Пт, 2024-04-26, 23:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 9 » Літаки Каддафі залишили Лівію
15:36
Літаки Каддафі залишили Лівію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лівійський літак типу Learjet, призначений зазвичай для польотів VIP-персон, перетнув у середу повітряний простір Греції та приземлився в Каїрі, повідомляє РИА "Новости".

"Літак Learjet вилетів з Тріполі та сів у Каїрі, по дорозі він пролетів через повітряний простір Мальти і Греції", - сказав представник Генерального штабу національної оборони Греції. Він не зміг підтвердити або спростувати повідомлення ЗМІ про те, що на борту літака міг перебувати лідер Лівії Муамар Каддафі чи хто-небудь з членів його сім'ї.

"Лівійська сторона не повідомила таких подробиць, вони представили план польоту і число пасажирів, їх імена не називалися", - сказав представник грецького Генштабу. За його словами, лівійський літак знаходився в повітряній зоні відповідальності Афін протягом близько 10 хвилин на південний схід від острова Кріт.

До Каїра прилетів представник лівійського військового командування. Йому доручено передати послання Каддафі голови Вищої військової ради Єгипту Мухаммеду Хусейну Тантауі. За іншими даними, з Тріполі в середу вилетіли відразу три літаки. Крім того, який направлявся до Каїра, ще два летять у напрямку Відня та Афін, повідомляє "Інтерфакс".

У той же час представники аеропорту уточнили в інтерв'ю Reuters, що на літаку з Тріполі прибув глава Управління постачання і логістики Джамахірії генерал-майор Абдель Рахман Бен Алі ас-Сейід.

Нагадаємо, що лівійська революція, яка переросла в громадянську війну, розпочалася 16 лютого. ВІдтоді країну розділено на дві частини - східну, яку контролюють повстанці, і західну, де й далі панує полковник Каддафі.

Днями лівійські повстанці заявили, що не будуть переслідувати лідера країни Каддафі за скоєні, як вони стверджують, ним злочини, якщо він добровільно відмовиться від влади протягом 72 годин.

Очевидці: Вулиці лівійської Завії спорожніли, снайпери вбивають всіх, хто виходить з дому

Вулиці лівійського міста Завія, розташованого в 50 км від Тріполі, спорожніли після того, як на дахах будівель розташувалися снайпери, повідомляють очевидці, передає "Кореспондент" з посиланням на Reuters.

Снайпери стрілятимуть в кожного, хто з'являється на вулиці, незалежно від того, повстанець це чи звичайний житель. Через це двохсоттисячне місто практично вимерло. За словами очевидців, на вулицях немає не тільки людей, але навіть тварин. "Там багато тіл убитих, але їх навіть не можуть поховати. Завія вимерла. Нікого немає на вулицях. Ні тварин, навіть птахів у небі", - повідомив агентству по телефону очевидець на ім'я Ібрагім.

Він зазначив, що скрізь видно танки. Лояльні Муаммару Каддафі військові контролюють головну дорогу та околиці завії, а повстанці перебувають на одній з площ, в півтора кілометрах від урядових сил. Ібрагім зазначив, що раніше повстанці вбили одного з родичів Каддафі і тепер його військові мстять за цю втрату. "Ось чому вони бомбили місто", - сказав лівієць.

Він також повідомив, що нещодавно з міста в бік армійської бази вийшла група повстанців, що складається з 60 осіб. "Ніхто з них не повернувся, і ми не знаємо, чи живі вони чи ні. Від них нічого не чути", - зазначив очевидець подій, який перебуває у завії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1063 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ