Вт, 2024-04-23, 23:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 24 » Литвин планував переворот і вбивство Гонгадзе, заявив Мельниченко
09:26
Литвин планував переворот і вбивство Гонгадзе, заявив Мельниченко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-майор Управління державної охорони України Микола Мельниченко не вважає Леоніда Кучму головною дійовою особою у справі про вбивство Георгія Гонгадзе. Про це Мельниченко заявив в ефірі каналу ТВі.

"Я абсолютно переконаний в тому, що це не кінець. Й у справі Гонгадзе Кучма не є головним злочинцем", - підкреслив Мельниченко.

"На моє особисте переконання, головний, хто це все організував і скоїв убивство, це - голова Верховної Ради, Литвин Володимир Михайлович. Я абсолютно переконаний, що повинен відповідати Литвин за фактом вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Кучму використовували у справі Гонгадзе", - сказав екс-майор.

Крім того, Мельниченко заявив, що в 2000 році Литвин планував здійснити державний переворот. "Я абсолютно переконаний в тому, що тоді Литвин планував зробити державний переворот, щоб самому бути при владі, самому очолити державу Україна", - заявив Мельниченко.

Він вважає, що Литвин, який, за його словами, є полковником СБУ і учасником бойових дій, "робив пастки". Екс-майор пояснив, що полковником СБУ Литвин став після того, як "злітав у Косово на одну годину". "На моє особисте переконання, Литвин робив пастки, тому що він професійна людина із проведення спецоперацій", - зазначив Мельниченко.

Екс-майор пояснив, що Литвин хотів зробити так, щоб Кучма залежав від нього, щоб "зв'язати його кров'ю". "Я упевнений, що Кучму підставили", - підкреслив Мельниченко.

Нагадаємо, що 22 березня проти другого президента України Кучми було порушено кримінальну справу. Його підозрюють в перевищенні влади в дачі незаконних розпоряджень посадовим особам Міністерства внутрішніх справ, які призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе.

Мельниченко стверджує, що якби його записи не були автентичними, то їх би до справи не долучили

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко стверджує, що автентичність його плівок, у яких фігурує екс-президент Леонід Кучма, перевірено прокуратурою. Саме тому їх долучено до кримінальної справи щодо Кучми в якості доказів.

"Якби вони були добуті мною незаконним шляхом, або вони були б неправдиві, вони не були б долучені як речовий доказ до справи", - наголосив Мельниченко.

"Я записував Кучму абсолютно законно, тому що у Кримінальному кодексі є така стаття як крайня необхідність. Я порушував закон за умов крайньої необхідності, і тому я збирав докази законно", - пояснив він.

Коментуючи слова Кучми про те, що той не вважає плівки речовим доказом, Мельниченко побажав екс-президенту пояснити це все в суді.

Він також наголосив, що згідно із чинним законодавством Кучма не може відмовлятися від очної ставки. "Стосовно слідчих дій, тут не має значення, бажає він чи не бажає. Він громадянин України, і є чинне законодавство. Якщо слідчий приймає рішення про проведення очної ставки, він зобов’язаний прийти на цю очну ставку. Якщо не бажає, то примусом його прокуратура бере і приводить у слідче управління", - сказав колишній майор Державної служби охорони.

Мельниченко також висловив вдячність чинній владі, яка розпочала кримінальну справу проти Кучми, бо, на його думку, ця справа дає можливість подолати корупцію в Україні.

"Легалізація хоча б одного запису по справі Гонгадзе дає можливість Генеральній прокуратурі України повернути десятки мільярдів доларів до казни країни. Тоді сім’я Кучми "схудне", мінімум мільярдів на 5-10", - заявив Мельниченко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 993 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ