Пт, 2024-04-19, 17:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Крайній термін отримання Україною безвізового режиму Порошенко назвав. ВІДЕО
11:27
Крайній термін отримання Україною безвізового режиму Порошенко назвав. ВІДЕО
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко переконаний, що до проведення саміту "Україна-ЄС" у Брюсселі 24 листопада для громадян України буде запроваджено безвізовий режим.

"Я впевнений в тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати, до якої дати - це відбудеться до 24 листопада. Бо 24 листопада відбудеться саміт Україна-ЄС, і ми домовились, що на цей саміт документи будуть готові", - заявив глава держави в інтерв'ю українським телеканалам.

За словами Петра Порошенка, було проведено низку переговорів, під час яких Україна заручилася підтримкою більшості політичних сил у Європарламенті. Йдеться про Європейську народну партію, соціалістів, лібералів і консерваторів, зазначив він. "Ми маємо абсолютну більшість у Європарламенті щодо ратифікації Угоди про безвізовий режим", - сказав президент.

Президент пояснив, що затримка була викликана розробкою механізму призупинення безвізового режиму для країн. Однак вона пов'язана не з Україною, а з деякими країнами Близького Сходу. Зараз переговори з Україною прискорили розгляд цього механізму призупинення. Мова йшла, зокрема, про суперечку між повноваженням Європарламенту і повноваженнями Єврокомісії.

"Я дуже сподіваюсь, що порозуміння буде знайдено. Наступного тижня буде проголосовано механізм призупинення і буде знайдено компроміс", - сказав Петро Порошенко.

Президент також наголосив, що окрім рішення про безвізовий режим для громадян, будуть збільшені квоти на експорт української продукції в країни ЄС.

"Це перший, наголошую, односторонній крок з боку Євросоюзу на підтримку України", - сказав він. Глава держави запевнив, що ці переговори по іншим товарним групам будуть продовжені. За його словами, також зараз очікується прогрес у питанні макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро, яку Україна має отримати за рішенням Євросоюзу.

Петро Порошенко поінформував про домовленості щодо розширення співпраці з Норвегією, а також домовленості щодо багатосторонньої підтримки України, досягнуті під часом його нещодавнього візиту до Брюсселя та Маастрихта.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент не розглядатиме запровадження безвізового режиму для України в жовтні.

Додамо, раніше повідомлялося, що громадян країн з безвізовим режимом можуть зобов'язати платити 14 доларів за кожен в'їзд до ЄС.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: Україна, крайній термін, безвізовий режим, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ