Чт, 2024-03-28, 13:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 16 » Лікарі з суддями виганяють Тимошенко на суд: мовляв - здорова
16:08
Лікарі з суддями виганяють Тимошенко на суд: мовляв - здорова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Головуючий суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Міщенко зачитав у суді висновки судово-медичної експертизи щодо стану здоров'я Юлії Тимошенко. Зокрема, у судово-медичній експертизі йдеться, що виявлені у неї хворобиє хронічними, не тяжкими і не загрожують життю Тимошенко, повідомляє УНН.

"Відповідно до щоденникових записів, загальний стан здоров'я Тимошенко до теперішнього часу слід вважати стабільно-задовільним і будь-якого загрозливого для життя стану не зафіксовано", - процитував висновки експертизи суддя.

Також Станіслав Міщенко зачитав, що сутність та ступінь виразності клінічних проявів наявності захворювань дають підстави вважати, що стан здоров'я Тимошенко не перешкоджає їй сприймати письмову та усну інформацію, осмислювати та висловлювати свої думки.

Крім того, за словами судді, судово-експертна комісія, ґрунтуючись на даних наявної медичної документації, не вбачає медичних протипоказань щодо здатності Тимошенко брати участь у заходах поза межами медичного закладу, які потребують сприйняття та аналітичного узагальнення наданої інформації, висловлення власної думки та дискусії.

Як повідомлялося, Київський районний суд Харкова під час засідання у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" 25 червня ухвалив рішення про призначення судово-медичної експертизи про стан здоров'я Юлії Тимошенко. Оскільки Тимошенко відмовилася від огляду судово-медичними експертами, експертизу проводять шляхом вивчення експертами медичної документації Юлії Тимошенко.

Наприкінці липня захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що судмедекспертиза стану здоров'я Юлії Тимошенко не містить прямої відповіді на запитання, чи може вона брати участь у судових засіданнях.

30 липня лікарі з берлінської клініки "Шаріте", які приїхали до Центральної клінічної лікарні №5 Укрзалізниці (Харків), де перебуває на лікуванні Юлія Тимошенко, звернулися з проханням забезпечити період спокою для Тимошенко, яка проходить курс лікування в ЦКБ №5, до 8 тижнів.

13 серпня Тимошенко написала заяву про відмову брати участь у засіданні Київського районного суду міста Харкова, запланованого на 14 серпня по справі ЄЕСУ.

У заяві вона посилалась на рекомендації лікарів, які рекомендували їй певний час утриматися від участі в процесуальних заходах та обмежити кількість зустрічей з відвідувачами заради досягнення позитивних результатів її реабілітації.

Адвокат Тимошенко вимагає скасувати вирок по "газовій" справі через "абсурдність звинувачень"

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк вимагає скасувати вирок Печерського суду, ухвалу Апеляційного суду Києва та закрити справу через відсутність складу злочину. Про це він заявив під час свого виступу щодо касації, яка розглядається Вищим спецсудом 16 серпня, повідомляє сайт "Батьківщини".

Плахотнюк наголосив, що під час розгляду так званої "газової справи", були порушені процесуальні дії, зокрема право на захист. При проведенні засідань кожного дня з ранку до ночі, захист фізично був позбавлений права спілкуватися із своєю підзахисною.

"Жодного клопотання захисту не було задоволено. Більше 30-ти свідків, на котрих наполягав захист, жоден з них не був викликаний. При тому, що більше 40-ка свідків обвинувачення, було заслухано. Ці свідки не мають жодного відношення до тих подій січня 2009 року", - наголосив захисник.

Плахотнюк також повідомив, що при розгляді справи суд проігнорував долучення до справи доказів захисту, які виправдовують Тимошенко.

"Захист стверджує, що ознаки складу злочину відсутні. А це говорить про відсутність складу злочину. Ми говоримо про те, що в діях Юлії Тимошенко відсутні ознаки будь яких протиправних дій при "підписанні" цих контрактів", - сказав захисник.

Він нагадав, що Юлію Тимошенко обвинувачують у підписанні так званих директив та нагадав, що у матеріалах справи відсутні оригінал цього документу з оригінальним підписом екс-прем’єра.

"Захист надав касаційній інстанції висновки експертизи в яких зазначено, що на даному документі стоїть факсимільний відбиток", - підкреслив Плахотнюк.

Захисник також зазначив, що всі звинувачення на її адресу є абсурдними, оскільки всі дії Тимошенко вчиняла в межах своїх повноважень, не порушуючи жодного пункту жодної статті діючого законодавства.

"Тому захист просить скасувати всі судові рішення. Тобто, вирок Печерського суду і ухвалу Апеляційного суду Києва і закрити відносно Юлії Тимошенко кримінальну справу у зв’язку з відсутністю в її діях складу злочину. Тобто по пункту 2 статті 6 КПК", - повідомив Плахотнюк.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 965 | Додав: admin | Теги: Юлія Тимошенко, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ