Вт, 2024-04-23, 21:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 12 » Кремль "придушив" Удальцова, побоюючись його революційних генів
12:31
Кремль "придушив" Удальцова, побоюючись його революційних генів
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Російська влада утримується від арештів лідерів протестного руху, бо боїться спровокувати заворушення, але послідовно і винахідливо "затягує петлю на шиї" опозиції, пишуть ЗМІ. Сергій Удальцов - "пристрасний публічний оратор", "новий Ленін", який має більшовицькі коріння, потрапив під домашній арешт, проти відомого блогера Навального застосовують іншу тактику - йому інкримінують кілька випадків розтрат.

На думку критиків Кремля, домашній арешт одного з провідних лідерів опозиції Удальцова - наразі найжорсткіший крок у кампанії широкого, але поступового посилення контролю над протестним рухом, пише Wall Street Journal. Сам Удальцов зауважив: його домашній арешт менше зашкодить репутації влади, ніж реальний, але фактично не дасть йому провалити політичну діяльність.

"Кремль ретельно відкалібрував свою реакцію на вуличні акції протесту після їхнього сплеску наприкінці 2011 року. Мабуть, Кремль утримується від арештів лідерів опозиції, оскільки боїться спровокувати хвилю обурення", - коментує газета.

Влада наполегливо запевняє, що не влаштовує гонінь, а просто застосовує закони, "але на тлі дій Кремля, що намагається закрити громадські організації, критики відзначають, що Слідчий комітет розслідує діяльність переважно відомих опозиціонерів та їхніх колег". Видання згадує про Олексія Навального та Володимира Ашуркова.

"Напередодні Олімпіади Путін не хоче якогось міжнародного фурору, отож шукає м'який спосіб закрутити гайки", - сказав опозиціонер Борис Нємцов.

Газета зазначає, що Удальцов - "лідер маленької, але впливової організації", "на відміну від багатьох прозахідних опозиціонерів, кличе під свої прапори традиційних комуністів і лівих".

Російська поліція вже кілька місяців гамселить у двері дисидентів, з'являючись без попередження, стверджує іспанська El Mundo. "Вчора настала черга Сергія Удальцова, якого дехто називає "новим Леніним", - пише кореспондент Хав'єр Колас.

Суд відправив Удальцова під домашній арешт. Іншими словами, він "буде нейтралізований як політик щонайменше на два місяці", - роз'яснює автор. Опозиція "закульгала" в момент, коли у неї відновилася здатність виводити людей на маніфестації, вважає кореспондент. Щоправда, в опозиції досі немає стратегії.

Удальцову висунули обвинувачення в спробах організувати масові заворушення за статтею, яка передбачає максимальне позбавлення волі на 10 років, повідомляють журналісти The New York Times. І ось в рамках цієї справи Московський районний суд постановив узяти Сергія Удальцова під домашній арешт: йому не дозволяється залишати квартиру, користуватися Інтернетом, отримувати листи або контактувати з кимось, крім родичів і адвокатів, до 6 квітня - наміченої дати закінчення розслідування.

"Удальцов володіє особливою здатністю мобілізовувати молодь і є одним з небагатьох лідерів опозиції, які порушують економічні питання, значущі для росіян, що живуть за межами великих міст. Пристрасний публічний оратор і правнук видатного більшовика, Удальцов виступає на тлі учасників московських акцій протесту", - констатують автори статті, пояснюючи, що, як правило, це "росіяни із середнього класу, які дистанціюються від закликів до революції".

Прокурори також заявили, що Удальцов нібито погрожував дружині Анастасії. Суддя відмовився вислухати її свідчення, але вона повідомила "Новой газете", що ці звинувачення - "абсолютна брехня", йдеться в статті.

У видатних діячів російського опозиційного руху нестримно затягується петля на шиї, пише оглядач Neue Zürcher Zeitung, інформуючи, що координатору "Лівого Фронту" Сергію Удальцова, звинуваченому у підготовці масових акцій протесту, призначили домашній арешт.

В основу звинувачень проти Сергія Удальцова лягла пропагандистська стрічка провладного телеканалу НТВ "Анатомія протесту-2", що мала на меті дискредитувати опозиційний рух, представивши його у вигляді "неконтрольованої маси зрадників, готових до насильства". Поки що невідомо, коли почнуться слухання у справі Удальцова, продовжує журналіст, додаючи, що Удальцову, а також двом його соратникам - Костянтину Лебедєву і Леоніду Развозжаєву - загрожує до десяти років в'язниці в разі винесення обвинувального вироку.

Тим часом Рада з прав людини при президенті РФ не підтримує офіційного погляду на події 6 травня 2012 року. Як заявив член ради Павло Чиков, більшість його колег по цій структурі не вважають акцію протесту 6 травня "масовими заворушеннями", тим паче із застосуванням насильства і використанням провокацій. Незважаючи на це, СК залишається прихильним своїй позиції. "В даний час на рішення суду у цій справі чекає більше десятка осіб, один учасник вже засуджений в 4,5 року в'язниці, - пише автор коментаря. - А ось проти найвідомішого діяча протестного руху Олексія Навального влада застосовує іншу тактику - йому інкримінують кілька випадків розтрат, за які правозахиснику загрожує також до десяти років ув'язнення".

Переклад InoPressa




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1071 | Додав: adminA | Теги: InoPressa, кремль, Удальцова
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ