Чт, 2024-03-28, 17:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 3 » Луганський шахтар розповів, як платять копійки, а начальство вимагає: "Давай швидше". ВІДЕО
22:14
Луганський шахтар розповів, як платять копійки, а начальство вимагає: "Давай швидше". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Інтернеті з'явилося відео, на якому гірник Ігор Сметанін із шахти "Суходільська-Східна", де жертвами вибуху стали 26 людей, розповів про справжні умови праці в забої, передає "Lugansk Медіа Стиль".

Він зауважив, що залишився фактично безробітним, але хоче, щоб цей матеріал було показано людям. За словами Сметаніна, умови роботи на шахті були далекі від цивілізованих.

Зокрема, зазначив він, у шахтному повітрі концентрація метану завжди перевищує допустиму норму у кілька разів. "5 відсотків метану, замість піввідсотка", - розповів гірник.

"Якщо трапляється викид метану, ніхто ж не йде, вони провітрюють і продовжують працювати", - додав він.

"Це вугілля, - розповів шахтар, - коштує скажені "бабки", і в розмін людей, людей, як витратний матеріал. Гірничий майстер загинув, а так би все на нього звалили".

"Я допомагав видавати загиблих хлопців. Шестеро були відразу, вони були на навантаженні, навіть не були чохлами закриті. Хлопці, я їх бачив. Це - не люди. Півголови в одного немає. Я отак-от працював-працював, і під вечір у мене психіка не витримала, я до третьої ранку плакав. А вони погинули, бо: "давай-давай, швидше, видобуток давай, давай проходку, мільйони давай", - повідав Сметанін.

При цьому він зазначив, що на шахті були тяжкі умови праці. "Лазні взимку не опалюються ні хріна. Роби немає. Нас шмагають, як худобу. Вийшов у баню, на вулиці 30 градусів морозу, у холодній воді помився. Ти можеш гарувати, з тебе п'ять потів зійшло, але якщо ти присів — тебе відправляють працювати на полігон за 800 гривень на місяць. Якщо в проходці спека і нестерпна пилюка, ти зняв робу або не застебнув - теж полігон. Або принести Пєшкову сотні, дві, три. Вони платять копійки, і забирають останнє", - розповів шахтар.

Як ми повідомляли, в ніч проти п'ятниці, 29 липня, пролунав вибух на шахті в місті Суходільську Краснодонського району Луганської області. У аварійній ділянці шахти перебували 28 гірників. Загинули 26 людей.

Крім того, того ж таки дня о 9.40 на поверхні шахти імені Бажанова ДП "Макіїввугілля" сталося руйнування наземної частини стовбура підйому кліті - пристосування для підйому-спуску людей і вантажу, заввишки - 65 метрів. Загинуло 11 людей.

31 липня в Україні було оголошено Днем жалоби по загиблих шахтарях.

Варто зазначити, що в українських шахтах постійно стаються вибухи та обвали. За майже 20 останніх років Україна втратила приблизно 4 тисячі гірників. Лише вибухи на шести найбільш небезпечних об'єктах забрали 560 життів.

За даними незалежного експертного Центру рятувальників в США, в незалежній Україні сталося більш як 900 підземних пожеж та майже 50 вибухів. Загинуло близько 4 тисяч гірників.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 828 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ