Чт, 2024-03-28, 22:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 22 » Луценко в СІЗО розпочав голодування
16:31
Луценко в СІЗО розпочав голодування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко з 22 квітня оголосив безстрокове голодування в СІЗО. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу партії "Народна самооборона".

"Голодує, нічого не їсть. На воді сьогодні", - сказала представниця прес-служби. З її слів, дружина Луценка Ірина в п'ятницю спробує відвідати його в СІЗО.

- Луценко: Колеснікова хочуть зробити цапом відбувайлом

Луценко зважився на такий крок навіть попри вмовляння дружини Ірини відмовитися від свого задуму зважаючи на стан його здоров'я. "Проте Юрій Луценко стоїть на своєму: голодування - це останній шанс зрушити справу з місця, тому що юридичні методи вже вичерпано", - підкреслюється у повідомленні.

"Символічно, що Луценко почав голодовку у Страсну п'ятницю. Проте ні про яке розговіння на Пасху мови йти не може. Юрій Віталійович - загартована людина і людина слова, як сказав - так і буде", - зазначають його соратники.

Підтримкою екс-голові МВС будуть дії Європейського суду, запит від якого до Кабінету міністрів про ситуацію навколо Луценка вже надійшов.

Тим часом, народний депутат України Юрій Гримчак (фракція "Наша Україна - Народна самооборона") заявляє, що має намір вчергове зібрати підписи народних депутатів про передачу Луценка на поруки. "Я думаю, що наступного тижня ми почнемо збирати ці підписи", - сказав він у п'ятницю.

Гримчак також нагадав, що депутати звернулися до слідчого і генерального прокурора з клопотанням передати на поруки Луценка.

Луценко мав намір оголосити голодування з 22 квітня у разі, якщо Апеляційний суд Києва залишить його під арештом. Напередодні, 21 квітня, суд продовжив його арешт до 27 травня.

20 квітня Луценко завершив ознайомлення з матеріалами 47 томів кримінальної справи, порушеної проти нього.

Луценко: Колеснікова хочуть зробити цапом відбувайлом

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не вважає "замовником" своєї справи Бориса Колеснікова. Про це він сказав в інтерв'ю "Обкому" в перерві засідання суду в четвер.

"У мене складається враження, що угрупування навколо Януковича, та й навколо мене теж - "танцюють" свої ігри. Тобто реальні замовники хочуть зробити цапом відбувайлом у цій справі саме Колеснікова. А я вважаю, що це не так", - сказав Луценко.

"У мене складається враження, що козлом хочуть зробити Колеснікова. За всіх наших вкрай негативних стосунків (вкрай негативних, в силу різних причин), - я не вважаю його прямим замовником цієї справи", - додав він.

На питання, хто ж, на його думку, є "прямим замовником", Луценко відповів: "Я вважаю, що все набагато складніше і комплексно. Остаточне рішення щодо арешту та утримання Луценка тут ухвалювала саме перша особа, а аж ніяк не її підлеглі".

Луценко також розповів, що в його справі допитали понад 100 осіб.

"І відверто брехливі відповіді, в яких є посилання на нібито отримані від мене усні вказівки, дали лише три людини", - сказав він.

"Опитували, приміром, кухарів відомчого санаторію МВС, які приймали делегацію ветеранів у День міліції. І ось на такому рівні люди поводилися дуже, я б сказав, дружньо. Тобто вони говорили, що відбувається зараз - повна маячня, і що Луценко не має до цього жодного відношення", - зазначив Луценко.

"Звичайно, я був упевнений у своїх друзях - і вони залишилися друзями. Я практично був упевнений у своїй команді - заступниках і начальниках управлінь. І ця команда, за одним винятком, виявилася на висоті. Але я десь вже, здається, говорив: як же без Іуди, та ще й в МВС?", - додав він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1270 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ