Сб, 2024-04-20, 03:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 10 » Шаттл "Індевор" успішно зістикувався з МКС. Його екіпаж встановить там два нові модулі
10:38
Шаттл "Індевор" успішно зістикувався з МКС. Його екіпаж встановить там два нові модулі
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/


Американський шаттл "Індевор" успішно зістикувався сьогодні з Міжнародною космічною станцією. Стиковка відбулася, як і було заплановано, о 00:06 за часом Східного узбережжя США (07:06 за Києвом) і проходила в ручному режимі, повідомляє ИТАР-ТАСС. Процесом стиковки особисто управляв командир екіпажа "Індевора", полковник ВМС США Джордж Замка.
В той момент, коли відбулася стиковка шаттла і станції, командир постійного екіпажа МКС Джеффрі Уїльямс вдарив у дзвін і повідомив: "Індевор прибув". Цю традицію космонавти і астронавти, що працюють на МКС, запозичили у моряків.

Об 01:19 за часом Східного побережжя США (08:19 за Києвом) відкрилися перехідні люки, а екіпажі "Індевора" і МКС зустрілися о 02:16 за часом Східного побережжя США (09:16 за Києвом). З цієї миті починається напружена спільна робота об'єднаного інтернаціонального екіпажа, який складає 11 людей. У його складі працюватимуть представники Росії, США і Японії.

Основним завданням польоту "човника" є доставка на Міжнародну космічну станцію модуля "Транкіліті", який надасть мешканцям МКС додатковий простір для роботи і наукових експериментів.

Крім того, під час нинішнього польоту "Індевора" МКС обзаведеться ще одним блоком - "куполом". Він є величезною півсферою, забезпеченою сімома вікнами, яка дасть можливість членам екіпажа МКС особисто спостерігати за процесом під час управління закріпленим на зовнішній поверхні станції роботом-маніпулятором. Поки мешканці МКС робили це лише за допомогою екранів моніторів, сигнал на які подавали встановлені за межами станції камери. Крім цього, з нового "панорамного вікна" можна буде оглянути всю станцію, тоді як люди, що працюють зараз на МКС, позбавлені такої можливості.

За час нинішнього польоту астронавтам "Індевора" в рамках будівництва МКС належить зробити три виходи у відкритий космос тривалістю більше 6 годин кожен. Вони призначені на п'ятий, сьомий і десятий дні польоту. Після того, як на станції буде встановлений новий модуль "Транкіліті", а також блок "купол", загальна вартість яких 409 млн доларів, монтаж МКС буде завершений на 98 %. Вартість цього космічного об'єкту, що створюється з 1998 року зусиллями фахівців 5 космічних агентств з 16 країн, складає близько 100 млрд доларів.

Кипітиме робота і усередині шаттла та МКС. З "човника" на станцію необхідно перемістити величезну кількість доставлених із Землі вантажів - запасних частин і устаткування, продовольства, одягу і багато чого іншого. З орбіти на Землю "Індевор" доставить відпрацьоване устаткування та інші речі, що стали непотрібними на станції.

В суботу політ "Індевора" був перенесений на один день у зв'язку з густою хмарністю.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1496 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ