Ср, 2024-04-24, 18:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 12 » Круїзний лайнер з 4000 пасажирами на борту тоне в Мексиканській затоці
12:47
Круїзний лайнер з 4000 пасажирами на борту тоне в Мексиканській затоці
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
Більше 4000 чоловік опинилися в полоні на океанському лайнері Carnival Triumph, який здійснював п'ятиденний круїз біля берегів США. Після того, як в неділю на судні сталася пожежа, його двигуни вийшли з ладу, і воно лягло в дрейф, передає NEWSru.com з посиланням на агентство AP.

Вогонь, що виник у машинному відділенні, був загашений автоматичною системою пожежогасіння. В результаті інциденту ніхто з 3143 пасажирів і 1086 членів екіпажу, які знаходилися на борту, не постраждав. Однак через відмову двигунів управління судном було втрачено, і воно сильно відхилилося від курсу.

У понеділок лайнер дрейфував в Мексиканській затоці приблизно в 240 кілометрах від узбережжя півострова Юкатан. На допомогу Carnival Triumph були направлені два буксири. Спочатку передбачалося, що вони доставлять судно в порт Прогресо в Мексиці, звідки пасажири літаками полетять назад до США. Однак від цього плану довелося відмовитися, оскільки за час підготовки рятувальної операції лайнер віднесло течією ще на 90 миль на північ. У підсумку було вирішено буксирувати лайнер в порт Мобайл в штаті Алабама. Як передає ABC News, передбачається, що на це піде три дні.

У компанії-операторі судна Carnival Cruise Lines журналістам повідомили, що в даний час в районі лиха дме сильний вітер зі швидкістю 25 вузлів, через що судно злегка накренилося, але безпеці пасажирів ніщо не загрожує.

Після пожежі судно забезпечується електроенергією від аварійного генератора, проте його потужності обмежені, через що на судні не працює водопровід і кондиціонери. У зв'язку з цим деякі пасажири були змушені провести минулу ніч з неділі на понеділок на палубі, оскільки в каютах було дуже задушливо. Одна з пасажирок розповіла по телефону чоловікові, що в неділю їм довелося використовувати відра, щоб справити потребу, бо туалети частково не працювали.

Крім того, на судні відчувається брак продуктів харчування і води. Для поповнення запасів до дрейфу лайнеру було направлено два інших судна тієї ж компанії - Carnival Elation і Carnival Legend, які доставили додатковий провіант у неділю та понеділок відповідно.

Triumph Carnival відплив з порту Галвестон (штат Техас) в четвер і повинен був повернутися туди в понеділок, 11 лютого. Компанія Carnival Cruise Lines пообіцяла відшкодувати всім пасажирам кошти, витрачені на невдалу подорож, а також надати ваучер на інший круїз. Що стосується самого Triumph Carnival, то його найближчі два рейси, заплановані на наступному тижні, були скасовані, відзначає Reuters.

У січні минулого року трагедія сталася з ще одним судном, що має відношення до корпорації Carnival Corp, чиєю дочірньою структурою є Carnival Cruise Lines. Круїзний лайнер Costa Concordia, що належить ще одній дочірній компанії Carnival Corp. - Costa Cruises - з понад 4000 людей на борту наскочив на риф і почав тонути біля берегів італійського острова Джильо у ніч проти 14 січня.

Провину за подію покладають на капітана судна Франческо Скеттіно, який тепер перебуває під домашнім арештом. Слідчі вважають, що Скеттіно підвів судно занадто близько до берега.

Крім того, екіпаж спочатку довго приховував від пасажирів факт аварії. А потім капітан разом з найближчими помічниками, всупереч усім морським законам, залишив корабель ще до евакуації всіх пасажирів. На думку експертів, саме затримка з евакуацією призвела до людських жертв.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1297 | Додав: adminA | Теги: 4000 пасажирами на борту, круїзний лайнер, Мексиканській затоці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ