Пт, 2024-04-26, 17:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » Лукашенко чіпляється за Україну, а Путін поставив крапку
12:01
Лукашенко чіпляється за Україну, а Путін поставив крапку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Рухаючись по шляху євроінтеграції, Україна не повинна закривати для себе можливість участі в Митному союзі та ЄврАзЕС.

Про це сказав президент Бєларусі Олександр Лукашенко, відкриваючи засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав, повідомляє "Укрінформ".

"Що стосується України, то важливо, щоб вона, рухаючись у бік Європейського Союзу, не закрила для себе можливості участі в Митному, а в подальшому - і в Євразійському економічному союзі", - заявив президент Бєларусі.

При цьому він підкреслив, що двері Митного союзу відчинені для всіх країн.

У той же час він підкреслив, що країнам Митного союзу важливо виробити конструктивні механізми взаємодії з Україною.

У свою чергу президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв пропонує розпустити Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕС), бо немає необхідності в існуванні двох паралельних організацій.

"Ця організація нам не потрібна, треба закривати, це точно", - цитує Назарбаєва РІА "Новости".

За його словами, "треба це вирішувати, тому що дві паралельні організації зі схожими правилами не потрібні".

У свою чергу президент РФ Володимир Путін зазначив, що Росія готова працювати з Бєларуссю і Казахстаном щодо усунення вилучень у торгівлі в рамках Митного союзу, але на взаємній основі.

"Як ми домовлялися на зустрічі в Астані (у травні), потрібно, звичайно, працювати над усуненням будь-яких вилучень і якихось взаємних преференцій. Потрібно створювати рівні умови. Це велика робота, ми розуміємо, але ця дорога має бути з двостороннім рухом, це має бути компроміс, який усіх влаштовує", - заявив він.

"Те, що ми ще не досягли по деяких позиціях того, про що домовлялися раніше, це, звичайно, прикро, згоден тут з колегами. Треба в цьому напрямку рухатися і домагатися тих цілей, які перед собою поставили", - додав він.

Путін пояснив, що не хоче "складання викруткою" і м'яса з України після асоціації Україна-ЄС

Росія не хоче, щоб на її ринок надходило "складання викруткою" українцями євротоварів після підписання асоціації між Україною та Європейським Союзом.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту ЄврАзЕС у Мінську, передає Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, що Україна має намір запровадити у себе технічні регламенти ЄС, "а це означає, що багато товарів, вироблених в Україні, повинні підлягати технологічним нормам Євросоюзу".

"Це дуже хороші норми, але для того, щоб за ними випускати товари, потрібна модернізація економіки. Це вимагає великих інвестицій. За нашими експертними оцінками, це десь у районі сотні мільярдів євро. Є ці джерела?" - зауважив президент РФ.

У зв'язку з цим він звернув увагу на те, що "Україна не приєднується повномасштабно до ЄС і тому ніяких особливих кредитів і пільг (для неї) не передбачено".

"На нашу думку, це може призвести до витіснення власне українських товарів насамперед на ринку Митного союзу", - підкреслив Путін.

За його словами, країни МС звернули увагу ще на одну проблему: так зване "складання викруткою" відповідно до договору про асоціацію України та ЄС визнається товаром українського виробництва.

"Це що таке? Це "викрутка" називається. Це "складання викруткою", а ми не хочемо мати складене на своїй території в масовому масштабі", - сказав Путін.

Він також додав, що Україна погоджується лібералізувати сільськогосподарський ринок.

"І в сфері тваринництва, що стосується живої худоби та м'ясопродукції, це стосується і рослинництва... Це все предмети дуже складних предметних переговорів. Ми не є учасниками переговорів і не можемо і ось так у явочному порядку все це прийняти на свій рахунок і перенести на російський ґрунт", - сказав Путін.

Тому, за його словами, сторони домовилися провести консультації відповідно до правил, викладених у договорі про зону вільної торгівлі СНД.

Нагадаємо, Україна і ЄС почали переговори про нову угоду в 2007 році. 30 березня 2012 боку парафували Угоду про асоціацію і поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

28-29 листопада на саміті ініціативи "Східне партнерство" у Вільнюсі Україна та ЄС планують підписати Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом.

Раніше президент РФ заявляв, що можливе підписання Україною угоди про вільну торгівлю з ЄС не вплине на відносини з Росією в політичній сфері. "Це може створити певні проблеми в торговельному обігу та кооперації. Все це разом якоїсь шкоди в економічній сфері може завдати, але в нас не буде жодних проблем у політичній сфері, я впевнений", - сказав Путін на прес-конференції за підсумками саміту АТЕС.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: Путін, Лукашенко, За Україну, крапку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ