Пт, 2024-04-26, 05:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 23 » Кучма відбув перший допит у справі про вбивство Гонгадзе. ВІДЕО
18:59
Кучма відбув перший допит у справі про вбивство Гонгадзе. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-президент Леонід Кучма відмовився від очної ставки з екс-майором Держохорони Миколою Мельниченком. Про це заявив сам Мельниченко після того, як він вийшов з будівлі Генпрокуратури, передає "Українська правда".

"Сьогодні вранці я був викликаний до Генпрокуратури для того, щоб взяти участь у слідчих діях. Про це мені сказав старший слідчий Грищенко. Також він додав мені зранку, що планується очна ставка", - зазначив він.

"Я прийшов і підтвердив своє бажання дати вичерпні відповіді на всі запитання. Наскільки мені відомо, у своїх свідченнях Леонід Кучма заявляє, що він ніколи не казав про Георгія Гонгадзе і стверджує, що це спецоперація іноземних спецслужб", - заявив Мельниченко.

"О 13.10 я увійшов у кабінет слідчого Грищенка. Там на той момент вже сидів Леонід Кучма. Побачивши мене, він почав нервуватися і сказав, що не буде давати ніяких свідчень і брати участь у слідчих діях", - наголосив екс-майор.

За його словами, після цього Кучма "встав і пішов у напрямку дверей". "У той момент слідчий Грищенко нагадав йому, що він порушує норми кримінально-процесуального кодексу і що він повинен бути присутнім на очній ставці", - розповів він.

"У відповідь на це Леонід Кучма кинув папери на стіл і сказав слідчому: "Тоді затримуйте мене". Врешті-решт, Кучма та його адвокат покинули будівлю Генпрокуратури через чорний хід", - зазначив Мельниченко.

Екс-майор впевнений, що після цього інциденту Леонід Кучма використає всі свої резерви, аби чинити тиск на слідство.

Мельниченко наголосив, що його запросили в цей кабінет для проведення слідчих дій і "проведення очної ставки" з Кучмою. "Він злякався очної ставки, коли побачив мене", - додав Мельниченко.

У Генеральній прокуратурі України підтверджують, що викликаний до Головного слідчого управління ГПУ на допит колишній президент України Леонід Кучма самовільно пішов з очної ставки з екс-майором Управління державної охорони Миколою Мельниченком.

Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури, Кучма "був допитаний як підозрюваний. З очної ставки з Мельниченком пішов".

Екс-президент Леонід Кучма залишив Головне слідче управління Генпрокуратури, не спілкуючись з журналістами. Кортеж Кучми - його особистий "Мерседес" і машина супроводу, - попрямував з внутрішнього двору Головного слідчого управління через службовий виїзд.

У середу, 23 березня колишнього президента України Леонід Кучма перебував на допиті у зв'язку з кримінальною справою про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Напередодні ГПУ оголосила, що Кучму підозрюють у "перевищенні влади": він нібито особисто наказав вбити журналіста.

Перед допитом екс-президент заявив, що відкидає усі звинувачення і вважає їх провокацією.

Незабаром після Кучми до ГПУ зайшов і колишній майор Мельниченко.

У березні 2005 року Генпрокуратура допитала у справі Гонгадзе колишнього президента Кучму, спікера Литвина і колишнього главу СБУ Деркача. Тоді їх допитували тільки як свідків.

Зазначимо, що незадовго до порушення справи Кучма позитивно оцінив перший рік правління Януковича. На переконання Кучми, "хоча б у моральному плані люди стали почуватися спокійніше, краще, більше з'явилося віри, що ця влада щось зробить".

А перед останніми президентськими виборами Кучма назвав лідера Партії регіонів Віктора Януковича найбільш гідним кандидатом у президенти.

"У другому турі я обов'язково голосуватиму за Януковича, хоча б тому, що за ним стоїть професійна команда... Янукович себе проявив, бувши прем'єр-міністром, і оточення у нього було – це менеджери... Я вважаю, що на сьогоднішньому етапі іншої гідної кандидатури немає. Я вважаю, що Янукович продовжуватиме політику стратегічної співпраці з Росією. Іншого шляху у нас немає", - сказав Кучма.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1006 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ