Вт, 2024-04-23, 18:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 22 » Кожного третього співробітника центрального апарату МВС України скоротили
20:32
Кожного третього співробітника центрального апарату МВС України скоротили
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Штат центрального апарату Міністерства внутрішніх справ України скорочено практично на третину, повідомив начальник департаменту кадрового забезпечення МВС Юрій Казанський.

"Скорочено штат центрального апарату МВС на 30% у січні-лютому цього року", - повідомив він на брифінгу у вівторок. За словами Казанського, центральний апарат скоротився більш ніж на тисячу співробітників - з 3900 до 2678. Це зроблено з метою оптимізації роботи відомства, наголосив він, передає УНІАН.

- У міліцейських вишах уріжуть держзамовлення

Начальник департаменту зазначив, що деякі з цих людей вийшли на пенсію, інші - потрапили під скорочення, а третім запропонували інші посади в органах внутрішніх справ. Казанський повідомив, що скорочення проходитиме і в регіонах - там також на 30% скоротиться кількість штатних співробітників обласних управлінь міліції. Планується зробити це протягом I кварталу 2011 року.

Водночас, Казанський зазначив, що скорочення не торкнеться працівників патрульно-постової служби, дільничних, а також співробітників карного розшуку.

"Скорочення особового складу МВС дасть змогу збільшити заробітну плату, оптимізація дозволить скоротити генеральські посади на 40%", - наголосив він.

Казанський запевнив, що масовий відтік кадрів з міліції - звільнення за власним бажанням у зв'язку з майбутньою пенсійною реформою - наприкінці 2010 року призупинився.

У міліцейських вишах уріжуть держзамовлення

Міністерство внутрішніх справ пропонує у 2,5 раза скоротити обсяги держзамовлення на підготовку фахівців у навчальних закладах відомства. Про це начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС України Казанський повідомив на брифінгу. За його словами, відповідні пропозиції МВС підготувало на розгляд Кабміну.

Зокрема, як зазначив Казанський, пропонується за держзамовленням набирати на навчання у навчальних закладах МВС 1 тисячу 225 осіб, а не 3,5 тисячі, як раніше.

За словами начальника департаменту, практика останніх років показала, що підготовка фахівців у навчальних закладах МВС за напрямом "правознавство" не забезпечує набуття курсантами достатніх професійних навичок, необхідних для якісного виконання завдань з охорони громадського порядку і протидії злочинності.

У зв’язку з цим МВС спільно з Міносвіти підготувало проект постанови уряду про доповнення переліку напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, більш адаптованим до завдань міліції напрямом підготовки "правоохоронна діяльність".

На даний час робоча група у складі фахівців вищих навчальних закладів МВС розробляє відповідні цільові освітньо-професійні програми, в яких буде передбачена спеціалізація за напрямами діяльності у МВС, йдеться у повідомленні.

Раніше міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов запропонував скоротити особовий склад на третину, що, за його словами, дозволить збільшити заробітну плату співробітників міліції. Про це він заявив сьогодні журналістам на прес-конференції.

Могильов наголосив, що, враховуючи складний економічний стан у країні, великого збільшення бюджету МВС не отримає. "Враховуючи, що зараз ми отримуємо тільки 40% того, що необхідно міліції для нормальної роботи, збільшити бюджет у 2,5 раза нам ніхто не дозволить, і таких грошей у країні, звісно, немає".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 962 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ