Пт, 2024-04-26, 13:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 14 » Луценко стверджує, що йому "грубо шиють справу"
11:49
Луценко стверджує, що йому "грубо шиють справу"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що Генпрокуратура "грубо шиє" йому кримінальну справу. Про це він заявив газеті "Коммерсант-Украина", коментуючи повідомлення ГПУ про завершення розслідування кримінальної справи щодо Луценка і його колишнього особистого водія Леоніда Приступлюка.

"Мені грубо "шиють" ту ж таки справу - про те, що я незаконно взяв на роботу людину, яку можна брати до 45 років, а йому було 47. Про те, що він отримав службове житло за рішенням комісії, до якої я не маю ніякого стосунку", - заявив Луценко.

У прес-службі ГПУ видання в понеділок повідомили, що Луценко і Приступлюк вже почали вивчати матеріали кримінальної справи. "Їм оголошено про закінчення досудового слідства і надані матеріали кримінальної справи для ознайомлення. Вони їх читають", - сказав глава прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

Проте Луценко сказав газеті, що ще не брався до вивчення матеріалів. За його інформацією, з моменту, коли йому було висунуто звинувачення, було допитано близько ста свідків, і тепер матеріали справи налічують не 3 томи, а 24. Крім того, слідча група збільшилася з 3 слідчих з особливо важливих справ до 11.

Луценко не збирається затягувати з вивченням матеріалів, але каже, що йому потрібно "спокійно і вдумливо все прочитати": "Звісно, знайомитимуся з матеріалами справи і апелюватиму до суду з позиції своєї невинності".

Терміни ознайомлення з матеріалами кримінальної справи законодавством не обмежені. Проте в ГПУ не відкидають, що у разі "умисного затягування" вони можуть звернутися до суду для запровадження таких обмежень.

"Я так розумію, що це найрезонансніша справа в Україні на сьогоднішній день, тому що такої кількості слідчих з особливо важливих справ не задіяно навіть у справі Зварича (колишній голова Львівського апеляційного адмінсуда Ігор Зварич звинувачується в отриманні хабара в особливо великих розмірах - ред.)", - іронічно сказав Луценко.

"Справа про злочинну змову міністра внутрішніх справ з його водієм з метою викрадання 40 тис грн вийшла на перший план боротьби з організованою злочинністю в країні!" - додав він.

Колишній міністр внутрішніх справ упевнений, що в матеріалах справи немає доказів його провини. "Всі звинувачення зводяться до того, що окремі працівники МВС, яких я звільнив у 2005 році, а також залишки Білоконя (співробітники, що працювали за голови МВД Миколи Білоконя у 2003-2005 роках - ред.), які сьогодні, природно, перебувають під адміністративним тиском, надають свідчення про те, що Луценко особисто дав усне розпорядження, обов'язкове до виконання", - заявив екс-глава МВС.

"На таких підставах можна засудити будь-якого керівника, на якого зведуть наклеп. А ще можна стверджувати, що Луценко вбив Курочкіна (підприємця Максима Курочкіна застрелено із снайперської гвинтівки 27 березня 2007 року - ред.). Чому ні? Досить сказати, що я усно давав вказівки, обов'язкові до виконання", - додав Луценко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1111 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ