Пн, 2024-04-29, 05:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 2 » Курс на вибори: партії визначили політтехнологів і стратегії
11:05
Курс на вибори: партії визначили політтехнологів і стратегії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк знову планує здивувати країну перед виборами. Чим - ще невідомо. Але саме для створення нового іміджу собі і своїй партії лідер "Фронту змін", за інформацією"Сегодня" , запросив нового політтехнолога - сербського американця Марко Івковича.

Будь-які зміни на ринку політтехнологів - це подія. Коли мова йде про великі партії - подія подвійно. За весь 2011-й на цьому ринку не було жодної серйозної зміни.

Партія Регіонів залишилася вірна американцеві Полу Манофорту, який не одне десятиліття працює на Республіканську партію, а з 2005-го паралельно - і на партію Віктора Януковича. Правда, європейські конкуренти в останні два роки намагалися потіснити американців, але нічого революційного не запропонували - і Манофорт залишився на кампанію-2012.

Немає змін і в "Батьківщині": головним з піару залишається партійний політтехнолог Олег Медведєв. Правда, ходили чутки, що у нього не найкращі відносини з Олександром Турчиновим і що весь останній осінь він не працював і навіть не отримував зарплату, але, за інформацією видання, з грудня Медведєв знову в строю.

Лідеру "УДАРу" Віталію Кличко як і раніше допомагає наносити удар російсько-український політтехнолог Сергій Гайдай. Зробивши ім'я в Росії, він потім довго працював з Віктором Ющенком, але в 2010-му пішов до Кличка. Правда, є інформація, що ще рік тому він суміщав цю роботу з роботою на Кабмін, але зараз Гайдай вже не розпорошується.

Більше на ринку політтехнологів серйозних замовників немає. Одні - як "Свобода" - вважають за краще обходитися своїми силами, інші - як Сергій Тігіпко - ніяк не визначаться з планами на вибори. Тому вакантна позиція у Яценюка викликала жвавий інтерес - до неї примірялися і росіяни, і українці. Але його вибір виявився несподіваним.

Однак не секрет, що Арсеній Петрович був розчарований результатами роботи росіян Іскандера Валітова, Володимира Грановського, Дмитра Куликова та Тимофія Сергєйцева, які створили йому в 2009-м мілітарі-образ, не сприйнятий виборцями. Тому навряд чи варто дивуватися, що головний "фронтовик" звернув свій погляд на Америку - тим більше аналогічний досвід "регіоналів" перед очима.

У "Фронті змін" інформацію газети частково підтвердили. Ось відповідь партійної прес-служби: "Фронт змін" співпрацює в рамках проекту "Консорціум із зміцнення виборчого і політичного процесу" з NDI, IRI, IFES. А також з іншими міжнародними інститутами, зокрема, Фондом Фрідріха Науманна за Свободу і фондом Конрада Аденауера. NDI, IRI, IFES, які мають непартійний статус, працюють з багатьма партіями в Україні. Зокрема, співробітники інституту організовували кілька семінарів для депутатів місцевих рад від "Фронту змін" з метою підвищення їх навичок роботи в органах місцевого самоврядування. Сьогодні готується 2-й форум молодих лідерів "Фронту змін". В якості одного з доповідачів можлива участь постійного співробітника NDI, спеціаліста з розвитку громадянського суспільства Марко Івковича".

Втім, один з українських політтехнологів сказав прямо: "Івкович вже працює і допущений до всієї закритої інформації "Фронту змін". Через пару місяців побачимо результат".

Звичайним політтехнологом Марко Івкович не назвеш. Громадянин Сербії і при цьому непересічний співробітник Національного демократичного інституту США (NDI, спонсорується Демпартією), він став відомий як організатор сербської організації "Отпор" - серця "бульдозерної революції" 2000 року. Потім були грузинська "Кмара" і українська "Пора", а пару років тому Марко намагався організувати щось подібне в Росії - але був висланий і отримав статус нев'їзного.

Минулий раз слід Івковича виявляється в Киргизії в 2010-му - коли там був повалений президент Бакієв. До України у Марко ставлення особливе: за інформацією російських ЗМІ, дівчина Івковича, яку він скрізь возить з собою, - українка Тетяна.

ПР вже знає, як буде повертати собі електорат: треба виконати хоч частину обіцянок Януковича

Партія Регіонів, схоже, визначилася зі стратегією на передвиборчу кампанію-2012: ставка буде зроблена на те, щоб повернути свій базовий електорат, що знаходиться в східних і південних областях.

Хоча, за інформацією "Сегодня" , питання ще не вирішене, в Адміністрації президента, у Кабміні і фракції "регіоналів" у Верховній Раді однозначно переважає думка, що необхідно хоча б частково виконати гуманітарні обіцянки, які були дані Віктором Януковичем напередодні президентських виборів.

Як повідомило джерело в керівництві ПР, в передвиборному штабі партії впевнені: це єдина можливість для "регіоналів" посісти перше місце на виборах за партійними списками.

На сесії парламенту, яка почнеться 7 лютого і закінчиться в середині липня, "регіонали" мають намір перейти до практичних кроків.

"Серед ключових законопроектів, які ми маємо намір прийняти, - закон про мовну політику Колесніченка і Ківалова. Цей проект активно підтримує і лідер фракції Олександр Єфремов. Правда, не впевнений, що нас підтримають колеги з партії Литвина, але 226 голосів є і так", - сказав перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

Також, за його словами, на новій сесії не буде перешкод для законопроекту про вибір мови виховання в дитсадках, який не змогли внести до порядку денного в січні через брак голосів: "Те, що не було 226 голосів, це не політична позиція, а звичайне нехлюйство".

В опозиції ці кроки сприймають у штики. "Цим хочуть звузити права української як державної мови, що суперечить Конституції, - говорить нардеп-"нунсівець" лідер УНП Юрій Костенко. - Не можу говорити за всю опозицію, але члени УНП будуть перешкоджати прийняттю закону".

А політолог Михайло Погребинський сумнівається, що ПР піде на такий крок: "Прийняття такого закону обіцяли давно, проте його все немає. Але так можна повернути хоча б частину свого електорату. Хоча, безумовно, це тільки одне питання , а ПР потрібно розвернутися до свого виборця і через соцполітику, і по поліпшенню відносин з Росією".

Львівська опозиція буде боротися один з одним і київськими лідерами партій

Між опозиційними кандидатами на мажоритарках Львівщини готується серйозна боротьба за право висуватися на осінніх виборах до парламенту.

Партії "Батьківщина", "Свобода" і "Фронт змін" визначать єдиних кандидатів в округах. За словами депутата Львівської облради Олеся Старовойта, їх виберуть з 3-4 осіб навесні на праймеріз (попередні вибори, як в Штатах).

Як повідомили джерела газети з львівської опозиції, вони хочуть вибити в київських лідерів право самим все вирішувати. Серед кандидатів, яких планують вибрати, немає багатьох нинішніх нардепів від опозиції, які впевнені, що вони все "порішають".

Нагадаємо, лідери львівських обласних організацій партій "Батьківщина", ВО "Свобода" і "Фронт змін" підписали 1 лютого угоду про спільну діяльність. Вони координуватимуть свої дії в області "боротьби з антинародним режимом Януковича і його представниками на місцях і для відновлення справжнього народовладдя".
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1143 | Додав: adminA | Теги: Курс на вибори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ