Пт, 2024-03-29, 12:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 7 » Концепцію створення і розвитку Сил спеціальних операцій Полторак затвердив, розповів Луньов
18:07
Концепцію створення і розвитку Сил спеціальних операцій Полторак затвердив, розповів Луньов
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Командувач Сил спеціальних операцій генерал-майор Ігор Луньов наголошує, що міністр оборони України Степан Полторак затвердив концепцію створення і розвитку Сил спеціальних операцій (ССО).

Про це Луньов повідомив сказав в інтерв'ю Радіо "Свобода".

За його словами, концепцію створення і розвитку ССО довгий час опрацьовували і погоджували з експертами, які служили в управлінні спецоперацій Генерального штабу в різні роки, обговорювали і з представниками офісу НАТО, зокрема Литви.

Як сказав Луньов, в Литві створено аналогічний окремий різновид сил. Представники цієї країни допомагають Україні у правовому полі і в питаннях організації підготовки фахівців.

"Наразі концепція пройшла всі етапи погодження і затверджена наказом міністра оборони України. ССО є окремим видом сил. Зараз триває робота над законом про Сили спеціальних операцій. Сформовано командування ССО, яке буде безпосередньо керувати військовими частинами, які будуть передані силам спецоперацій. В першу чергу це бойові військові частини, а також частини інформаційно-психологічних операцій", - наголосив Луньов.

Він зазначив, що концепція передбачає поетапне набуття оперативно-бойових навичок.

Як сказав командувач Сил спеціальних операцій, на першому етапі, впродовж 2016 року, військові частини спецназу будуть підпорядковані командуванню ССО. Цього ж року будуть створені військові частини управління, обслуговування та охорони.

"Одне з ключових питань – створення центру спеціальних операцій. Рішення про його створення вже ухвалено, визначено місце дислокації, затверджено штатний розклад спеціалістів", - повідомив Луньов.

Також він заявив: "Ми вивчали практику західних партнерів, нам допомагали представники офісу НАТО. Просто зараз на базі військової частини спеціального призначення у Хмельницькому проходять навчання майбутні інструктори для цього центру. Також із залученням інструкторів країн НАТО готуються окремі малі підрозділи – групи спецназу. Інструкторами центру стали військовослужбовці, які мають бойовий досвід у зоні АТО і розуміють, що вони хочуть отримати від спеціалістів НАТО".

Коментуючи другий етап, Луньов повідомив, що до кінця 2017 року планується удосконалити підготовку всіх частин за стандартами НАТО. Зокрема, має відбутися синхронізація українських підрозділів з аналогічними підрозділами країн НАТО. Заплановані спільні навчання із західними колегами.

"Завдання створення ССО для нашої країни нове. ССО виконують не лише розвідувальні завдання, а також, наприклад, інформаційні – нам потрібний ресурс, ми маємо працювати з інформацією, піаром тощо. На цьому етапі увагу планується приділити технічному оснащенню військових частин – у цьому нам готові допомагати західні партнери. Йдеться про засоби зв’язку, навігації, доставки й евакуації", - сказав Луньов.

Як повідомлялося, 5 січня генерал-майора Ігоря Луньова було призначено командувачем Силами спеціальних операцій (ССО) України. "Саме командування (ССО) вже створено, але ще є багато роботи в плані отримання здатності цим командуванням для управління відповідними військовими частинами", - зазначив начальник Генерального штабу ЗС України Віктор Муженко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: полторак, Луньов, створення і розвиток Сил спеціальни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ