Ср, 2024-04-24, 10:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 5 » Литвин все ж подав заяву про відставку. З заміною йому не квапляться
17:20
Литвин все ж подав заяву про відставку. З заміною йому не квапляться
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
В апараті Верховної Ради України 4 липня зареєстровано заяву голови Верховної Ради України Володимира Литвина про його відставку з посади голови Верховної Ради України, повідомила прес-служба ВРУ.

Разом з тим лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що його фракція не обговорює кандидатуру спікера замість Володимира Литвина, повідомляє "Українська правда".

"Ми не обговорювали жодних інших кандидатур у фракції і не вважаємо, що це необхідно робити. Думаю, Володимир Михайлович буде працювати, і ми знайдемо конструктив", - сказав він.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

"Я сьогодні буду намагатися зробити все можливе, щоб зустрітися з Литвином і поговорити. У нас немає питань, які нас розділяють", - додав Єфремов.

Що стосується зміни норм регламенту щодо обрання керівництва парламенту, то Єфремов сказав, що ці дії були спрямовані на ефективну роботу парламенту наступного скликання.

"Зв'язок один з одним (зміни в регламенті і заява Литвина) - це зроблено, щоб меншість не могла диктувати свою позицію більшості, і спрямовано на конструктивну роботу парламенту наступного скликання", - підсумував Єфремов.

Як повідомлялося, Верховна Рада України на засіданні 3 липня 248 голосами ухвалила закон "Про засади державної мовної політики", що значно розширює сферу застосування російської мови. Закон було ухвалено в першій редакції, без врахування понад 2 тисяч поправок, внесених після ухвалення документа в першому читанні.

Парламентська опозиція заявила, що "мовний" закон 3 липня було ухвалено з великою кількістю порушень.

На ранковому засіданні в середу голова Верховної Ради Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку.

Слід додати, Верховна Рада України внесла зміни до Регламенту щодо обрання, призначення та відкликання посадових осіб парламенту. Відповідний закон на засіданні в середу підтримали 255 народних депутатів. Згідно з прийнятим законом, рішення про обрання голови парламенту України приймається відкритим поіменним голосуванням більшістю народних депутатів від конституційного складу.

Плющ запевняє, що йому не пропонували місце спікера парламенту

Депутату Івану Плющу не пропонували посаду спікера Верховної Ради. Про це він заявив журналістам у четвер.

"Мені не пропонували", - сказав він, коментуючи відповідну інформацію ЗМІ.

Також Плющ заявив, що найкращим виходом із ситуації, що склалася, було б проведення дострокових виборів.

"Я вважаю, що це був би найкращий вихід. Я не знаю, як це зробити правильно процедурно, але раніше ми таке рішення приймали", - сказав він.

Янукович нібито таємно прийняв у себе в Межигір'ї Литвина разом з Пукачем

Лідери опозиції заявляють, що в середу відбулася таємна зустріч президента Віктора Януковича і спікера Володимира Литвина.

"Наскільки нам відомо, вчора Янукович викликав до себе в Межигір'я Литвина", - заявив на брифінгу в четвер Арсеній Яценюк.

"Про що йшла мова - незрозуміло, але було б чесно і коректно - якщо так можна говорити про сьогоднішню більшість, - щоб після подачі заяви спікера проголосувати за складення його повноважень", - додав він.

За інформацією Яценюка, також вчора у Межигір'я привозили фігуранта справи Гонгадзе Олексія Пукача.

Нагадаємо, Пукач тривалий час знаходився в розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста Георгрія Гонгадзе. У липні 2009 року був затриманий у Житомирській області, і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура у грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе.

Наприкінці серпня Пукач під час допиту у суді, підтвердив свої свідчення, дані в ході досудового слідства. Так, за його даними, замовниками вбивства Гонгадзе були екс-президент Леонід Кучма, нинішній спікер Володимир Литвин, тодішній глава МВС Юрій Кравченко, перший заступник глави МВС у 2000 році, нині – очолює Вінницьку ОДА Микола Джига.

Згодом адвокат вдови Гонгадзе Валентина Теличенко заявила, що Пукач щоб уникнути пожиттєвого ув’язнення пішов на оборудку з владою.

Яценюк також зазначив, що в нинішній ситуації не має значення, хто буде спікером. "Так само, як не має значення, хто - прем'єром, оскільки всі рішення приймає президент", - зазначив він.

Як додав Микола Томенко, опозиція візьме участь у процедурі таємного голосування за відставку спікера, але не голосуватиме за його призначення.

"Ми візьмемо бюлетені, й тому, що не була забезпечена законна діяльність Верховної Ради, проголосуємо за відставку чинного голови", - сказав Яценюк.

Крім того, представники опозиції висунули вимогу до Литвина ввести в дію систему персонального голосування, яка була розроблена за спікера Яценюка, але так і не була запущена.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1082 | Додав: adminA | Теги: Литвин, заяву про відставку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ