Сб, 2024-04-20, 03:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » Литвин запропонував нардепам дискусію щодо впровадження системи "Рада-3"
16:35
Литвин запропонував нардепам дискусію щодо впровадження системи "Рада-3"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пішов назустріч побажанням представників парламентської більшості, що виступили проти переходу на систему голосування "Рада-3", повідомляє "Комерсант-Україна".

Наприкінці минулого тижня спікер пообіцяв підписати 7 березня постанову про введення в експлуатацію нової системи "Рада-3", яка забезпечує персональне голосування депутатів. 4 березня на прес-конференції в Харкові Литвин уточнив, що тестування системи відбудеться 18 березня.

Проте 9 березня, в ході офіційного візиту в Хорватію, він уже не був таким категоричним у цьому питанні. "Голова Верховної Ради пропонує провести дискусію щодо запуску з наступного пленарного тижня (15-18 березня) нової системи голосування в сесійній залі, - повідомили в парламентській прес-службі. - Володимир Литвин підкреслив, що, якби це рішення залежало тільки від нього, його було б схвалено вже завтра".

"Щоб не створювати додаткового напруження, питання введення цієї системи вивчають юристи в правовому контексті і фахівці - в технічному", - процитували спікера в прес-службі.

Заступник голови парламентського комітету з питань регламенту та депутатської етики "регіонал" Василь Кисельов вважає, що перехід до системи "Рада-3" можливий тільки після запровадження мажоритарної виборчої системи.

"Зараз, коли вибори проводяться за партійними списками, звісно, що вся фракція голосує за ті рішення, які були вироблені на засіданні фракції. Звичайно, голосують і за тих депутатів, яких немає в залі, - сказав Кисельов. - Думаю, в ході дискусії ми вирішимо, що до проведення виборів на новій основі і прийняття закону про відкликання народного депутата вводити "Раду-3" не слід".

Ініціатором нової системи "Рада-3" був Арсеній Яценюк за часів свого спікерства у 2007 році. Система передбачає особисте голосування депутатів за принципом "сенсорний палець". Нещодавно Яценюк також запропонував запровадити кримінальну відповідальність за голосування чужими картками - до семи років ув'язнення.

Водночас представник Партії регіонів Володимир Макеєнко заявив, що модернізовану систему для голосування "Рада" не буде запущено в дію.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що колишнього спікера треба притягти до відповідальності за нецільове використання коштів на розробку системи голосування "Рада-3".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1020 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ