Чт, 2024-04-25, 06:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 27 » Луценка засудили на 4 роки
16:52
Луценка засудили на 4 роки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва визнав винним колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка у скоєнні посадових злочинів і засудив його чотирьох років позбавлення волі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення колегія суддів під головуванням судді Сергія Вовка оголосила в понеділок.

Водієві екс-міністра Леоніду Приступлюку суд призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з відстрочкою виконання на 3 роки.

Таким чином, Луценко перебуватиме у в'язниці 2 роки і 10 місяців, так як термін покарання враховує перебування екс-міністра під арештом у СІЗО протягом 1 року і 2 місяців - в відбування терміну покарання входить і цей період.

Суд вважає цілком доведеною вину Луценка.

Відповідну заяву озвучила суддя Оксана Царевич, зачитуючи резолютивну частину вироку Луценко.

Вона також зазначила, що суд не встановив обставин, що обтяжують провину Луценка.

Однак в якості пом'якшуючих обставин екс-міністра є те, що він "раніше не притягувався до відповідальності, має неповнолітніх дітей, має державні нагороди і критичний стан здоров'я", - сказала Царевич.

Суд також постановив стягнути з Луценком в якості цивільного позову на користь МВС більше 643 тисячі гривень, а з його водія Леоніда Приступлюка 294 тисячі гривень.

Коли суддя Царевич майже дочитала вирок, головуючий на засіданні Сергій Вовк перервав її доповідь і на 5 хвилин разом з усіма суддям віддалився в дорадчу кімнату.

Екс-глава МВС України звинувачений у перевищенні службових повноважень та заволодінні майном в особливо великих розмірах. Суть звинувачень зводилася до того, що Луценко, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водієві Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахування його в департамент оперативної служби.

Також Генеральна прокуратура звинуватила екс-главу МВС у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці "Україна" в 2008-2009 році.

Ще один епізод звинувачення екс-міністра стосувався візування продовження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього першого заступника СБУ Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка. Цей епізод звинувачення суд виділив в окреме провадження.

Луценко раніше неодноразово заявляв, що не визнає за собою провини в інкримінованих йому злочинах і підкреслював, що жодне з висунутих йому звинувачень доведено не було. Виступаючи на судових дебатах, він заявив: "Я не потребую жалості і нічого не прошу навіть у суду... так, я не каюсь, я не бачу ніякого злочину, який би я зробив. Мені немає за що каятися".

Водночас сторона звинувачення в суді попросила визнати Луценка винним в скоєнні інкримінованих йому злочинів і призначити покарання у вигляді 4 років і 6 місяців позбавлення волі (з поглинанням меншого покарання великим за кожним епізодом) з конфіскацією майна. Прокурор також ініціював присудження Луценко штрафу в розмірі 293 тис грн, на 3 роки позбавити його права займати посади, а також позбавити звання службовця.

Для Приступлюка прокуратура просила покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно - таке рішення і було винесено судом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1027 | Додав: admin | Теги: Юрій Луценко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ