Чт, 2024-04-25, 08:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Жовтень » 11 » Лауреатів Нобелівської премії з економіки оголосили
13:13
Лауреатів Нобелівської премії з економіки оголосили
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Лауреатами премії Шведського центрального банку з економічних наук на честь Альфреда Нобеля 2021 року стали Девід Кард, Джошуа Ангріст і Гвідо Імбенс.

Про це повідомляється на сайті премії.

"Премія Шведського центрального банку з економічних наук на честь Альфреда Нобеля за економічні науки 2021 року була присуджена Девіду Карту, а інша - спільно Джошуа Д. Ангрісту та Гвідо В. Імбенсу", - йдеться у повідомленні.

Кард був удостоєний премії 2021 року в галузі економічних наук "за його емпіричний внесок в економіку праці".

Джошуа Д. Ангріст та Гвідо В. Імбенс удостоєні премії 2021 року в галузі економічних наук "за їх методологічний внесок у аналіз причинно-наслідкових зв'язків".

Джошуа Д. Ангріст та Гвідо В. Імбенс удостоєні премії 2021 року в галузі економічних наук "за їх методологічний внесок у аналіз причинно-наслідкових зв'язків".

Як зазначається, цьогорічні лауреати премії продемонстрували, що можна відповісти на багато великих суспільних питань. Їх рішення полягає у використанні природних експериментів - ситуацій, що виникають у реальному житті, що нагадують рандомізовані експерименти.

«Лауреати економічних наук 2021 року представили нам нове уявлення про ринок праці та показали, які висновки про причини та наслідки можна зробити з природних експериментів. Їх підхід поширився на інші галузі та зробив революцію в емпіричних дослідженнях», - зауважили організатори.

Використовуючи природні експерименти, Девід Кард, нагороджений премією 2021 року в галузі економічних наук, проаналізував вплив мінімальної заробітної плати, імміграції та освіти на ринок праці.

Лауреати Джошуа Ангріст та Гвідо Імбенс показали, які висновки про причину та наслідок можна зробити з природних експериментів. Розроблена ними структура була широко прийнята дослідниками, які працюють з даними спостережень.

Робота цьогорічних лауреатів «зробила революцію в емпіричних дослідженнях в області соціальних наук та значно покращила здатність дослідницької спільноти відповідати на питання, які мають велике значення для всіх нас», йдеться у повідомленні.

Торік премію присудили Полу Р. Мілгрому та Роберту Вілсону «за вдосконалення теорії аукціонів та винаходи нових форматів аукціонів».

Загалом в період з 1969 року по 2020-й було присуджено 52 премії з економічних наук.

Лауреатами Нобелівської премії в галузі фізіології і медицини цього року стали американський фізіолог Девід Джуліус і вірменсько-американський молекулярний біолог і невролог Ардем Патапутян "за відкриття рецепторів температури і дотику".

Нобелівську премію з літератури отримав Абдулразак Гурна

Нобелівську премію з фізики отримали Шюкуро Манабе, Клаус Гассельманн і Джорджіо Парізі «за новаторський внесок у наше розуміння складних фізичних систем».

Лауреатами Нобелівської премії з хімії стали Бенджамін Ліст і Девід Макміллан "за розвиток асиметричного органокаталізу".

Нобелівську премію з літератури цьогоріч присудили письменнику Абдулразаку Гурні "за його безкомпромісний та співчутливий погляд на наслідки колоніалізму та долю біженця у прірві між культурами та континентами".

Лауреатами Нобелівської премії миру 2021 року стали філіппінсько-американська журналістка Марія Ресса та російський журналіст, головний редактор "Новой газеты" Дмитро Муратов. Вони здобули нагороду за свободу вираження поглядів.

Таким чином Нобелівський тиждень завершився.

Нобелівська премія — одна з найпрестижніших міжнародних премій, яку щорічно присуджують за видатні наукові дослідження, революційні винаходи або значний внесок у культуру чи розвиток суспільства. Сума премії змінюється залежно від доходів Фонду Нобеля. Торік вона становила 10 млн шведських крон (близько $ 1,1 млн).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 442 | Додав: adminA | Теги: Лауреати Нобелівської премії з екон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ