Сб, 2024-04-20, 01:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 8 » Лук'янівський ринок приватизували з порушеннями - Київміськрада
11:56
Лук'янівський ринок приватизували з порушеннями - Київміськрада
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутат Київської міської ради з фракції "Удар" Наталія Новак вважає, що Лук’янівський ринок був приватизований з порушеннями. Таку думку депутат висловила в коментарі УНН.

Депутат розповіла, що працівники уклали оренду з власниками Лук’янівського ринку, але виникло питання: хто саме є власником цього майнового комплексу.

"Усі ці питання можна вирішити винятково в судовому порядку. Але виникає питання законності приватизації та втрат територіальної громади міста. Чому був такий аукціон, чому була сплачена така ціна, чому ніхто не знав про цей аукціон. Тому ми виступили з пропозицією створити тимчасову контрольну комісію щодо з’ясування обставин приватизації цього ринку", – зазначила політик.

Крім того, за словами Новак, прокуратура подала позов до суду стосовно повернення Лук’янівського ринку територіальній громаді міста Києва.

"Кияни історично звикли, що в цьому місці розташований Лук’янівський ринок. А питання його власності перебувають у юридичній площині. Прокуратура, яка виступила на користь громади міста, у судовому порядку буде з’ясовувати цю проблему", – сказала вона.

На уточнення кореспондента, чи були порушення під час приватизації Лук’янівського ринку, Новак відповіла: "На мій погляд, порушення були. Хоча б стосовно тієї вартості, за яку був проданий ринок. Він уже наче б то не є власністю "Квіткової галявини", яка його приватизувала, бо він уже закладений у "Комерцбанк". Тобто, відбулася низка певних юридичних дій, для того щоб його важко було повернути територіальній громаді".

Депутат уточнила, що в умовах нинішнього правосуддя важко сказати, чи буде Лук’янівський ринок повернутий у власність територіальної громади міста Києва.

Новак додала, що Лук’янівський ринок приватизували приблизно за 7 мільйонів гривень.

Як повідомлялось, секретар Київради Галина Герега розповіла, що міська рада на наступному пленарному засіданні 26 квітня розгляне питання щодо врегулювання конфліктної ситуації навколо Лук’янівського ринку.

Нагадаємо, раніше прокуратурою міста Києва за зверненням директора ТОВ "Лук’янівський ринок" було організовано перевірку за фактом рейдерського захоплення майнового комплексу.

Як стверджує керівник ринку, відчуження здійснено шляхом фальсифікації документів про продаж комплексу з аукціону, умисного заниження його вартості та використання судових рішень різних інстанцій.

Нагадаємо, 7 вересня 2011 силовики в масках захопили офіс "Епіцентру", який належить секретарю Київради, депутату від "Громадянського активу Києва", Галинi Герегa.

Зазначимо, що за даними корпоративного моніторингу, компанії Великобританії і США представили ЄС список з 50 "гучних" рейдерських захоплень в Українi. За даними укладачів рейтингу, рейдерство в Україні є традиційною гнітючою практикою перерозподілу власності, яка відкидає країну на узбіччя, позбавляючи можливостей для ведення цивілізованого ринку і створення здорового бізнес-клімату.

Довідка

Рейдерство - практика, коли фірма, що має зв'язки при владі, захоплює компанію, створену приватним інвестором.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1129 | Додав: adminA | Теги: Лук'янівський ринок приватизували, порушеннями
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ