Чт, 2024-03-28, 11:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 8 » Луценко знає, як знизити рівень злочинності та перемогти корупцію
11:04
Луценко знає, як знизити рівень злочинності та перемогти корупцію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генпрокурор Юрій Луценко впевнений, що найкращим стримувальним фактором проти озброєного злочинця є ймовірність озброєного громадянина, але лише в разі легальності походження зброї. Про це він заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Кажучи про результати роботи ГПУ, Луценко повідомив, що "державі повернуто 8,6 млрд грн., 58 тисяч га землі, до суду направлено 1500 звинувачень у корупції, причому 500 осіб відсторонено від посад".

За кримінальними звинуваченнями винними визнано 70 тисяч осіб, що свідчить про зростання злочинності.

"При цьому спостерігається стійка тенденція до падіння кількості навмисних убивств. Добра новина для тих, хто, як і я, виступає за розширення дозволу на володіння зброєю. Я ще з часів МВС за це відкрито виступаю. Мене багато колег критикували. Тепер ми бачимо вже другий рік падіння кількості вбивств у країні, яка наводнена зброєю. Чому так сталося, нехай скажуть спеціалісти. Я впевнений, що найкращим стримувальним фактором проти озброєного злочинця є ймовірність озброєного громадянина. Звичайно, необхідно слідкувати за легальністю походження зброї, за тим, щоб вона не потрапила до рук раніше судимих, нарко- та алкозалежних осіб. Та факт є факт. Другий рік поспіль меншає замовних убивств та взагалі злочинів проти особи", - зазначив Луценко.

У той же час, за словами Луценка, в країні різко зростають тяжкі злочини проти власності.

"Це погана новина. Загалом на 30% більше по країні злочинів проти власності порівняно з минулим роком. В цілому це 374 тисячі випадків. Із них 185 тисяч тяжких злочинів проти власності. Три чверті цих правопорушень становлять крадіжки. Це 288 тисяч. Наполовину збільшилися крадіжки, скоєні з квартир. Це 23 тисячі. На третину зросла кількість грабежів - до 24 тисяч. На 22% - розбійних нападів. Це 3,3 тисячі. Розбійних нападів формально - найменша чисельність, але це найтяжчі злочини в цій категорії. Такого їх зростання не було ніколи", - наголосив генпрокурор.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков визнав, що в Україні зріс рівень злочинності і впало розкриття справ.

Луценко просить Раду схвалити законопроект про кримінальні проступки

Паперова робота і масовий відтік слідчих у ході реорганізації правоохоронних органів призводить до збільшення нерозкритих злочинів.

"Перше - це війна. Багато зброї, невлаштованість деякої частини ветеранів, які входять у контакт зі злочинним світом. Друга причина такого стану злочинності - дезорганізація системи управління поліцейської машини. І ще одне. Я вже рік прошу, ще коли був у парламенті: прийміть законопроект про кримінальні проступки. Дві третини роботи, яку роблять слідчі МВС і процесуальні керівники прокуратур, - паперова", - зазначив генпрокурор.

"Мова йде про те, щоб злочини за статтями, де покарання від двох років і менше, оголосити кримінальними проступками, за якими - досудове слідство і перегортання сотень папірців. Так ми наблизимо поліцейського до людей. Він, наприклад, затримує вуличного злодія на "гарячому", складає протокол, записує показання двох-трьох свідків і йде в суд. Ніякого досудового слідства, ніякого прокурора. Ніякої тяганини з паперами і всіх передбачених Кримінальним процесуальним кодексом дій. Так є в усьому світі. Людина розуміє, що таке поліцейський. Він прийшов на місце злочину, затримав і відвів злочинця в суд. І вже через місяць - вирок. А слідчі і прокурори концентруються на інших важливих справах і теж дають результат швидше", - підкреслив Луценко.

"Поки ж що паперова робота і масовий відтік слідчих у ході реорганізації призводить до того, що з 500 тисяч проваджень лише за 150 тисяч вручили повідомлення про підозру. Це менше, ніж попереднього року, на 22%. Тобто маємо наростаючий вал нерозкритих злочинів зі зменшенням аж на п'яту частину розкритих", - констатував генпрокурор.

Як тільки чиновники, які порушили закон, отримають реальні терміни ув'язнення - ми житимемо в кращій країні - Луценко

Генпрокурор Юрій Луценко впевнений, що як тільки колишні й нинішні високопоставлені чиновники "отримають реальні терміни реального ув'язнення, ми будемо жити в новій, кращій країні".

Відповідаючи на запитання, чи збільшилася кількість справ, які пішли в суд, Луценко заявив, що "так, збільшилася, і, на мій погляд, питання не в кількості, а якості".

"Справа щодо дрібного чиновника райадміністрації та щодо першого заступника міністра - це одна і та сама справа. От тільки вага в них різна. Не можна лише чисельно оцінювати роботу. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб підняти планку кількості резонансних справ. Я не хвалюся, але не пригадую такої кількості підозр і обвинувачень топ-чиновникам колишньої та нинішньої влади", - зазначив генпрокурор.

"Я знаю, що на це "зрадофіли" Фейсбуку сказали, що це "діскавері": мовляв, рибу ловлять і відпускають. Ок, я нікого не кличу співати мені дифірамби. Для об'єктивності зазначу лише, що ніколи в СІЗО не сиділи керівники Нацбанку, Мінекономіки, "Нафтогазу", Податкової міліції, комерційного банку, держслужб. Решту підозрюваних ніхто не відпускає, просто закон у всьому світі передбачає, що в таких справах може бути застава. Цей закон я ще депутатом пробував змінити. На моє переконання, чиновники першої категорії у справах про хабарі перші чотири місяці мають перебувати у СІЗО, щоб не було впливу на свідків. Парламент цього не прийняв. Тепер ідемо за процедурами, які є. Зрештою, головне не арешт до суду, а термін ув'язнення за рішенням суду. Зараз перші процеси по резонансах мого періоду в ГПУ якраз починаються", - зазначив Луценко.

"По завершенні слідства знайомиться з матеріалами справи обвинувачений екс-заступник голови "Нафтогазу" Кацуба, екс-начальник Печерської ДПІ Мальцева. Найближчим часом розпочне цю процедуру член ВРЮ Гречківський. Власне, судові процеси йдуть у справах екс-першого заступника голови Миколаївської ОДА Романчука, екс-міністра юстиції Лавриновича, екс-заступника міністра МОЗ Василишина, екс-заступника прокурора Київської області Корнійця, екс-керівника і заступника Подільської прокуратури Нечипоренка і Білого. Днями починаємо заочний процес щодо екс-міністра оборони Єжеля. Я з надією очікую законних вироків у цих справах. Як тільки колишні і нинішні високопосадовці отримають реальні терміни реального ув'язнення - ми житимемо в новій, кращій країні", - упевнений Луценко.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: Корупція, Луценко, рівень злочинності
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ