Чт, 2024-04-25, 11:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 19 » Поганим хлопцям дістається більше дівчат
12:03
Поганим хлопцям дістається більше дівчат
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Хороші хлопці знали це і раніше. Тепер же два наукові дослідження підтвердили, що поганим хлопцям дістається більше дівчат. Це відкриття, ймовірно, допоможе пояснити, чому неприємне поєднання антисуспільних якостей, відомих під назвою "Темної тріади", зберігається у людей, хоча ці якості здатні дорого обійтися в суспільстві.

Ці риси - нарциська самозакоханість; психопатична імпульснивність, пристрасть до гострих відчуттів одночасно з черствістю до людей; віроломство у дусі Макіавеллі, готовність використовувати інших. У своїх крайніх проявах ці риси можуть опинитися украй шкідливі в традиційному людському суспільстві. Людей з подібним характером можуть почати уникати, розривати з ними відносини, внаслідок чого ті залишаться без партнера, без їжі і без захисту від хижаків, пише New Scientist.

Проте в тому, щоб бути трохи злим, є своя перевага - довге статеве життя, стверджує Пітер Джонасон з Університету штату Нью-Мексіко в місті Лас-Крусес. "Ми отримали докази, що ці три межі насправді є і що вони можуть бути успішною еволюційною стратегією", повідомляє InoPressa.ru.

Джонасон і його колеги провели психологічні тестування, в якому брали участь 200 студентів коледжу. Тести були покликані визначити, наскільки сильно виражені у випробовуваних "темні" риси. Крім того, студенти відповіли на питання про ставлення до статевих зв'язків і про своє статеве життя - зокрема, повідомили, скільки у них було партнерів і чи прагнуть вони до короткострокових відносин.

Дослідники виявили, що ті, хто набрав більше балів по особових особливостях "темної тріади", в цілому мають більше партнерів і активніше прагнуть до короткострокових відносин, повідомив Джонасон в червні в японському Кіото на конференції Суспільства з вивчення поведінки людини і еволюції суспільства. Проте цей зв'язок простежується лише у чоловіків.

Ця закономірність підтверджується в різних суспільствах. Девід Шмідт з Університета Бредлі в Пеорії, штат Ілінойс, на тій же конференції представив попередні результати дослідження, в якому брали участь 35 тис чоловік з 57 країн. Він виявив аналогічний зв'язок "темної тріади" з успіхами чоловіків в плані відтворення. "У всіх культурах ті, хто отримав високу оцінку по "темній тріаді", активніші в короткострокових відносинах, - указує Шмідт. - Вони частіше намагаються відбити партнерок у інших чоловіків для короткого зв'язку".

Крістофер фон Ройден з Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі вважає, що дані дослідження важливі, оскільки підтверджують, що особові особливості безпосередньо позначаються на біологічній пристосованості людини.

"Проте ученим ще потрібно пояснити, чому ці риси не розповсюдилися на всіх, - підкреслює Метью Келлер з Колорадського університету в Болдері. - Ці риси повинні мати певні недоліки". На думку Келлера і Джонасона, одне з пояснень може полягати в тому, що подібна стратегія найбільш успішна у тому випадку, коли "темні" особи зустрічаються рідко. Інакше ті, що оточують, ставитимуться до них недовірливіше і з пересторогою.

Знаменно, що значна частина молоді в Європі вживає алкоголь і наркотики спеціально для того, щоб знайти партнера для сексу, - свідчать дані опитування в дев'яти європейських країнах. Традиційно вважається, що проблема пияцтва і сексу серед неповнолітніх найбільш характерна для Великобританії.

Проте за даними опитування, опублікованими в британському журналі BMC Public Health, ставлення молоді до сексу і випивки в інших країнах Європи мало чим відрізняється від Британії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1043 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ