Сб, 2024-04-20, 11:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 7 » Le Figaro. У клані Януковича панує олігархія
17:50
Le Figaro. У клані Януковича панує олігархія
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Олігархічна система панує в політичному та економічному житті України, пише Аріель Тедрель у статті, опублікованій в газеті Le Figaro.

"Ніколи раніше олігархічна система, що панує в політичному та економічному житті України, не була настільки ефективною. Навіть Юлія Тимошенко - олігарх, що розкаялася і яка в перебігові Помаранчевої революції обіцяла боротися проти зрощування політики й бізнесу, не порвала з подібною практикою. За словами (політолога) Володимира Фесенка, місце у виборчому списку на парламентських виборах 2007 року оцінювався сумою до 5 млн доларів. Спонсор, що ставав депутатом, одержував не лише парламентський імунітет, але й доступ до вигідних контрактів. Після поразки на президентських виборах 2010 року значне число таких олігархів полишили Тимошенко. За словами Фесенка, вона втратила до третини своєї парламентської групи. Найбагатші перейшли у Партію регіонів президента Віктора Януковича. Довершили справу тиск з боку правосуддя й корупція. Минулого року 77 опозиційних депутатів стали "незалежними", - пише видання.

"Партію регіонів можна назвати акціонерним товариством, в якому головним акціонером протягом тривалого часу був олігарх Рінат Ахметов, виходець із Донецька, батьківщини президента Віктора Януковича. Кілька років тому картина змінилася з приходом нових підприємців, таких як могутній олігарх Дмитро Фірташ, головний акціонер в "Росукренерго". В минулому Фірташ, Ахметов та інші олігархи були пов'язані бізнесом із Тимошенко", - відзначає автор статті.

"З недавніх пір клан президента Януковича стали називати "сім'єю". Її члени обіймають ключові пости в державі, насамперед очолюють силові структури, а також Національний банк: Сергій Арбузов, голова НБ Україні, вважається близьким другом < b>Олександра Януковича, сина глави держави. Природно, "сім'я" контролює податкові органи, правосуддя. Україна, за словами журналіста Романа Чуприка, перетворилася на "контрольовану демократію". А за словами політолога Валерія Чалого, олігархи, що перебувають при владі, прагнуть зближення з Європейським Союзом і бачать у цьому захист від нестримних апетитів російських ділових кіл, проте "ніщо не свідчить про те, що вони готові змінити правила темної гри, що дозволила їм розбагатіти ", - відзначає автор статті.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1045 | Додав: adminA | Теги: Le Figaro, клані Януковича панує олігархія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ