Чт, 2024-04-25, 06:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 8 » Луценко знає, що влада приречена і арештами відтягує свій кінець
15:56
Луценко знає, що влада приречена і арештами відтягує свій кінець
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Юрій Луценко вважає, що влада намагається ліквідувати лідерів народного протесту, бо розуміє, що її "зметуть" незадоволені громадяни. Про це він заявив у письмовому інтерв’ю газеті "Сільські вісті", у якій працював до свого арешту як журналіст.

Запитання Луценко отримав через адвокатів під час останнього судового засідання у його справі і відповідав на них від руки, пояснює видання.

"Протест уже домінує в суспільстві. Причому і на Сході, і на Заході України. Рейтинг Януковича скоротився втричі", - зазначив екс-голова МВС.

"Влада чітко усвідомлює, що рано чи пізно її зметуть. І, звичайно ж, вона робить усе, щоб це сталося якомога пізніше. Як цього досягти? Ліквідувати лідерів народного протесту", - заявив Луценко.

"Всі ж бо знають відмінність між прайдом левів на чолі з бараном і отари баранів на чолі з левом. У нашому випадку влада смертельно боїться прайду левів на чолі з Тигрюлею", - переконаний він.

На думку Луценка, саме цим і пояснюються "ганебні політичні розправи в Печерському суді, які викликають протест абсолютної більшості українців та міжнародної спільноти".

Коментуючи ідеї об'єднання опозиції для участі у виборах, Луценко зазначив: "Я завжди був прихильником єдиної команди українських демократів. Це дасть змогу не тільки перемагати за будь-якої - пропорційної, мажоритарної чи змішаної - системи виборів".

"Найважливіше - об’єднання допоможе також уникнути протистояння і домашніх війн між собою після перемоги", - вважає Луценко.

Крім того, на запитання, чи вдається йому спілкуватися з арештованою екс-прем’єркою і лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко, лідер "Народної самооборони" зазначив, їх "розвели" з Тимошенко по різних приміщеннях судів.

"Коли мене вивели зі спецприміщення, де перед судом по 3-4 години в тісних клітках утримуються підсудні (тільки для того, щоб залишити Тимошенко з голими по пояс чоловіками в "наколках"), - я вкотре утвердився в оцінці нинішньої мерзоти на троні. Тепер спілкуємося листами. З них знаю: вона їм не по зубах!" - заявив Луценко.

15 серпня екс-прем'єр України Юлія Тимошенко в інтерв'ю британському виданню Independent заявляла, що нова революція в Україні є лише питанням часу.

Нагадаємо, що за результатами соціально-психологічного опитування Інституту соціальної та політичної психології НАПН України з тезою, що давно настав час піднімати народ на боротьбу проти влади, неспроможної керувати країною, погодилися 56,9% молодих людей, 49,8% людей середнього віку і 46,3% старших.

Луценко впевнений, що виграє справу проти України в Євросуді

Екс-голова МВС Юрій Луценко переконаний, що він виграє справу проти України в Європейському суді з прав людини.

"Щодо моєї кримінальної справи, то я певен у тому, що виграю її в Європейському суді з прав людини", - заявив Луценко.

Та не менш важливим він вважає "виграш громадської думки в Україні".

"Саме тому я затято наводжу і в СІЗО, і в суді чіткі аргументи своєї невинуватості. Як я й сподівався, моя невинуватість знаходить підтвердження і в показах "потерпілих" та свідків, які говорять про законність моїх дій на посаді міністра внутрішніх справ", - зазначив Луценко.

Він додав, що найприємніше для нього - та підтримка, яку висловлюють йому "в сотнях листів з усієї України, теплих словах людей", друзів та знайомих.

"Один із моїх адвокатів, Олексій Баганець, нещодавно побував у батьківському селі Горошиному на Полтавщині. Після повернення він розповів мені, як його обступили там селяни, наказуючи: "Ти ж дивись, добре захищай нашого Луценка!" - розповів екс-міністр.

"Коли таке чуєш - зникають ґрати, замки і стіни камери особливого режиму в Лук’янівській тюрмі. Віриться в перемогу, хочеться жити і служити людям і своїй країні", - заявив він.

Луценко також подякував європейським політикам "за увагу до політичних процесів в Україні" та "об’єктивні оцінки ситуації", які "стримують нищення демократії" в Україні.

Нагадаємо, що Європейський суд прийняв скаргу Луценка про незаконне затримання й арешт. Екс-міністр внутрішніх справ впевнений, що виграє справу у Європейському суді з прав людини.

Екс-прем'єр Тимошенко також звернулася до Європейського суду з прав людини щодо неправомірності порушення проти неї кримінальних справ. Вона стверджує, що вирок суду щодо "газової справи" вже є, і його написали в Адміністрації президента України.

Луценко вважає, що потрібно судити керівництво МВС за події 24 серпня

Юрій Луценко вважає, що нинішнє керівництво МВС потрібно судити за дії під час мирних акцій 24 серпня.

"Я вже не раз говорив, що ми живемо в Королівстві кривих дзеркал, де правда і кривда, добро і зло помінялися місцями. Де ще є держава, керівництво якої не тільки не святкує День Незалежності, а й залякує тих, для кого це справжнє свято?" - зазначив Луценко.

"Що є найбільш символічним для характеристики нинішнього стану країни, ніж виклик на допит в МВС за участь у святкуванні Дня Незалежності Героя України, автора Акта проголошення Незалежності Левка Григоровича Лук’яненка, який відсидів 25 років у таборах за свої національні переконання?" - запитав він.

Луценко зазначив: "Секрет Королівства кривих дзеркал, описаний у казці Керолла, дуже прикметний - там усе догори дригом. Щоб не втратити глузд у тій країні абсурду, Аліса перевертала все навпаки".

"Так треба діяти й у нас: підстави для порушення кримінальної справи сформульовані правильно. Але за "грубе порушення порядку з мотивів явної неповаги до суспільства" треба судити керівництво МВС і його хазяїв, які зупинили із застосуванням сили мирну демонстрацію", - заявив екс-міністр.

"До того ж зробили це на вулиці Володимирській, яка не була заборонена судом для святкових заходів опозиції", - наголосив Луценко.

Він зазначив: "Річ тут не в міліції, вона мусить виконувати накази свого керівництва. При мені вона таких ганебних дій не робила, народу не била".

"За останні півтора року МВС перетворили з правоохоронного органу на жандармське формування. Вся енергія його нинішнього керівництва спрямована на демонстрацію сили навколо Печерського судилища і покривання бізнес-розбою в країні", - заявив Луценко.

"І нікого з нього не турбує ні зростання злочинності, ні те, що бандитські угруповання зразка 90-х років повернулися до кривавого ремесла", - додав він.

"Проблема не в особистостях новоспечених генералів спецслужб. Попри особистості, це чітка модель кримінальної влади", - переконаний Луценко.

Як повідомлялося, опозиція 24 серпня провела мітинг в парку Шевченка. Прихильники опозиційних партій намагалися пройтися колоною по Володимирській вулиці. Їхньому просуванню перешкодили кордони правоохоронців та металеві щити.

Наступного дня, 25 серпня, прес-служба прокуратури Києва повідомила, що слідчий відділ Головного управління МВС України порушив кримінальну справу у зв'язку з інцидентом між представниками опозиційних політичних сил та правоохоронцями в Києві 24 серпня.

Міліція активно викликає на допит учасників акції. Зокрема, було викликано заступника голови "Батьківщини" Олександра Турчинова, лідера партії "За Україну!" В’ячеслава Кириленка та депутата Левка Лук’яненка. Усього викликано 18 депутатів, а також громадських активістів і простих мітингувальників.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 948 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ