Пт, 2024-04-26, 21:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 20 » Концепт F125, що використовує як паливо водень, представила компанія Mercedes
16:17
Концепт F125, що використовує як паливо водень, представила компанія Mercedes
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Mercedes спробував заглянути в 2025 рік з новим водневим електроконцептом F 125!. Машина отримала вельми екстравагантну зовнішність, але основне, на що варто звернути увагу, - це начинка. Електрохімічний генератор, який використовує як паливо водень, виробляючи електрику, живить тягові мотори і літій-сірчану (LI-S) батарею місткістю 10 кВт-год, пишуть "Автоновости".

Перевага літій-сірчаної батареї - вища питома місткість, в порівнянні з іншими типами акумуляторів, і екологічність, але поки що кількість циклів заряду/розряду у таких батарей невелика. Батарея тут є своєрідним буфером, вона згладжує пікові навантаження генератора, допомагає йому під час інтенсивного розгону, а також накопичує енергію при гальмуваннях, коли тягові електродвигуни переходять в режим генераторів.

Тут їх чотири (по одному на кожне колесо), сумарна потужність - 230 кВт (308 к.с.). Перевага такого повного приводу (його тут назвали як e4MATIC) в тому, що контроль тяги кожного з коліс системою управління здійснюється індивідуально. Це важливо в екстремальних умовах. Робота системи динамічної стабілізації і протибуксовочної системи тут виходить на якісно інший рівень, адже кожне з коліс, залежно від умов, можна або підкручувати, або призупинити електродвигуном в індивідуальному порядку.

Розгін до 100 км/год у концепту забирає лише 4,9 секунди, а максимальна швидкість 220 км/год. При цьому "радіус дії" F 125! становить 1000 кілометрів (мова, звичайно, йде про змішаний "середньоєвропейський" цикл NEDC), 50 з яких автомобіль здатний подолати тільки на електротязі. ККД силової установки феноменальний, середня витрата водневого палива становить лише 0,79 кілограма на 100 км. Якщо перерахувати на дизельне паливо, то вийде 2,7 літра на сотню кілометрів.

Само собою, F 125! отримав передову медійну "начинку". Інформація на приладовій панелі відображається в 3D графіку, а система COMAND, якій залишаються підконтрольні просунута "навігація" з планувальником маршрутів,, музика і безліч електронних периферійних пристроїв, здатна щільно працювати з Мережею і розуміти голоси і жести користувачів.

Цікава також система Assist Driving, яка здатна не тільки підтримувати швидкість у потоці, екстрено зупиняти автомобіль у разі виникнення перешкоди, а й автоматично виконувати перестроювання з ряду в ряд і навіть здійснювати обгони. Крім того, "мерседесівці" замислюються про те, щоб в майбутньому забезпечувати автомобілі системами обміну інформацією. Знаючи навколишнє оточення (параметри трафіку, режими роботи світлофорів і тому подібне), можна більш грамотно планувати маршрут і дії, економити час і енергію.

Слід зазначити, що цього року знаменитий Франкфуртський автосалон(IAA) проходить під девізом "Майбутнє входить до базової комплектації" (Future comes as standard). Щоб повірити в цей гучний слоган, досить поглянути на екстер'єр представлених автомобілів. Складається враження, що учасники салону привезли на стенди найкращі концепт-кари. Але виробники заявляють, що більшість футуристичних експозицій - це готові до випуску серійні моделі.

Спільна риса більшості з них - готовність до роботи на альтернативних нафтовим видах палива. А якщо врахувати те, що саме цей автосалон проводить Асоціація автомобільної промисловості Німеччини (VDA - найвпливовіша автомобільна організація в ЄС), то можна дійти висновку: європейці змирилися з тим, що дешевого бензину й дизпалива вже не буде, і підготувалися до цього заздалегідь.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1032 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ