Пт, 2024-03-29, 11:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 7 » Литвин позбавив депутат заробітної плати і погрожує не підписати закони
14:07
Литвин позбавив депутат заробітної плати і погрожує не підписати закони
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав розпорядження "Про оплату праці Верховної Ради України", передає УНІАН. Про це він повідомив сьогодні на Погоджувальній раді лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

За його словами, даним розпорядженням передбачено, що "у дні, коли Верховна Рада України не розпочала роботу або заблокована, автоматично не буде нараховуватися заробітна плата".

Литвин попросив народних депутатів "з розумінням поставитись до такої позиції".

Коли на засіданні Погоджувальної ради пролунали репліки, мовляв, чому позбавлятимуть зарплати тих депутатів, які не братимуть участі у блокуваннях, Литвин запитав: "А як інакше? Вираховувати, хто під трибуною стоїть?".

"Верховна Рада України повинна працювати", - сказав Литвин і додав, що "інших можливостей догукатися немає". Він нагадав, що "це, по суті, те саме рішення, що було підписано у 2008 році з урахуванням доповнень і зауважень Регламентного комітету парламенту".

Литвин підкреслив, що якщо таке рішення не подобається, то необхідно шукати можливість домовлятися. За його словами, "якщо людина не працює, не приходить на виробництво, то зарплату ніхто не платить".

Як наголосив Литвин, він розуміє, "що наражається на певну небезпеку, але, скажіть, будь ласка, як поступати". "Давайте знайдемо спільну позицію", - додав він.

За його словами, якщо відчувається, що є тиск на народних депутатів, то необхідно ухвалювати рішення щодо голосування в таємному режимі.

Литвин також заявив, якщо народні депутати не працюватимуть, то він не підпише заветовані й повернуті у парламент Президентом закони. За його словами, це можна назвати порушенням, але водночас, порушенням є й те, що Верховна Рада України не працює.

Литвин нагадав, що глава держави повернув у парламент зміни до закону про вибори Президента України. За його словами, Президент повернув цей закон без підпису із приписом, що у разі підписання цього документу спікером і набуття чинності, він звернеться до Конституційного Суду.

Також Литвин зазначив, що Президент ветував закон "Про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України" стосовно фінансування заходів з підготовки до Євро-2012. Він наголосив, що у цьому законі "є колізія" щодо деяких норм. За словами спікера, ці колізії необхідно усунути.

Литвин підкреслив, що "начебто запевнення є, що Верховна Рада України має працювати, і водночас ми не працюємо".

Голова ВР вважає, що у разі розгляду "чутливих питань" необхідно проводити таємні голосування, аби уникнути політичного тиску на народних депутатів.

На заяву Литвина вже відреагувала фракція БЮТ. Вона має намір ініціювати безоплатну роботу всього депутатського корпусу в округах в разі продовження блокування роботи парламенту, передає Українська правда.

"Ми підтримуємо пропозицію голови Верховної Ради. Більше того, якщо буде продовжуватися блокування, ми внесемо постанову – безоплатно на 3 місяці з початку президентської кампанії весь склад Верховної Ради відправити на роботу в округах", сказав Іван Кириленко.

"У залі – 450 агітаторів і щонайменше 10 кандидатів на посаду президента. Тому –безоплатно (хай роблять це в округах). Всі послуги, які надаються у зв’язку з функціонуванням депутатського корпусу, скасовуються, а це близько кількасот мільйонів гривень (у бюджеті) до кінця року", - наголосив лідер фракції БЮТ.

Кириленко запропонував спрямувати зекономлені гроші на забезпечення підвищеного рівня соціальних виплат.

Так само, за його словами, БЮТ пропонує відшукати додаткові кошти за рахунок чергового збільшення податків на алкогольні й тютюнові вироби.

"Ми готові це (підвищення соцстандартів) розглянути, але в пакеті з визначеними джерелами наповнення бюджету для цих витрат", - сказав Кириленко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1683 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ