повноважень, більше можливостей для утвердження тих ідей і принципів, заради яких була створена рада", - пояснила вона.

За словами одного з джерел, голова АП Сергій Льовочкін вже запропонував на розгляд Віктора Януковича по три кандидатури на обидві вакантні посади, але президент поки що не ухвалив рішення. Уточнювати імена претендентів співрозмовник відмовився. За словами іншого джерела, главі держави належить не тільки затвердити наступника Ганни Герман, а й уточнити розподіл повноважень в АП: "Ясно, що новий радник буде опікуватися гуманітарною політикою, але незрозуміло, що буде з медіанапрямом. Ця сфера може залишитися в підпорядкуванні Дарини Чепак (прес-секретар президента), але не виключена і поява нового керівника напряму".

Перехід до Ради Станіслава Скубашевського, який також був депутатом V і VI скликань, в Партії регіонів називають його особистою ініціативою, обумовленою бажанням 63-річного чиновника відпочити від напруженої роботи в АП. "Оскільки ця ротація - планова, то претендента на посаду заступника глави АП визначили вже давно, і швидше за все президент на ньому і зупиниться, - розповів один високопоставлений представник ПР. - Указ про призначення, ймовірно, з'явиться трохи пізніше, коли президент проведе ротацію в уряді. Хоча ця людина зараз не працює в Кабміні".

Новому заступнику глави АП буде доручений той же фронт роботи, що й панові Скубашевському, - регіональна і кадрова політика, контроль за діяльністю керівників обласних і районних державних адміністрацій. У зв'язку з цим цілком імовірно, що на вакантну посаду буде призначено нинішнього керівника однієї з облдержадміністрацій (ОДА). Співрозмовник у ПР не виключив цього, утримавшись від більш докладних коментарів.

Інше джерело зазначило, що найбільш реальним претендентом на перехід в Адміністрацію президента вважається голова Кіровоградської ОДА Сергій Ларін. Член президії політради ПР і народний депутат III-VI скликань Сергій Ларін був призначений головою ОДА на початку 2010 року, хоча раніше його трудова діяльність не була пов'язана з Кіровоградом - він працював у Донецькій області та в Києві.

Про гарні та довірливі відносини між паном Ларіним та головою держави побічно свідчить і той факт, що молодший син президента, народний депутат Віктор Янукович, який на початку року був призначений куратором Кіровоградської області від ПР, здійснив кілька ознайомлювальних поїздок в обласний центр і, як повідомляли ЗМІ, планував балотуватися по одному з мажоритарних округів, але потім обрав варіант висунення за партійним списком ПР.

Представники уряду також раніше виділяли пана Ларіна з усіх інших голів ОДА. "У Кіровоградській області підтримка губернатора - понад 70%. І це - в Центральній Україні, у людини, що приїхала з Донецька. Бо він не відбирає ні в кого бізнес, а підтримує ті живі починання, які з'являються в області", - заявляв віце-прем'єр, заступник голови ПР Сергій Тігіпко.

Отримати коментар Сергія Ларіна не вдалося - він у відпустці до 3 грудня і зараз перебуває за кордоном. Його прес-секретар Вікторія Талашкевич заявила, що чула від журналістів про можливість переходу пана Ларіна в Адміністрацію президента, однак в ОДА такою інформацією не володіють.

Нагадаємо, депутатами Ради також вирішили стати прем'єр Микола Азаров, віце-прем'єр-міністри Сергій Тігіпко та Борис Колесніков, міністр економіки і торгівлі Петро Порошенко, міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Близнюк і міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога.

22 листопада Янукович звільнив голову Державної митної служби Ігоря Калєтніка у зв’язку з обранням його народним депутатом.

ЗМІ: Азаров залишиться прем'єром до весни - так вирішили у Кремлі

Міністри, що потрапили до парламенту, пишуть обов'язкові в такому випадку заяви про відставку, але тільки президент буде вирішувати, хто з них піде на "заслужену пенсію" в Раду, а хто продовжить творити "покращення" в стінах Кабміну. Але плани Віктора Федоровича, до чого вже всі звикли, змінюються щодня. І судячи з усього, нинішній прем'єр-міністр Микола Азаров, якого вкотре зібралися спроваджувати, залишиться на своєму посту і після виборів, пише "Главком".

За інформацією джерел, справа дійшла до того, що президент вже підписав подання про призначення головою уряду Сергія Арбузова, голови Нацбанку, талановитого молодого реформатора і друга Олександра Януковича.

Арбузова, неабияк, до речі, схудлого, якого обклали натовпом іміджмейкерів, що порадили йому відростити імпозантну борідку, посилено готували до нової роботи. Хоча в принципі незрозуміло, чому він так рветься на цю посаду. Враховуючи кризу, чергову хвилю безробіття і неспокійну зиму, перспективному політику слід було б відстрочити підвищення щонайменше до весни. В останній момент, мабуть, так і було вирішено. Поки що Сергій Геннадійович залишається креативити в Нацбанку.

Тим часом Микола Янович продовжить радувати українців своїми словесними зворотами як прем'єр. І цьому є також кілька причин. Джерела кажуть, що за Азарова горою стоїть Москва. У Кремлі дуже оцінили останні висловлювання уродженця Калуги з приводу того, що думка першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського про незаконність вступу до Митного союзу "не відображає поглядів українського уряду".

Ще одна традиційна перевага Азарова - небажання Януковича віддавати Кабмін в руки однієї з груп впливу. Звичайно, "сімейний" прем'єр президента би влаштував, але його кандидатуру треба рухати через парламент. Це означало б проведення кропіткої роботи не тільки з мажоритарниками, а й з членами власної фракції. А те, як "ахметовці" збунтувалися проти валютного креативу того ж таки Арбузова, показує, що знайти голоси за кандидатуру нового прем'єра буде не так просто. Та й не така вже ласа прем'єрська посада в нинішніх умовах для амбітної молоді.

Зрив операції із заміни Азарова на Арбузова позначився і на складі майбутнього Кабміну. Так Андрій Клюєв, якому у разі зміни прем'єра світило повернення на посаду першого віце-прем'єра, поки залишається в РНБО і не бере депутатського мандата. Є версія, що Миколу Яновича підіпруть іншим "сімейним" - нинішнім міністром фінансів Юрієм Колобовим, якого зроблять першим віце замість Валерія Хорошковського, який помітно втрачає вплив. Це буде для Сім'ї непоганим доробком на майбутнє: таке перебування в засідці дозволить у разі звільнення Азарова і неможливості провести нову кандидатуру через Раду зробити Колобова "виконувачем обов'язків". З такою приставкою, як показує досвід Юрія Єханурова, можна працювати дуже довго, до того ж формально уникаючи претензій інших груп впливу. Хорошковського за такого розкладу можуть повернути на митницю, звідки вже "пішли" представника комуністів Ігоря Калєтніка.

Не виключено, що кадрове рішення стосовно митниці було ухвалено передчасно. Адже досі не зрозуміло, чи обійдеться влада в новому парламенті без КПУ. "Регіонали" вважають, що таке партнерство коштує їм занадто дорого. Але чи будуть у них варіанти дешевші, наразі невідомо.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: кадрова ротація
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ