Чт, 2024-03-28, 17:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 13 » Литвин: у ВР немає голосів для декриміналізації "статті Тимошенко". ВІДЕО
14:25
Литвин: у ВР немає голосів для декриміналізації "статті Тимошенко". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У парламенті недостатньо голосів для підтримки декриміналізації статті Кримінального кодексу, за якою засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це сказав спікер Володимир Литвин в інтерв’ю "5 каналу", показаному в суботу, 12 листопада.

- Литвин впевнений, що президентський закон про вибори пройде, і "мажоритарникам" віддадуть половину місць
- Литвин порадив вчити українську, зіронізував з Євроазійського союзу і нагадав про вибори-2012

"Поки що немає 226 голосів для підтримки цієї поправки. Через те цей законопроект не розглядається. Бо в інакше він втратить сенс для представників фракції БЮТ", - сказав Литвин.

За його словами, з цього приводу тривають переговори.

"З огляду на те, що не знайшли порозуміння найбільші дві фракції, члени фракції БЮТ і заблокували трибуну, щоб у п’ятницю, 11 листопада, не розглядався цей закон. Хоча перед цим вони висували як одну з вимог компромісу для організації роботи ВР розгляд в п’ятницю перший після дня уряду саме цього питання", - зазначив Литвин.

Він висловив переконання, що в цій справі треба шукати компроміс.

"Але подивитись на проблеми значно ширше і говорити про пакет рішень, які мали б слугувати компромісом не для однієї частини зали, а для України", - сказав спікер.

"Це і наше спільне ставлення до цінового чинника щодо газу. Нам треба тоді сказати, що вся ВР бере на себе зобов'язання. Тому що проблема для України сьогодні надзвичайно гостра і не підйомна", - пояснив він.

Раніше повідомлялось, що фракція Партії регіонів не обговорювала тему декриміналізації частини 3 статті 365 Кримінально кодексу, за якою засуджено екс-прем'єра Тимошенко.

Зазначимо, 6 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері.

Литвин згадав, що за Тимошенко голосували ще гірше, ніж за суддю КС

Навіть у випадку визнання недійсними 20 бюлетенів, які вкинув депутат Юрій Литвин, Олександр Пасенюк був би обраний суддею КС.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв’ю "5 каналу", показаному в суботу, 12 листопада.

За його словами, за обрання Пасенюка суддею Конституційного Суду проголосувало 249 бюлетенів. "Навіть якщо відкинути 20 бюлетенів, буде 229", - зазначив він.

Крім того, Литвин наголосив, що "кожен депутат брав бюлетень і ставив всій підпис, і тільки після того отримував бюлетень". Також на цьому бюлетені розписувались два члени лічильної комісії, ставилась відповідна печатка, зазначив спікер.

За його словами, вкидання депутатом Литвином бюлетенів за інших депутатів – "це просто моральний аспект ставлення депутата до виконання свого обов’язку".

"Коли мені стало відомо, я намагався підказати, щоб 20 бюлетенів не зараховували, щоб не давати відповідного ґрунту для безпідставних розмов", - зазначив спікер.

"Бо якщо зараз демонструвати моралізаторство, то потрібно згадати: коли голосували за прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, депутати брали бюлетень, підходили до куратора, який дивився, яку позначку вони поставили, потім депутат підходив до телевізійної камери й показував бюлетень, а потім його вкидав", - сказав Литвин.

"Очевидно, депутатам треба самим для початку демонструвати морально здорову позицію, щоб потім читати лекції іншим", - вважає він.

Литвин також нагадав, що депутати від БЮТ не перешкоджали складенню присяги Пасенюком в присутності президента, прем’єра та голови Конституційного Суду.

"А це означає одне - потрібна була політична кампанія. Не було б цього приводу, знайшли б інший", - вважає спікер.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада підтримала кандидатуру Олександра Пасенюка на посаду судді Конституційного Суду. Такі результати голосування бюлетенями в парламенті. Згідно з даними рахункової комісії, за нього віддали голоси 249 депутатів. Представники опозиційних сил зафіксували фальсифікацію в процесі обрання судді, коли депутат від Блоку Литвина Юрій Литвин вкинув 20 бюлетенів. Про це заявив депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Прокопчук. Крім того, на думку депутата, і сам голова ВР Володимир Литвин може притягати до відповідальності по цій же статті, оскільки дізнавшись від депутатів про фальсифікацію він не зупинив голосування, але і сам узяв бюлетень.

Зазначимо, що раніше Пасенюк очолював Вищий адміністративний суд України. Саме під його керівництвом ВАСУ розглядав позов кандидата в президенти Юлії Тимошенко про визнання недійсними результатів другого туру президентських виборів, згідно з якими переміг нинішній президент Віктор Янукович. У Тимошенко Пасенюка звинувачували у змові тодішнім президентом Віктором Ющенком.

Також Пасенюк відомий своїми критичними висловлюваннями на адресу голови Верховного Суду України Олександра Онопенка, який тісно пов'язаний з оточенням Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 871 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ