Пт, 2024-04-19, 17:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 29 » Кучмі пророкують виправдання за відсутністю доказів проти нього
16:20
Кучмі пророкують виправдання за відсутністю доказів проти нього
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Регіонал" Вадим Колесніченко прогнозує виправдання екс-президента Леоніда Кучми в ході судового розгляду справи за підозрою в причетності до вбивства Георгія Гонгадзе. Про це він повідомив у ході дискусійного клубу при Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП, Київ), повідомляють "Українські новини".

За словами Колесніченка, Кучму можуть виправдати через відсутність проти нього доказів.

"Я зважаю на те, що, як нам відомо зі ЗМІ, доказова база в цій справі побудована на аудіозаписах (екс-співробітника президентської охорони Миколи) Мельниченка. Однак ні автентичності стрічок, ні пристрій, на якому вони записувалися, не встановлено", - сказав депутат.

У зв'язку з цим, зазначив Колесніченко, стрічки Мельниченка не зможуть бути використані як докази в рамках судової справи.

Депутат також вважає, що притягнення Кучми як обвинувачуваного в справі Гонгадзе є способом демонстрації рівності всіх громадян перед законом.

Як повідомлялось, 21 березня Генпрокуратура порушила справу проти Кучми за підозрою в причетності до вбивства Гонгадзе й незаконних діях щодо журналіста Олексія Подольського.

Зазначимо, що журналіст Олексій Подольський також є постраждалим у справі проти екс-генерала міліції Пукача. Подольського побили у червні 2000-го. Гонгадзе зник у вересні того ж року. Подольський вважає, що його вивезли в іншу область і били підлеглі Кравченка – з наміром залякати. Він пов'язує побиття зі своєю тодішньою професійною діяльністю в правозахисному об’єднанні "Ми".

Екс-адвокат Пукача просить Януковича створити нову слідчу групу у справі Гонгадзе: ГПУ чимшвидше хоче закрити справу

Екс-адвокат Олексія Пукача Олег Мусієнко пропонує сформувати нову оперативно-слідчу групу у справі щодо екс-президента Леоніда Кучми. Про це йдеться у його листі до президента Віктора Януковича та генпрокурора Віктора Пшонки, який є у розпорядженні "Української правди".

"Невиважене, здійснюване поспіхом з розрахунку на публіку, ретельно не сплановане розслідування даної справи може свідчити про намагання ГПУ шляхом формального виконання слідчих дій... вийти на запрограмований результат та закрити кримінальну справу стосовно замовників злочину", - зазначив Мусієнко.

За його словами, "намагання провести непідготовлену очну ставку між Кучмою та Мельниченком, оприлюднення ЗМІ даних про виклик до ГПУ для допиту Потебенька, Деркача, Медведчука доказово підтверджує викладене".

"Також викладене може свідчити про намагання ГПУ знищити останні можливості для реального розкриття злочину щодо замовників, шляхом дискредитування наявних у справі доказів", - заявив адвокат.

"Розкриття зазначеного злочину можливе лише в разі ретельного планування комплексу слідчо-оперативних дій застосування найсучасніших оперативно-технічних засобів, попереднього вилучення документів, відеоматеріалів ЗМІ, допиту свідків з кола колишніх підлеглих фігурантам працівників Адміністрації, МВС, ГПУ, СБУ", - зазначив Мусієнко.

Він також стверджує, що "інтелектуальні можливості слідчої групи у даній справи обмежені".

Зауважмо, у жовтні 2010 року колишній генерал міліції Пукач відмовився від послуг Мусієнка.

Раніше Мусієнко заявляв, що Генпрокуратура, порушивши справу проти Леоніда Кучми, спростувала своє рішення про вилучення зі звинувачення Олексія Пукача пункту про вбивство Георгія Гонгадзе на замовлення.

"Це рішення непослідовне: якщо порушили справу проти Кучми, то треба порушувати справу стосовно колишнього Генерального прокурора Потебенька, Піскуна, голови СБУ Леоніда Деркача. Я маю докази того, що саме пан Потебенько давав наказ членам оперативно-слідчої групи: рийте будь-де, в будь-яких угрупованнях, до МВС носа не суньте!" - заявив адвокат.

Нагадаємо, що донедавна слідство вважало покійного Кравченка останньою ланкою в ланцюжку причетних до вбивства Гонгадзе: нібито саме екс-голова МВС дав доручення своєму підлеглому Пукачу вбити журналіста.

Та нещодавно справу за підозрою у наданні такого наказу порушено проти екс-президента України Кучми. Йому висунули звинувачення за статтею, за якою вже вибіг термін давності. Його підозрюють у перевищенні влади, незаконних розпорядженнях посадовцям Міністерства внутрішніх справ, які призвели згодом до вбивства журналіста.

Крім того, 22 березня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що "стрічки Мельниченка" з записами розмов деяких посадових осіб в кабінеті Кучми визнано речовими доказами у справі про вбивство журналіста Гонгадзе.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1113 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ