Пт, 2024-04-26, 00:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 29 » Кров за кров
15:11
Кров за кров
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Події останніх днів в електоральному ядрі Партії регіонів повинні були б стати особливим знаком для тих, хто так впевнено почувається на столичних Банковій та Грушевського, пише Ольга Решетилова в статті "Про знаки з Донецька" в газеті "День".

У неділю ввечері, під час демонтажу силами МНС і МВС намету, в якій голодували мітингувальники "чорнобильці", пише авторка, помер 70-річний шахтар. Загиблий Геннадій Конопльов покладав відповідальність за наслідки свого голодування на керівництво країни. Про це говорить відповідна заява, яку Конопльов написав у день початку голодування, 23 жовтня. "Відповідальність за наслідки покладаю на президента України, прем'єр-міністра України, спікера Верховної Ради, начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, начальника управління Пенсійного фонду, де я перебуваю на обліку", - написано в заяві.

Вчора вранці близько сотні пенсіонерів в тому ж Донецьку взялися за вила і, вимагаючи зустрічі з губернатором Андрієм Шишацьким, виламали двері в облдержадміністрацію. Мітингувальники виступали за зниження комунальних тарифів і дотримання прав пільговиків, зокрема, дітей війни та чорнобильців, пише газета "День".

Журналісти газети "Комсомольская правда в Украине" Алла Коник, Павло Колесник, Анна Мамонова і Галина Гупало у статті "Чи приєднаються інші регіони до донецького бунту?" пишуть, що те, що трапилося, вже порівнюють зі знаменитими страйками шахтарів 1998 року, які закінчилися пішим походом на Київ. Тоді Донбас повстав так само несподівано для влади, як і тепер. Спроба задушити бунт "чорнобильців" призвела до того, що чисельність протестувальників зросла вдесятеро. А вчора до мітингів долучилися пенсіонери.

Вранці група пенсіонерів з лопатами, вилами й граблями рушила під стіни обладміністрації вимагати зустрічі з губернатором Андрія Шишацького. Губернатор виходити не збирався. І тоді дідусі-бабусі, а разом з ними і члени Союзу ошуканих вкладників пішли на штурм.

З криками люди кинулися до центрального входу. Оборону там тримали два міліціонери, яким у тисняві зірвали погони. 20 бійців міліцейського спецназу приспіли, коли старі вже почали виламувати пластикові вхідні двері. Одному бійцеві дісталося в бійці з пенсіонерами - він знепритомнів. Пізніше його відвезла "швидка".., повідомляє газета "Комсомольская правда в Украине".

Пенсіонери вимагали у губернатора знизити комунальні тарифи, повернути 30-процентну надбавку дітям війни. Губернатор, правда, впевнений, що бабусям і дідусям треба було... лише "попіаритися" на його чесному імені.

"Я не кажу, що я став такий вже підозрілий. Але вони прийшли прямо перед моєю прес-конференцією, тільки щоб засвітитися!" - запевняв він журналістів, коли інцидент був уже вичерпаний.

Акція, по суті, закінчилася нічим: пенсіонери, "побуянивши", розійшлися. Очевидно, міряти тиск і ковтати ліки, пише газета "Комсомольская правда в Украине".

Анастасія Рафал в газеті "Сегодня" у статті "Марять революцією" пише, що події в Донецьку викликали нову хвилю чуток про відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова (мовляв, питання вже майже вирішено). Втім, подібні чутки виникають постійно і не менш постійно не збуваються. А ось в соцмережах буквально через кілька годин після смерті шахтаря пішли розмови про те, що це може стати каталізатором масових народних виступів за типом арабських. Опозиційні блогери вже проводять прямі паралелі. "Пахне Сирією та Єгиптом", - почув нардеп від БЮТ Андрій Шевченко. Чи збудуться надії опозиції? Чи палахкотітиме бунт після смерті в Донецьку?

"Для виступу мас треба створити міф. Скажімо, як це було в Тунісі: абсолютно неграмотний сільський хлопець прийшов нелегально торгувати на базарі. Його за це оштрафували. Він облив себе бензином - причому не на знак протесту, що його оштрафували, а обурюючись тим, що це зробила інспектор-жінка. Жінку звільнили того ж таки дня. Але по гарячих слідах запустили міф, що цей хлопець був ледь не випускником Гарварда чи Оксфорда, у нього був свій бізнес, що на цей бізнес наїхала корумпована влада і так далі. І цей міф спрацював. Але в нас час для створення міфу вже минув, - сказав газеті "Сегодня" політолог Кость Бондаренко. - І смерть "чорнобильця" навряд чи його створить. До того ж наші люди не вірять ні владі, ні опозиції. І навряд чи вони дозволять використовувати себе як гарматне м'ясо для якихось політичних цілей".

Щоправда, його колега Володимир Фесенко вважає, що людей вже намагаються використовувати, пише газета "Сегодня". "Дивно, що штурмували Донецьку адміністрацію пенсіонери, але ініціатором виступив молодий респектабельного вигляду місцевий депутат. Тут виникають питання. З іншого боку, чистою політтехнологією це вважати не можна. Є й об'єктивні передумови для таких виступів. Що стосується смерті, думаю, це трагічна випадковість. Але справді такі трагічні речі можуть стати каталізатором не тільки виступів, а й каталізатором ескалації насильства. І це дуже небезпечно. Правда, я не думаю, що наслідки будуть такими, як у Тунісі, і це призведе до революції. Революції не буде. Донбас до таких подій ще не готовий".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: донбас
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ