Чт, 2024-04-25, 14:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 14 » Кучма залишився без справи: суд вирішив, що його звинувачують незаконно
12:22
Кучма залишився без справи: суд вирішив, що його звинувачують незаконно
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи стосовно другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми зі звинуваченням у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Таке рішення оголосила суддя Печерського райсуду Галина Супрун, розглянувши скаргу адвокатів Кучми на законність порушення справи, передає "Інтерфакс-Україна".

Отже, суд задовольнив скаргу захисту другого президента України.

Нагадаємо, 7 листопада Печерський районний суд Києва почав розглядати скаргу адвокатів президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми на порушення проти нього кримінальної справи. Як стало відомо у ході судового засідання, Генеральна прокуратура України 21 листопада нинішнього року поновила досудове слідство у кримінальній справі проти Кучми.

У свою чергу адвокат Кучми Віктор Петруненко пояснив, що таке рішення було ухвалено судом на прохання адвокатів Кучми.

"Ми вважаємо, що досудове слідство, яке проведено по даній справі, не дозволяє встановити істину", - пояснив захисник.

Нагадаємо також, що ГПУ навесні 2011 р. порушила кримінальну справу і висунула звинувачення Кучмі в перевищенні влади і службових повноважень, яке призвело до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе в 2000 році.

Після вбивства журналіста були оприлюднені записи, нібито зроблені колишнім співробітником Держохорони Миколою Мельниченком у кабінеті екс-президента. На записі голос, схожий на голос Кучми, віддає розпорядження "розібратися" з Гонгадзе.

Напередодні рішення суду лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз висловив думку, що скасування судом постанови Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи проти президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми може бути оборудкою за великі гроші.

Суддя Супрун, скориставшись рішенням Конституційного Суду, не взяла до розгляду записи Мельниченка

Печерський районний суд Києва визнав, що записи колишнього офіцера охорони президента України Леоніда Кучми Миколи Мельниченка були отримані незаконним шляхом і тому не можуть бути доказом у справі за звинуваченням другого президента в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

У постанові суду зазначається, що кримінальна справа може бути порушена тільки в тих випадках, коли є достатньо даних на основі яких встановлені об'єктивні дані про вчинення особою злочину і наявності в його діях складу злочину.

"У той же час суд встановив, що заяви Олександра Мороза (на той час голова Верховної Ради), Миколи Мельниченко (екс-майор Держохорони - ред.) та інших осіб не зареєстровані належним чином", - йдеться в рішенні суду.

"Фактично, єдиною підставою для порушення кримінальної справи є аудіозаписи, зроблені Миколою Мельниченком... У той же час, обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним способом і особою, неуповноваженою проводити оперативно-пошукову роботу. Таким чином суд доходить висновку, що записи зроблені незаконним шляхом й отримані сумнівним способом", - сказала суддя Галина Супрун, зачитуючи рішення суду.

Як відомо, КС оприлюднив своє рішення, згідно з яким звинувачення у скоєнні злочину не може ґрунтуватися на даних, отриманих без дотримання Конституції або з порушенням законів.

Раніше Генпрокуратура визнала аудіозаписи екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка речовими доказами у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадз.

Потерпіла сторона оскаржить сьогоднішнє рішення суду в справі Кучми

Представник інтересів вдови Георгія Гонгадзе - Мирослави - Валентина Теличенко оскаржить у судовому порядку постанову Печерського районного суду Києва про визнання незаконним порушення кримінальної справи щодо другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми за звинуваченням у причетності до вбивства журналіста Гонгадзе.

"У кожному разі, записиз як доказ можна використовувати", - прокоментувала Теличенко рішення суду.

Відповідаючи на апитання, чи буде оскаржуватися це рішення, вона сказала: "Обов'язково. Буде апеляційне оскарження та касаційне, оскільки до суддів апеляційного суду довіри також немає".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: гонгадзе, Леоніда Кучми
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ