Ср, 2024-04-24, 02:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 20 » Луценку відмовили. Скрізь абсолютна неправда
15:36
Луценку відмовили. Скрізь абсолютна неправда
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва не дозволив колишньому міністрові внутрішніх справ України Юрію Луценку долучити народного депутата Геннадія Москаля (БЮТ-"Батьківщина") як захисника до справи, не дав додаткового часу захисту для ознайомлення з матеріалами справи і вирішив продовжити слухання за відсутності свідків.

Як передає агентство Інтерфакс-Україна, в понеділок головуючий суддя Сергій Вовк, повернувшись з дорадчої кімнати, заявив про те, що клопотання Луценка про залучення Москаля як захисника залишено без задоволення, бо Москаль фігурує у справі як свідок. На це Москаль заявив: "Мене немає в списку свідків, це абсолютна неправда".

Суд мотивував таке рішення тим, що прокуратура розглядає можливість залучення Москаля як свідка, тому він не може бути захисником. У відповідь на це Москаль заявив: "Це ви мене будете допитувати, коли закінчиться процес?". "І ви дві години писали цей клаптик паперу, який ви тут зачитали?" – обурився Москаль.

Водночас Луценко заявив, що в затвердженому першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним списку свідків немає Москаля. "Це ще раз свідчить про те, що цей суд упереджений. Я вам ще раз нагадую про дотримання законодавства. Моє право брати будь-якого громадянина України захисником", - заявив він.

Після цього Луценко вкотре попросив у суду час для того, щоб його захист мав можливість ознайомиться з матеріалами справи. Суд порадився на місці й залишив і це клопотання без задоволення.

Захист також наполягав на тому, що неможливо продовжувати слухання справи без відповіді Генеральної прокуратури України про нібито наявне кримінальне переслідування судді Вовка.

Луценко знову подав клопотання про зміну йому запобіжного заходу, проте суд не почав його розглядати. Після винесення на обговорення питання про можливість продовження слухання справи без свідків, суд визнав необхідним продовжити засідання і приступив до оголошення прав учасників процесу.

Зазначимо, під час засідання суду в понеділок, 20 червня, Луценко подав клопотання про допуск народного депутата Москаля до судового процесу як захисника.

Також Луценко попросив продовжити на місяць термін ознайомлення його адвокатами з матеріалами справи. "Ваша честь, у справі 52 томи. Це більше 10 тисяч сторінок. Їх не можна вивчити ні за 10 днів, ні за 20, особливо з огляду на те, що справа шита білими нитками", - сказав екс-міністр.

Раніше суд зробив перерву на 10 днів у засіданні, щоб дати можливість адвокатові Луценка Олексію Баганцю й адвокатові постраждалих ознайомитися з матеріалами справи.

Нагадаємо також, що 9 червня суд відмовив у клопотанні Луценка про відведення судді Вовка. Тоді Москаль з посиланням на матеріали, які надійшли до комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, стверджував, що суддя Вовк, який розглядає справу Луценка, два року тому притягувався прокуратурою до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, 13 грудня 2010 року Луценку та його водієві Леоніду Приступлюку було висунуто остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також у перевищенні службових повноважень і використанні підроблених документів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1055 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ