Пт, 2024-04-19, 19:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 3 » Луценко обіцяє "прочистити" людей у погонах і боротися з мафією
08:29
Луценко обіцяє "прочистити" людей у погонах і боротися з мафією
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, що зміниться в Україні за рік після його призначення. Про це він заявив в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" на "1+1", передає ТСН.

"Я зобов'язуюся серйозно масово "прочистити" людей у погонах, які живуть як на іншій планеті. Я це зобов'язуюся зробити за рік. За цей рік я зобов'язуюся і даю таку настанову слідчим, - передати справу щодо Януковича і його злочинного оточення до суду. Я зобов'язуюся зробити кілька хвиль операцій проти мафіозних структур по всій Україні. Я не можу сказати напрямки цього удару чи називати прізвища. Але сьогодні мені доповіли, що кілька цікавих людей запросили закордонні паспорти", - розповів плани на майбутнє політик.

"Змінити прокуратуру на європейську - це завдання наступного року. Реформи, які запущені парламентом, а тепер і прокуратурою, дадуться взнаки лише у квітні-травні 2017 року", - резюмував Луценко.

Він також додав, що "діамантових прокурорів" Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна не буде відновлено на своїх посадах в прокуратурі.

За його словами, прокуратуру у цій справі в судах представляє команда екс-заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе, яка проводила слідчі дії. "Я впевнений, що суд під пильною увагою громадських активістів і суспільства ухвалить рішення, яке унеможливить перебування цих людей не тільки в прокуратурі, а й, можливо, навіть на волі", - зазначив Луценко.

Корнієць, а також Шапакін були затримані на початку липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку в них були виявлені чималі кошти, а також діаманти.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Корнійця і Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн гривень. Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн гривень. Він і її вніс та вийшов із СІЗО.

Корнієць вийшов із СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн гривень.

22 жовтня Печерський районний суд Києва обрав для Корнійця запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тисяч гривень (2500 мінімальних зарплат). Підсудний вдруге вніс заставу й відтоді не перебуває під вартою.

У цій справі також проходить підприємець Валерій Гібаленко, якого обвинувачення вважає спільником "діамантових" прокурорів.

Луценко також заявив, що його друзі "не заслуговують на тюрму". Так він відповів на запитання ведучого ток-шоу, який поцікавився, чи готовий Луценко посадити трьох своїх друзів, кумів, політичних соратників чи хоча б ворогів.

"Друзів обирати треба так, щоб їх не доводилося саджати потім у тюрму. Мої друзі не заслуговують на тюрму. Тим не менше, якщо вони скоять злочин, - так", - сказав генпрокурор.

Луценко розповів деталі заочного засудження посадових осіб, яких підозрюють у державній зраді

Близько 730 посадових осіб, очевидно, скоїли державну зраду, заявив Луценко.

"Я кажу про так званих "прокурорів" Криму у складі Росії, про депутатів, які голосували про відторгнення Крим. Сьогодні закон про призначення Луценка, який так багато критикували, дає можливість притягувати цих людей до заочного засудження", - наголосив генпрокурор.

Також він розповів деталі процедури заочного засудження. "Процедура цього засудження – публікація повідомлення двічі підряд, повісток, де просять дати свідчення. Потім їх запрошують через певні судові процедури. Далі справа може бути подана до суду", - пояснив він.

"У мене в руках "Урядовий кур'єр" за 3 червня, де уже за тиждень роботи нового закону близько 730 прізвищ тих, хто підозрюється у державній зраді: "прокурори", "депутати", "судді", які сьогодні служать окупаційній владі. Приблизно у серпні-вересні суд визначить міру покарання. Закон визначає її – до 12 років із конфіскацією всього майна. Думаю, навіть заочне засудження з конфіскацією майна з неможливістю пересуватися будь-де, окрім озера Байкал і "прочих прелестей матушки России", буде першим кроком до відновлення справедливості", - підсумував Луценко.

Раніше повідомлялось, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) оприлюднила 727 повісток особам за фактами злочинів проти держави.

"Закон Савченко" потрібно змінити - Луценко

Юрій Луценко виступає проти скасування "закону Савченко", але його потрібно змінити, щоб люди, котрі вчинили особливо тяжкі злочини, не виходили на волю.

"Але хочу вам сказати, як людина, яка знає цю проблеми зсередини: перебування в наших СІЗО є дійсно катуванням. Ба більше, як людина, яка багато читає, що ця норма була скасована в СРСР "рік за два" в камері в 1937 році, коли було зорганізовано ГУЛАГ і було надіслано інструктивні документи МВС: "Віднині скасовується рік за два в камері і скасовується умовно-добровільне звільнення після двох третин, як правило, умовного строку. І стимулювати рабів ГУЛАГу було виключно пайкою". З тих часів ця норма і загубилась. Зараз вона знову введена", - сказав він.

Разом із тим Луценко вважає, що "закон Савченко" потрібно змінити.

"Я особисто як людина виступаю за те, щоб ця норма "рік за два" не поширювалась на тих, хто повторно вчинив злочин-рецидив і тих, хто вчиняє особливо тяжкий злочин проти особи, тобто зґвалтування, навмисне вбивство тощо", - сказав генпрокурор.

Як повідомлялось, парламент 26 листопада 2015 року ухвалив закон авторства Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення у термін покарання", який набрав чинності 24 грудня 2015 року.

Закон передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Зазначимо, що наразі Генпрокуратура виступає за внесення змін до "закону Савченко", оскільки вважає його небезпечним для суспільства. Заступник (донедавна) генпрокурора Олег Заліско, який відповідав у відомстві за дотримання законності у пенітенціарних закладах, наголощував, що застосування судами положень цього закону дало можливість достроково вийти на волю та суттєво зменшити терміни відбування покарання найбільш небезпечним злочинцям, які вчинили злочини проти основ національної безпеки, вбивства, зґвалтування, грабежі та розбій.

Так, станом на 15 квітня положення закону було застосовано до 39 тисяч 496 в'язнів. Окрім колишніх високопосадовців Ігоря Зварича та Віктора Лозінського, ґвалтівника неповнолітніх Миколи Шекерлі, сумновідомого "Доктора Пі" Андрія Слюсарчука, достроково було звільнено 5 тис. 961 особу, які відбували покарання за тяжкі злочини. Зокрема, 10 - за злочини проти основ національної безпеки, 832 - за умисне вбивство, 531 - за умисне тяжке тілесне ушкодження, 1120 - за розбій, 863 - за грабіж та 1340 - за крадіжку.

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявляла, що звільнення людей з місць позбавлення волі за "законом Савченко" є одним з чинників зростання злочинності в країні.

Додамо, раніше сама Савченко визнала, що поспішила зі своїм законом "Про вдосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в строк покарання" та обіцяла: "Вирвуся, розберуся".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: Мафія, чистка людей у погонах, Луценко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ