Чт, 2024-04-25, 20:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 23 » Кримчани вишикувалися в черги за паливом, хлібом і свічками
23:02
Кримчани вишикувалися в черги за паливом, хлібом і свічками
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Після припинення поставок електрики на територію анексованого Криму в містах півострова виникли перебої з водопостачанням, опаленням, на автозаправках і біля банкоматів - черги.

Як повідомляє місцеве ЗМІ "Новости Крыма", на АЗС, де є електроенергія, скупчилися величезні черги, половина мережевих супермаркетів закрита, в магазинах техніки мешканці півострова скуповують бензинові генератори, ліхтарі і свічки.

У Сімферополі на АЗС в чергах стоять машини "швидкої допомоги", біля банкоматів, які ще працюють, шикуються величезні черги.

Разом з тим у містах Криму відключають опалення і гарячу воду через введення режиму НС.

Так, в Євпаторії (населення - близько 120 000) споживачам припинена подача тепла і гарячої води "з метою економії електроенергії і у зв'язку з потеплінням до +16 градусів", заявили в адміністрації міста. Також у місті введені віялові відключення в районах міста, пише "Інтерфакс" .

У Севастополі 23 листопада через режим НС у Криму припинять роботу дитячі садки та скасовані заняття для школярів 1-4 класів, повідомив прес-секретар "губернатора" Севастополя Кирило Москаленко. У Севастополі 79 дитячих садків та 73 школи.

Також "влада" Криму повідомляє про проблеми з водопостачанням.

Зокрема, Судак (населення близько 17 тис. Осіб) буде отримувати воду через систему водопостачання тільки 2:00 на добу.

"Запасу води в місті вистачить тільки на три доби, ми не знаємо, коли будуть усунені аварії та відновлені опори (ЛЕП)", - заявив "міністр ЖКГ" Олександр Жданов.

Воду в Бахчисараї подаватимуть за графіком: з 7 до 10 ранку і з 18 до 22 Керч - за графіком: з 6 до 9 ранку і з 19 до 22.

Алушта, Білогірськ, Джанкой, Красноперекопськ, Саки, Євпаторія, а також Сімферополь (крім вулиць, де вода подається з Бахчисарайського району) - у штатному режимі.

За даними видання "Крим.Реалії", вночі 22 листопада після відключення електроенергії в місті продовжували працювати лише кілька підприємств та установ: поромна переправа, док судноремонтного заводу, Керченський морський торговельний порт і пологовий будинок. Російська військова частина вночі освітлювалася прожектором.

Вранці 22 листопада в місті більшість магазинів не відкрилися, працюють маленькі магазини та ринки, люди шикуються в черги, щоб купити хліб, питну воду і свічки.

Як повідомляє "АН-Керч" з посиланням на начальника Керченського району електричних мереж Олександра Забєліна, енергії, виробленої Керченську ТЕЦ, вистачає тільки для живлення об'єктів життєзабезпечення - котелень і лікарень. За його словами, всі об'єкти життєзабезпечення міста підключені до резервного харчуванню.

Як відомо, при цьому російська "влада" анексованого Криму рапортує про те, що всі великі міста на півострові підключені до електропостачання.

Нагадаємо, в п'ятницю, 20 листопада, близько 9:00 ранку невідомі пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть в Крим, в Генічеському та Чаплинському районах Херсонської області.

22 листопада практично весь Крим залишився без електропостачання, світло відключили в Сімферополі, Севастополі, Феодосії, Керчі та Євпаторії. У зв'язку з припиненням електропостачання півострова в Криму введено режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: Кримчани, хлібом і свічками, черги за паливом
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ