Ср, 2024-04-17, 00:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 19 » Шаттл Discovery може знову перенести приземлення через метеоумови
18:21
Шаттл Discovery може знову перенести приземлення через метеоумови
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Шаттл Discovery зробить сьогодні посадку на мисі Канаверал (штат Флорида), яка запланована на 08.48 за часом східного узбережжя США (15.48 за київським часом). Проте досить висока вірогідність того, що погодні умови не дозволять кораблю приземлитися за графіком.

NASA вже попередило астронавтів про можливу зміну термінів здійснення посадки, оскільки в понеділок метеорологи прогнозують у Флориді дощі, хмарність і сильний вітер, які можуть створити погану видимість і перешкоди для корабля.

Командир Discovery Алан Пойндекстер з оптимізмом сприйняв цю новину, зазначивши, що "завжди добре провести на орбіті зайвий час". За словами командира, особисто він "не заперечує, якщо посадка буде перенесена на вівторок".

Нинішній політ шаттла з екіпажем із семи астронавтів почався 5 квітня. Спочатку планувалося, що їхня місія триватиме 13 днів, проте через проблеми з антеною Ku-band, яка передає цифрові зображення на Землю, астронавтам знадобився зайвий час на інспекцію зовнішньої обшивки корабля, і їх політ був продовжений на день. У разі зміни термінів посадки на вівторок політ шаттла триватиме рівно півмісяця - 15 днів.

Екіпаж Discovery відстикувався від МКС у суботу. У складі шаттла шестеро американських астронавтів - командир Алан Пойндекстер, Джеймс Даттон, Річард Мастраккіо, Дороті Меткаф-Лінденбургер, Стефані Уїлсон, Клейтон Андерсон - і астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень Наоко Ямадзакі. Загалом шаттл був пристикований до станції впродовж 10 днів, 5 годин і 8 хвилин. Протягом 10 днів у космосі перебували 13 космонавтів і астронавтів, зокрема вперше в історії - відразу чотири жінки.

У такій кількості "земляни" зберуться на орбіті ще не скоро. Річ у тім, що до осені, коли завершиться програма шаттлів, залишилися лише три польоти до МКС з екіпажами із шести астронавтів - тобто максимальна кількість людей на орбіті становитиме лише 12 людей.

У ході нинішньої місії на МКС астронавти тричі виходили у відкритий космос. Це нелегке завдання було покладене на Клейтона Андерсона і Ріка Мастраккіо. Їхньою основною метою стала заміна бака для рідкого аміаку, використовуваного для охолоджування електроніки всього орбітального комплексу. Загалом Андерсон і Мастраккіо перебували за межами станції 20 годин 17 хвилин. А з часу будівництва МКС в 1998 році астронавти і космонавти різних країн провели у відкритому космічному просторі вже 893 години 33 хвилини.

Астронавти Discovery привезли із собою на вантажному модулі "Леонардо" більш як 12 тонн вантажу для МКС, зокрема спортивний тренажер, наукову апаратуру, додаткове устаткування для блоку "Купол", харчові продукти і багато чого іншого. Проте на "Леонардо" покладене ще одне завдання - разом з екіпажем Discovery він везе на Землю 2,5 тонни вантажу - сміття, старе устаткування і використані запчастини.

Наступний політ шаттла Discoverу запланований на 14 травня. За планами NASA, корабель Discovery перед закриттям програми "човників" має ще раз повернутися в космос - у вересні цього року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1391 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ