Чт, 2024-04-25, 00:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 25 » Крим отримає 40% необхідної електроенергії. Ремонт ЛЕП триває. ВІДЕО
11:59
Крим отримає 40% необхідної електроенергії. Ремонт ЛЕП триває. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ремонт опори лінії електропередач Каховка-Титан ремонтні бригади закінчать в середу, 25 листопада, і тоді буде відновлена подача електроенергії до Криму. Про це в ефірі "Громадського ТБ" повідомив тимчасово виконувач обов'язків директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"Ми вже демонтували стару опору на лінії Каховка-Титан. Далі ми плануємо завершити установку нової опори. Після цього електропостачання на територію Криму відновиться. Ремонт пошкоджених ліній обійдеться приблизно в 3 мільйони гривень", - заявив він.

За його словами, відновлення лінії "Каховка-Титан" забезпечить лише на 40% потреби в електроенергії для окупованого півострова.

"Ми оцінюємо, що у них зараз електроенергії приблизно на 200 МВт, цього катастрофічно недостатньо для живлення Криму. Відновлена лінія зможе передавати 250-300 МВт", - зазначив Ковальчук.

23 листопада у с. Чонгар завершився перший етап переговорів між учасниками блокади Криму та представниками ДП "НЕК "Укренерго". Згідно з досягнутими домовленостями, 24 листопада розпочалися відновлювальні роботи на ПЛ 220 кВ "Каховська-Титан".

Один із лідерів кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що учасники протестної акції допускатимуть ремонтні служби до всіх необхідних робіт.

"Був це підрив чи щось інше – зараз з'ясовує Служба безпеки України. Я б не хотів зараз давати з цього приводу коментарів. Але наші вимоги однозначні: припинити постачання електроенергії на окуповану територію, доки так грубо порушуються права наших громадян", - наголосив він.

За словами Джемілєва, Меджліс кримськотатарського народу не ухвалював рішень про будь-які підриви.

Він також зауважив, що кримські татари згодні на запуск однієї ЛЕП до Криму для потреб соціальної сфери, але і далі наполягатимуть на виконанні своїх вимог і перегляді контракту щодо постачання електроенергії на півострів. Він зазначив, що можливості Автономної Республіки Крим виробляти електроенергію на власній території - близько 30% потреб.

"Цього вистачає, щоб забезпечити жителів, лікарні, школи. Але, як і очікувалося, цією електрикою зараз забезпечують в окупованому Криму в основному військові частини, ФСБ, адміністрації та підсвічують на дорогах портрети із зображенням Путіна, а переважна більшість жителів - без електрики", - наголосив він.

У Криму припинено роботу підприємств, для дітей оголосили канікули

У Криму через відсутність постачань електрики з України припинено роботу великих промислових підприємств, для дітей оголосили позапланові канікули до 30 листопада. Про це повідомляє "ТАСС".

На лінії не вийшли тролейбуси - тимчасово закрито підприємство "Кримтролейбус". Не працюють також "Пневматика", "Сімферопольсільмаш", Сімферопольські ремонтно-механічний і електротехнічний заводи, машинобудівний "Прогрес", пивобезалкогольний комбінат "Крим", виробниче об'єднання "Кримпласт", електромеханічне підприємство "Фірма Селма", винний завод "Діоніс", оборонний завод "Фіолент" і компанія "Зоря".

Майже всі вони є стратегічними підприємствами і найбільшими платниками податків до бюджету анексованого Криму. Повідомляється, що при цьому соціально значущі об'єкти будуть забезпечені електроенергією в повному обсязі.

Також з 07.00 по Криму повинні почати застосовуватися нові графіки віялових відключень електроенергії.

Довідка

20 вересня з ініціативи кримських татар розпочалася "товарна блокада" Криму.

20 листопада, близько 9-ї ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть до Криму, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

Зранку 21 листопада бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли під охорону пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор, які все ще залишалися під напругою, енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків.

Командир штабу "Громадська блокада Криму" Ленур Іслямов заявив, що активісти не допустять ремонту електроопор, поки Росія не звільнить українських політв'язнів.

23 листопада Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

24 листопада Державна прикордонна служба України повністю перекрили вантажне сполучення з Кримом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: ремонт ЛЕП, 40% необхідної електроенергії, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ