Пт, 2024-04-26, 20:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 16 » Лозова та Новобогданівка можуть повторитися
18:33
Лозова та Новобогданівка можуть повторитися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Глава Міністерства надзвичайних ситуацій Віктор Балога допускає повторення вибухів, як у Новобогданівці та Лозовій, передають "Українські новини".

"У країні понад 1,5 тисячі об'єктів, на яких 13 мільйонів тонн небезпечних речовин може або спалахнути, або вибухнути. Не хочу лякати, але повторення вибухів, як у Новобогданівці чи Лозовій, не виключено", - сказав Віктор Балога.

Відповідаючи на запитання про техногенні катастрофи, які загрожують населенню, він підкреслив, що Україна - країна зі старою інфраструктурою, і джерел загрози існує багато.

"Небезпечними є 15 діючих енергоблоків, сховища радіоактивних матеріалів і 2 дослідницьких реактори. Приплюсуйте 3 мільйони кубів твердих радіоактивних відходів. Україна взагалі прогресує в нагромадженні відходів - їх у нас 35 мільярдів тонн, і щороку додається 700-800 мільйонів тонн", - зазначив міністр з питань надзвичайних ситуацій.

Також Балога підкреслив, що небезпечні об'єкти знаходяться в усіх областях країни, а в зоні можливого хімічного ураження проживають близько 11 млн українців.

Крім того, за словами міністра, близько 60 тис житлових будинків перебувають у дуже поганому стані, а третина каналізаційних і тепломереж і кожне п'яте місто - в аварійному стані.

Нагадаємо, 6 травня 2004 року, 23 липня 2005-го і 19 серпня 2006 року на військових складах у Новобогданівці Запорізької області виникали пожежі з подальшою детонацією боєприпасів.

18 травня 2007 року при проведенні планових робіт зі знищення боєприпасів на артскладах у Новобогданівці трапилось позаштатне спрацьовування боєприпасів, пошкоджених під час вибухів в 2004-2006 роках. Один піротехнік загинув на місці події, один помер по дорозі в лікарню.

11 квітня 2008 року троє піротехніків МНС України постраждали при вибуху ящика з детонаторами на артилерійських складах у Новобогданівці. Вибух стався на 275-й базі ракет і боєприпасів Міноборони під час розвантаження.

У листопаді 2007 року під час проведення планових робіт з утилізації боєприпасів на полігоні 275-ї артилерійської бази на території артскладів біля села Новобогданівка загинув співробітник МНС України.

У серпні 2008 року на території військової частини А0829 в Лозовій (Харківська область) почалася пожежа, що призвела до вибухів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 925 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ