Чт, 2024-04-25, 08:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 17 » Лужков просить дозволу на проживання в Латвії. Рига відповіла попередньою відмовою
17:01
Лужков просить дозволу на проживання в Латвії. Рига відповіла попередньою відмовою
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Латвія заявляє, що колишній мер Москви Юрій Лужков хоче отримати посвідку на проживання в республіці. МВС республіки займається перевіркою наданих Лужковим документів, передає Бі-Бі-Сі.

Екс-градоначальник подав відповідні документи наприкінці минулого року. У екс-мера з'явилося законна підстава на отримання посвідки на проживання, після того як він інвестував необхідну суму - 200 тисяч латів (близько 400 тисяч доларів) - у латвійський банк Rietumu banka. Крім того, Лужков володіє нерухомістю в Латвії: за деякими даними, йому належать складські приміщення в Юрмалі.

Тим часом Латвія не поспішає дати притулок опальному російському політику. У інтерв'ю місцевому телеканалу міністр внутрішніх справ балтійської республіки Лінда Мурніеце розповіла, що влада перевіряє походження коштів, вкладених Лужковим у банківський сектор.

"Не заслуговує (статусу) через негативне ставлення до нашої країни і, найімовірніше, його не отримає. У мене як у міністра є повноваження приймати такі рішення, якщо не вирішиться по-іншому", - cказав Мурніеце, повідомляє РИА "Новости".

Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило, що посвідка на проживання в Латвії необхідна Лужкову "для безперешкодного виїзду в країни Євросоюзу". При цьому воно припустило, що одержати необхідний дозвіл екс-меру Москви буде непросто, оскільки Лужков не раз виступав з різкими заявами на адресу латвійської влади "у зв'язку зі становищем російськомовних громадян у цій країні".

Зокрема, влітку минулого року він заявив, що російська мова має набути статусу другої державної в республіці. У 2002 році латвійська газета "Дієна" писала, що Лужков є "російським шовіністом", який сприяє загостренню відносин між Латвією і Росією. Крім того, Лужкову нагадали його порівняння Латвії з Камбоджею часів Пол Пота і загрозу заборони на продаж у Москві латвійських товарів, пише Lenta.ru.

1 липня 2010 в Латвії набрали чинності поправки до Закону про імміграцію, які надають право іноземцеві претендувати на проживання в Латвії, якщо він придбав в країні нерухомості на суму від 50 до 100 тисяч латів (від 100 до 200 тисяч доларів), або зареєстрував в країні фірму, або вніс на банківський рахунок у Латвії 200 000 латів (400 тисяч доларів), нагадує Delfi.

Лужкова, який займав пост градоначальника Москви більше 18 років, 28 вересня 2010 року було дочасно відправлено у відставку указом президента РФ "в зв'язку з втратою довіри". Наприкінці грудня в підсумковому інтерв'ю керівникам трьох російських федеральних каналів Медведєв повідомив, що пояснює відставку Лужкова високим рівнем корупції в столиці.

Після звільнення екс-мер відправив своїх дочок на навчання до Великобританії. В інтерв'ю британським ЗМІ Лужков сказав, що відправив дітей до Лондона, бо непокоїться про їхню безпеку на батьківщині. "У нас є дуже серйозні підстави для цього", - підкреслив він. Також за даними деяких інтернет-ЗМІ, наприкінці минулого року Лужков подав документи на отримання британської візи.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 901 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ